Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
miro5

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#481 Příspěvek od miro5 »

Při výběru a doporučením bylo taky "Chtel bych byt bez problemu." Tak borci co doporučíte. Je to jak s výběrem autí - měl jsem možnosti "naše " Škoda(tata měl,děda měl..), ten se mi líbí ....(dosaďte co libo) a to pojede furt pryč i po x letech bez mimořádných servisních zásahů, a mám co - TOYOTU jezdím a nic neřeším, takže co bude odpovídat požadavku funguji bez problému, funguji bez problému, .... atd a po pár měsících zase funguje spolehlivě bez problému - to je pro mě dost zásadní otázka, nastačí mi dnes OK a zítra možná OK.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
macil

#482 Příspěvek od macil »

Koptéry Toyota ešte nerobí. Tak buď si počkáš, alebo sa zmieriš s tým, že budeš musieť občas ladiť a riešiť servis. :wink:
gardenroute

#483 Příspěvek od gardenroute »

Každý nove prichozi, ktery začne dávat vždy nový požadavek do tohoto vlákna, by neměl byt liny, a aspoň si pročíst toto vlákno trochu zpět :-(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od JirkaA »

eddiex píše:Mam na mysli treba to, ze mi onehda uletel maly vrtulnicek a spadl do travy. Hledal jsem ho 5 hodin na plose asi 150 x 100 metru ! Nakonec jsem nasel, ale s copterou by to bylo lepsi, asi i rychlejsi, a taky by to byla vlastne i zabava svym zpusobem.

Na to zapomeň, s copterou je problém najít daleko větší stroje v poli ;)
OK2WY
gardenroute

#485 Příspěvek od gardenroute »

Což je celkem pravda, protože pokud nebude chtít investovat např. do LightBridge, tak nemá šanci s běžným analogovým FPV v reálném čase za letu něco takového např. z extrémně širokoúhlé kamery GoPro něco takového zahlédnout. Řada lidí zde s tím má již vlastní zkušenost :(
To je mimoch. jeden zásadní omyl bulvárních médií o možnosti nějakého detailnější šmírování ve reálném čase, ačkoliv 4K rozlišení již něco dokáže. Nicméně nic takového není běžně dostupně v přímém přenosu, takže pokud k hledání, tak snad jen pro hledání po létání z natočeného materiálu v kombinaci s naklíčovaným obrazem GPS souřadnic v obraze záznamu s pomalým prohlížením na nějakém velkém monitoru či TV :)
eddiex

#486 Příspěvek od eddiex »

Nejde o prohledavani z velke vysky.
Priklad:
Mam pred sebou louku 100x100 metru. Doufam, ze budu schopny "procesat" ji v rekneme 3metrove vysce metr po metru. Prijde mi to realne.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Amper

#487 Příspěvek od Amper »

Mam obavu ze letani po hledacim obrazci uz neni tema pro zacatecnika ale treba APM to dava a to jako pro coptery tak pro plosniky.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
gardenroute

#488 Příspěvek od gardenroute »

eddiex píše:Nejde o prohledavani z velke vysky.
Priklad:
Mam pred sebou louku 100x100 metru. Doufam, ze budu schopny "procesat" ji v rekneme 3metrove vysce metr po metru. Prijde mi to realne.
Jistě, v tom žádný problém není, různí autopiloti umí různé úrovně takového automat. letu (pozor ale na ÚCL), ale jde o to, ze v reálném čase to video bez HD (napr. jiz zmineny LB) nebude pouzitelne, přes běžné FPV takové detaily neuvidíš...
OK2BUH

#489 Příspěvek od OK2BUH »

Já to vidím docela reálně. Několikrát jsem pomohl najít model v obilí když jsem lítal v ultralightu asi 40 m vysoko. S koptérou v malé výšce by to mohlo jít taky. Kdyby se to pročesávalo nohama tak bude celé pole podupané.
gardenroute

#490 Příspěvek od gardenroute »

OK2BUH píše:Já to vidím docela reálně. Několikrát jsem pomohl najít model v obilí když jsem lítal v ultralightu asi 40 m vysoko. S koptérou v malé výšce by to mohlo jít taky...
To je pořád dokola, chápeš prosím rozdíl mezi obrazem z Tvých vlastních očí (když jsi seděl v UL) a mezi ani ne PAL rozlišením běžného FPV ??? Nebo si do té kopéry hodláš nějak sednout ?
OK2BUH

#491 Příspěvek od OK2BUH »

Ta koptéra by samozřejmě musela být nízko a prohlížet to metr po metru. Bylo by to pracné ale pořád lepší než podupat celou úrodu.
gardenroute

#492 Příspěvek od gardenroute »

