jakou vrtuli?- Fox 1800, motor Turnigy
Re: jakou vrtuli?- Fox 1800, motor Turnigy
Pro jistotu jsem přepočítal opravdu pevnou Master Airscrew a i tak motor zvládne 11x5,5 při 27A.
Takže sklopná vrtule může být 11x5,5? Když zvolím 11x5 a nebudu to pořát kulit,tak by to mělo chvili vydrzet,ne?
ferous1 píše:Takže sklopná vrtule může být 11x5,5? Když zvolím 11x5 a nebudu to pořát kulit,tak by to mělo chvili vydrzet,ne?
Podle kalkulátoru ano.
Poslední věc,je na ten calculator spolehnuti? Nechci ho utavit
Naposledy upravil(a) ferous1 dne čtv 26.02.2015 8:56, celkem upraveno 1 x.
ferous1 píše:Poslední věc,je na ten calculator spolehnuti?
Zatím jsem ověřil jen jeden motor, ale vycházelo to v odchylce pod 5%, takže zatím věřím.
Snad to ten soft spočet správně
Dá se to brát že ekvivalent k vrtuli 11x5 je 10x6? myslim ohledně zátěže motoru. Jinak sem to byl před pár minutama prolítnout. U nás se nehnul ani lístek tak sem vydžel ve vzduchu přes 17minut a to ne zrovna poklidnýho letu
s prakticky žádným plachtěnim.. S větší vrtulí si myslim že by to mohlo letět podobně dlouho. Mohl bych mít míň plynu na to aby letadlo neklesalo a tim pádem by klesly otáčky a mohlo by se to teoreticky vyrovnat snížení otáček s účinejší vrtulí-11x5.. Je to jen moje domněnka..Myslíte že by to tak být mohlo? Samozřejmě že nemyslim na plnej plyn, to by jasně víc,, papalo"
ferous1 píše:Snad to ten soft spočet správněDá se to brát že ekvivalent k vrtuli 11x5 je 10x6? myslim ohledně zátěže motoru. Jinak sem to byl před pár minutama prolítnout. U nás se nehnul ani lístek tak sem vydžel ve vzduchu přes 17minut a to ne zrovna poklidnýho letu
s prakticky žádným plachtěnim.. S větší vrtulí si myslim že by to mohlo letět podobně dlouho. Mohl bych mít míň plynu na to aby letadlo neklesalo a tim pádem by klesly otáčky a mohlo by se to teoreticky vyrovnat snížení otáček s účinejší vrtulí-11x5.. Je to jen moje domněnka..Myslíte že by to tak být mohlo? Samozřejmě že nemyslim na plnej plyn, to by jasně víc,, papalo"
Takže, 11x5,5 účinnost 66% a 24A odběr , tah 1325g
10x6 70% a 20,5A, statický tah nižší o 100g.
Je to všechno samozřejmě při plném výkonu. Motor má podle údajů nejvyšší účinnost 80% při 10,5A.
Paráda,díky moc