Tak se mi ten termín vyzkoušení pomůcky na vyvážení rotorů (jak jsem si ho nechal vyrobit a dával jsem tady fotografie), z důvodů neodkladného pracovního využití prodloužil. Ale slíbil jsem to, a tak to plním. Nadšení se nekonalo. Přípravek není vyroben zcela přesně (to chce opravdu "nástrojařské" provedení). Hází, takže mi je na 2 věci ... na h.... a na nic.
Využil jsem tedy rozborku alespoň k ošetření NanoProtechem. Tak doufám, že ve spojení s W.B. bych mohl mít při případném "waterprůšvihu" větší šanci, že se bude dát něco zachránit (alespoň ze sladké vody).
Zkoušel jsem i "Texmur" způsob odhadu vibrací - držet motor pod plynem v prstech na dlouhém šroubu - ale Tomáši - asi prostě nemám tak jemný cit jako ty v těch odborných rukách

Ale čistě náhodou, jsem objevil vcelku zajímavý poznatek. Jak jsem držel v prstech jeden z motorů, tak jsem se opřel hřbetem ruky o skelet Phantoma a okamžitě jsem ucítil vibrace. A tak jsem osadil motor zpět a vyzkoušel jsem jen držet skelet v místě motorů. Okamžitě jsem poznal, že dva motory (shodou okolností jedna strana Phantoma) jde zcela klidně. U dvou dalších jsem pocítil zcela zřetelné vibrace. Nevím, zda na to má vliv, že mám momentálně sundanou horní část skeletu (jestli se vibrace projevují více), ale každopádně to využiji k vyvážení dotyčných rotorů a pak teprve dokompletuji zpět celek.
Jinak jsem si zbrkle vyhodil prachy za DuBro vyvažovačku, protože když jsem vylisoval rotor z motoru
(mimochodem jsem si na to musel udělat přípravek a šlo to tedy ven dost ztuha, až jsem měl bobky - zpátky to zajelo jak nic - že by to bylo ještě lepené? mimo té ségrovky?), tak jsem zjistil,že osička rotoru přesahuje rotor pouze o 5 mm. Ovšem od kraje plastového pouzdra kotoučů DuBro vyvažovačky je na vzdálenější kotouč 6mm. Tak jsem to nemohl vyzkoušet. A v zápalu nadšení jsem zapomněl, že se mi svým chováním vyvažovačka nezdála a chtěl jsem ji u prodejce reklamovat. Abych zkusil vyvážení, vyfrézoval jsem ve vnitřní straně plast cca o poloměru rotoru. Takže jsem jej pak v pohodě usadil, abych zjistil ... co? že to můžu všechno vyhodit.
Já vím že se chybami člověk učí, vím to už dlouho. Jen kdyby to vždycky tak nebolelo mojí peněženku ..