To je fakt blázinec 8O
OK2BUH

#493 Příspěvek od OK2BUH »

gardenroute píše:To je fakt blázinec 8O

To není blázinec. Pořádná koptéra jde naprogramovat aby to pole sama naskenovala. Dnes je třeba výborný byznys kontrolovat vadné články na slunečních elektrárnách. Až ti ten Phantom spadne do obilí nebo do řepky tak budeš rád když ti ho někdo s jinou koptérou pomůže najít. :)
gardenroute

#494 Příspěvek od gardenroute »

OK2BUH píše:To není blázinec. Pořádná koptéra jde naprogramovat aby to pole sama naskenovala. Dnes je třeba výborný byznys kontrolovat vadné články na slunečních elektrárnách. Až ti ten Phantom spadne do obilí nebo do řepky tak budeš rád když ti ho někdo s jinou koptérou pomůže najít. :)
Je to blázinec, protože tady zase rozjíždíš flameware o něčem, o co tady vůbec nejde. Připadá mě to, že si vždy přečteš jen konec diskuze a začneš k tomu dávat duchaplné příspěvky. Přečti si laskavě zadání toho človíčka, kterému se tady odpovídalo, a poté se vyjadřuj. Nebyla to žádná diskuze o tom co je možné, ale o tom co chce a na co má...

A mimoch., ještě než jsi tu Ty relativně nedávno začal se vyjadřovat ke koptérám, tak tady loni či předloni takové pokusy hledání letadel v obilí a řepce pomocí koptér byly, asi by jsi si to měl najít, podrobně prostudovat a poučit se, jak to dopadlo a proběhlo. Jaká je teorie, a jaká je realita :D

A až mě ten "...Phantom spadne do obilí nebo do řepky...", tak mám připraven zcela jiný záchranný systém, než abych byl rád, že to někdo z letící koptéry vůbec zahlédne přes analogové FPV někde pod příkrovem zelené hmoty :mrgreen:
eddiex

#495 Příspěvek od eddiex »

Tak vcera vecer uz jsem byl temer rozhodnut pro to supercombo AP 350QX3 s kamerou a gimbalem. Jenze jsem hodne brouzdal po netu a uz to tak jasne nevypada.
Docela hodne lidem to proste uletelo pryc. 8O 8O
Vadi mi par veci ohledne videa.
- Nenahrava ani neprenasi zvuk.
- Je to WIFI [ja preferuji "normalni" FPV]
- Neda se za letu ovladat nasmerovani kamery [krome 5 vterin nahoru a dolu]
- Je to cele zafixovane na jediny stroj a neni tak mozne pouzit gimbal s kamerou treba v jinem stroji.

Jinak ale se mi ten stroj hodne libi a stale je aktualni jeho nakup. Nejspise ale ve verzi BnF. Hodne skoda, ze to neni k mani uplne bez prijimace!!!

Diky hodne pripadum uleteni a ztraty jsem ale hodne na vazkach.

To me vlastne zase trochu vraci k Quanum Nova a APM a uvahach o nem.

Moc se omlouvam a jsem vdecny za nazory. Asi jsem momentalne prehlcen "dojmy" a vlastne ted ani sam nevim co chci. Snad ten pocit mnozi znate a chapete me.

Roli hraje take to, ze jsem jeste nemel zadnou quadrocopteru. Mozna bych si mel koupit nejakou malou jednoduchou, levnou a zkusit v praxi litat a ochutnat to.

Tak nevim.... mozna se zactu zase trochu na webech o APM a zvazim jeste jednou NOVU. Upustil jsem od ni protoze vim, ze s APM je to hodne experimentalni zalezitost. Jenze ted vidim, ze skutecne RTF bez rizika problemu a bez rizika zklamani vlastne neexistuje.

Multirotor neni pro mne stredem zajmu [nelibi se mi] a proto jsem byl ochotny vydat i docela velke penize za reseni, ktere bude pro mne fungovat podobne jako treba priborova vidlicka - napichnu kousek masa a vlozim do ust. Nezalezi nijak vyrazne na tvaru, materialu, ostrosti, ci vaze vidlicky. Ano rozdily tam jsou, ale nejsou pro mne podstatne, kdyz si chci dat jedno sousto za mesic.
Takove reseni, zda se, proste neexistuje.

Vlozka: Ted sam vidim jak destruktivni bylo presunuti meho "tematu" zde. Stava se z nej jen balast a mnozi mne za to uz ted proklinaji.

Kazdopadne to nevzdavam, jen si musim proste dat trochu oddech - psychicky. Nejsem vlastne zadny pravoverny modelar. Jsem dospele decko a chci si hrat. A chci si hrat nejlepe ted hned. Takovy postoj temer nutne povede k chybnemu rozhodnuti a vydam penize neidealnim smerem.

A hlavne kluci: nehadejte se, a uz vubec ne kvuli mne.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“