Let s bezdrotovou kamerou

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Zpráva
Autor
tete

#16 Příspěvek od tete »

mnov píše:Také gratuluji, je to pěkné. Já to zkoušel také s podobnou výbavou, ale výpadky signálu jsem měl dost časté. Asi to bude také použitým modelem. Trainer s 12 ccm spalovákem je přeci jen rychlejší a kolega co ho sledoval parabolou asi nestíhal :) .

Dakujem :) aku antenu si prosim pouzil na prijem signalu ?
mnov

#17 Příspěvek od mnov »

tete píše:
mnov píše:Také gratuluji, je to pěkné. Já to zkoušel také s podobnou výbavou, ale výpadky signálu jsem měl dost časté. Asi to bude také použitým modelem. Trainer s 12 ccm spalovákem je přeci jen rychlejší a kolega co ho sledoval parabolou asi nestíhal :) .

Dakujem :) aku antenu si prosim pouzil na prijem signalu ?

Typ antény už si přesně nepamatuji, bylo to zapůjčené zařízení na 5GHz a anténa byla parabola připojená k přijímači asi kvalitním, ale pro manipulaci nevhodným koaxem.
Bazybarel
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Bazybarel »

Ještě prosím pro blbce jak zaznamenáváte príchozí videosignál, předpokládám že máte s sebou notebook a na disk se přes přijímač ukládá videoklip,jo? Asi co jiného že... Nebylo by jednodušší pověsit na éro nějakej digifoťák (cca kolem 150-250g) s alespoň trochu použitelným videozáznamem? (640x480,30fps+zvuk!) Rozhodně by to nestálo 7000..

Tak to tedy zkoušíme udělat mi u nás :P

ZDAREC
Aviatik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Aviatik »

Asi vyzkousim zesilovac SB-2100g od EDIMAXu. Da se koupit neco prez tisic.

Edimax vyrabi i vykonejsi model:
http://www.edimax.com/en/produce_detail ... 6&pd_id=33

ale ten se u nas koupit neda.
Pouzivani techto hracek je samosebou v rozporu s predpisy.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

Bazybarel:
No jo... ale kvalita videozáznamu bude v prípade foťáku podstatne horšia. A myslím, že aj hmotnostne toto vychádza lepšie.

U mňa na webe mám nejaké videá točené foťákom, Točil to kolega nejakým novým Olympusom. Ale voziť na lietadle by sa to nedalo, je ťažký. No a tie, čo sú menšie, zas nemajú takú kvalitu, alebo ich cena je už aj vyššia ako tej WiFi kamery.

Napr. tu:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... -letu.html
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Marek71 »

Aviatik píše:Pouzivani techto hracek je samosebou v rozporu s predpisy.

Zrovna som na to pozeral... Používať to možeš, ale musíš nastaviť vysielací výkon v súlade s našimi predpismi, t.j. na 100mW.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
tete

#22 Příspěvek od tete »

Este musim upozornit ze ta moja kamera nie je wifi , je to analogova kamera s analogovym vysielacom ktory pracuje v pasme 2,4GHz.
tete

#23 Příspěvek od tete »

Bazybarel píše:Ještě prosím pro blbce jak zaznamenáváte príchozí videosignál, předpokládám že máte s sebou notebook a na disk se přes přijímač ukládá videoklip,jo? Asi co jiného že... Nebylo by jednodušší pověsit na éro nějakej digifoťák (cca kolem 150-250g) s alespoň trochu použitelným videozáznamem? (640x480,30fps+zvuk!) Rozhodně by to nestálo 7000..

Tak to tedy zkoušíme udělat mi u nás :P

ZDAREC

Ja konkretne robim zaznam na Mini DV video kamera na ktoru je mozne robit zaznam cez AV vstup. Mam Canon MVX200i. Zaznam z pasky sa da potom stiahnut cez firewire do PC. Taktiez by bolo mozne pouzit aj notebook s nejakym TV tunerom a priamo digitalizovat prijimany signal. Urcite by bolo jednoduchsie zavesit na lietadlo digifotak ale mne tu nejde len o ziskavanie obrazkov . Moj experiment smeruje k tomu aby sa to dalo vyuzit v realnom case. Pouzijem video okuliare a lietadlo budem ovladat z pohladu kamery, proste nova dimenzia RC lietania :D
bpb
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od bpb »

to je hezkej cil... peknej ulet rekl bych :)
..dalo by se takhle litat mnohem presneji..klido i mezi stromama :.)))

