DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI NAZA pokračování

#1381 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:...Jedině,že by přišlo něco luftem a než UHF přeskočí na další kanál,tak na vstupu Naza jednotky pro ovládání GPS/Atti/manual se to náhodně přeplo. Ale to nemám jak diagnostikovat,jedná se o né častý a naprosto náhodný děj,který se navíc dá řízením hned překonat.
re Petr Nahraju video na úložnu a pošlu ti odkaz a klíč
....
Koukal jsem Dalibore na nejake záznamy ve sve videodatabazi letu, kdy jsem ruzne testoval režimy apod., a je jasne, ze se to takto vice nakloni mj. i prave při prepnuti na ATTi, rovněž tam urcite potečou vetsi ampéry, protože to v ATTi potom leti o dost rychleji (GPS ATTi to pribrzduje), tak je mozna tato cesta (!?)
Zkus schvalne za ustáleného letu vpred prepnout na ATTi, jestli se to zachova stejne, jako při tom popisovanem nahodnem deji. Ze by to mělo něco spolecneho s tim UHF ovladanim, to by bylo asi celkem strasidelne ?!
Jinak také v plnem FPV s natacenim videa letam takřka vyhradne s GPS ATTi, kdy potrebuji zcela stabilni chovani......
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JosefSvejk

#1382 Příspěvek od JosefSvejk »

Ta teorie je nejpravděpodobnější. Signál z vysílače se v důsledku rušení může změnit tak, že to jednotka vezme jako přepnutí na atti a jsou tam nějaké časové prodlevy než se to vrátí zpět. Otázkou je, jestli by se to srovnalo za chvilku samo, protože graup15 psal, že rychle zareagoval a "přibrzdil" ručně.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
graup15

#1383 Příspěvek od graup15 »

No právě,vtip je v tom,že je to plně kontrolovatelné. Prostě se povolí náklon a ubere plyn.
Ale náběh tohoto děje je bleskový. off/on. Žádné pozvolné naklopení. Mžikově se to poklopí ještě víc vpřed a okamžitě přidá plný plyn.
U mně (mám to přemotorované jako prase) koptera udrží level..jen by začla nabírat rychlost.
U bráchy (má standard set-up TBS) to začne prudce zrychlovat a klesat.

No mám ještě dvě možnosti. UHF Immersion je plně programovatelné pro různé chování. Za prvé nastavím definované chování kanálu ovládání modů při výpadku řízení (nebo době než přeskočí)
No a za druhé můžu nastavit extreme hoping. Ale do toho bych šel nerad. Lítá to pak z 433 až na 460Mhz.
graup15

#1384 Příspěvek od graup15 »

re..Petr (gardenroute)
Máš to v SZ.
radegaster

#1385 Příspěvek od radegaster »

Zdravím

Stavím zrovna hexacopteru (Mám o ní tady na foru i vlákno). Jako řídící jednotku jsem si vybral DJI naza-M lite. Mám sice objednané z HK regulátory turnigy plush 18A ale problém je v tom že se někde sekly a už je to cca 50 dní od objednávky a regulátory pořád nikde (Podle trackingu ještě ani neodletěly z číny). Už asi 5 dní mám otevřený dispute na paypalu takže pokud nebude žádné nové info do 15 dní tak budu chtít peníze z5.

Tím se dostávám k tomu proč sem píšu. Pokud budu muset vybírat nové regulátory rád bych se vyhnul nákupu na hobbykingu (Teda hlavně singapoure post) a na fóru jsem si všiml webu http://www.rctimer.com. Zajímá mě třeba konkrétně tento.

http://www.rctimer.com/product-780.html

A jestli by neměla mít naza s tímto regulátorem problém ?

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au16aK6Q-0p0dENkdXVGVHJLRm5fRTFQdjBZbUhxZ3c&usp=drive_web#gid=0

Podle téhle tabulky nemají lidi s regulátory z rctimeru u nazy problém, rád bych ale znal váš názor.