..jak jsem tak na to koukal..tak nejdrazsi na tvem experimentu byl ten vysilac za cca 4900,- SK vid ?..a ta kamerka..nejak jsem to nepochytil.. jakou jsi tam mel prosim ? nejakou mini kamerku k PC ?..ro rozliseni co jsi psal me trochu mate..zda semi to v lepsim rozliseni. Diky
modely: viz rc server/pilot bpb
tete

#25 Příspěvek od tete »

bpb píše:to je hezkej cil... peknej ulet rekl bych :)
..dalo by se takhle litat mnohem presneji..klido i mezi stromama :.)))

..jak jsem tak na to koukal..tak nejdrazsi na tvem experimentu byl ten vysilac za cca 4900,- SK vid ?..a ta kamerka..nejak jsem to nepochytil.. jakou jsi tam mel prosim ? nejakou mini kamerku k PC ?..ro rozliseni co jsi psal me trochu mate..zda semi to v lepsim rozliseni. Diky

Ta kamera je klasicka tvz. "doskova kamera" nejaky konkretnejsi nazov to nema, je to v podstate kamera ktora sa pouziva na kamerove systemy v objektoch, len je teda miniaturna. Je to analogova kamera nie PC kamera. Rozlisenie je 420TV riadkov co je u takychto kamier celkom dobre rozlisenie. O nieco lepsia ma 480TV riadkov a uplne nejlepsie su s 520TV riadkami tam je uz obraz super ostry ale take som zatial na nasom trhu nenasiel. Ja som tu doskovu kameru vlozil do balzovej krobicky ktoru som urobil. Ked si pozries moj profil na youtube "tete999" tak tam najdes aj video tej kamery ako je upevnena na RC aute.
bpb
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bpb »

zajimavy ..diky za informace.. :)
..az neco nasetrim..tak do toho asi pujdu taky...parada by to byla treba ze vzducholodě nebo tak..ale to je o trosku jinejch penezich ...
tete

#27 Příspěvek od tete »

ak by si potreboval s niecim poradit kludne mi napis, v tomto obore mozem poradit komukolvek :)
bpb
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od bpb »

..tak..a dneska nejdu na vobed..a zacinam setrit .)
na Vanoce to snad bude :)
Bazybarel
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Bazybarel »

Než na to díky (ne)obědům našetříš, nebudeš mít pak sílu udržet vysílačku v ruce či na krku :lol: :lol: Do toho bych nešel páč nejsem línej se pořádně nažrat :roll: :roll:

Jinak ještě k tématu, ten nápad létat v reálném čase podle obrazu z kamery jsem už někde viděl na netu, teda ten dotyčnej také experimentoval s tímto, ale vlastně podle toho nelítal, jen to měl v autě v kufru zaplý na notebooku a pak tu nahrávku sestříhal společně s další nahrávkou od kámoše, co to samé éro, akorát ze země, točil klasicky kamerou v ruce. Nejzajímavější byl pak sestřih průletu nad oplocenou továrnou, kam se obyčejný člověk těžko bez povolení dostane 8O Ještě pozn.byli to nějací týpci ze šwédska...

ZDAREC
tengler

#30 Příspěvek od tengler »

Nemá to sice to kouzlo přímého přenosu, ale onehdá jsem viděl záznam kamery na SD karty Panasonic SDR-S10EP-K (nebo její předchůdkyně, prostě první tohodle typu od Panasonicu). Musím říct, že jsem byl velice mile překvapen kvalitou obrazu. Při váze kolem 250g by to nemuselo být nereálné (jenom s tím nefláknout :-) A případné míň kvalitní 2.4GHz spojení z AV výstupu by se dalo použít pro navigování za letu. Do 400-500g by se to mělo vejít celé, ne?
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“