Díky, Radek.
graup15

#1386 Příspěvek od graup15 »

Tyhle lítám ve svém Discu.
http://www.rctimer.com/product-1059.html

Taky s Nazou M.Lite přehranou na V2.
radegaster

#1387 Příspěvek od radegaster »

Pokud to teda chápu správně tak to co určuje jestli bude regulátor správně fungovat s konkrétní řídicí jednotkou je jeho firmware ? Takže v podstatě kterýkoliv ESC s firmwarem od SimonK by měl na nazách fungovat ?
ananas

#1388 Příspěvek od ananas »

Fubgovat bude jakýkoliv jde jen o odezvu(krivka nabehu plynu firmwaru) a u simonk je odezva mala proto se doporučuje
radegaster

#1389 Příspěvek od radegaster »

Tak změna. Zásilka konečně je na celnici v ČR takže buď HK zatlačil na Singapoure post nebo to prostě náhodou vyšlo. Každopádně teda budu mít 18A turnigy plush. Jsou s nima vesměs dobré zkšenosti a mám 3 kusy na tricoptéře a taky bez problémů. Navíc hádám že by neměl být ani problém přeflashovat je a použít SimonK FW ?
macil

#1390 Příspěvek od macil »

Tieto regulátory bežia na Silabse, do tých sa flashuje BLHeli - https://github.com/bitdump/BLHeli/tree/master/SiLabs
radegaster

#1391 Příspěvek od radegaster »

Jo, s tím flashováním bych zase tak nespěchal. Podle všeho by to mělo fungovat bez problému i s ofiginálním FW. Nebo je rozdíl opravdu tak obrovský ? Viděl jsem pár videí a vím že to poznat bylo akorát jsem si ještě neměl možnost na to "sáhnout" takže nemůžu srovnávat.
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1392 Příspěvek od celestyn »

NAZA a OSD
Mam NAZA lite upgradovanou na V2 a rozhlizel jsem se po OSD.

1. reseni iOSD
Pokud jsem to spravne pochopil, tak kdyz budu chtit reseni od DJI, musim prikoupit:
- vlastni modul ... iOSD (1690)
- napajeci jednotku, ktera ma v sobe jakousi sbernici a asi dava i vetsi proud ... PMU V2 (1400)
- a led modul ... LED PRO M V2 (280)
Celkem je to 3370, coz je teda pomerne dost.

2. reseni S-ODS (Arduino)
http://www.goodluckbuy.com/s-osd-remzibi-osd-module-with-flight-mode-for-dji-naza-lite-v2-gps-vs-iosd.html
Tohle reseni je postaveno podobne jako minimOSD, ale neni nutne slozite pajet privod (delat odbocky) z GPS a navic funguje i pro NAZA Lite. Jak jsem tedy zjistil, neni to skutecne remzibi system, ale konfigurovatelne to je pomoci Arducam OSD config.
(cena cca do 1000).
Napajeni je vlastne "servokabelem" z NAZY a tak se nabizi otazka, jakou spotrebu takovy system ma a zda se s tim standardni BEC od NAZA lite jeste popasuje? Dle dokumentace dava 3A.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
graup15

#1393 Příspěvek od graup15 »

Na tohle OSD jsem taky koukal..důvod proč ne... GPS a napájení Nazy jde přez OSD. A opravdu nechci žuchnout na zem až se v tom mozečku OSD něco podělá.
Zastávám názor...řídící system naprosto oddělený od OSD. Tak to taky mám a lítám spokojeně.
Sice tam vozím dvě GPS , ale to mi naprosto nevadí.
Amper

#1394 Příspěvek od Amper »

Na tistaku je videt ze to je propojene naprimo, procak do toho nekeca. Pokud se nebojis toho ze selzou konektory tak bych to fakt neresil.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Peta1191

#1395 Příspěvek od Peta1191 »

Jak píše graul15, v tomto případě jde všechno přes to osd, taky bych se toho bál. Také mám solo osd, takže 2 GPS na copteru. Chystám se ale na pořízení origo od DJI...
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“