DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision

#466 Příspěvek od off »

JanyD píše:Pardon tedy, že se vymlouvám. Létal jsem s tím jednou. A opravdu pokud si neosvojím ovládání na atti přepínat moc nechci kvůli driftu, abych to někam neposlal když kolem bylo dost stromů.
Včera mi to tedy nechytlo ani prd. Dneska dopoledne opět polojasno, ale teplota 5 stupnu. Běhěm chvilky na stejném místě zase v dolíku, jsem měl po celou dobu 10-11 satelitů. Odpoledne jsem to zkoušel znovu a bylo jich 6-7. A zkoušel jsem i atti.

Jen pro úplnost - počet satelitů v daném místě terénu nezávisí ani tak na teplotě, jako na jejich okamžitém postavení na obloze. Pro lepší příjem se občas doporučuje polepit anténu zespoda Al fólií.

Stran lítání v ATTI - vřele doporučuju naopak začít lítat v ATTI. ATTI je nouzový postup pro výpadek GPS a nějak si nedovedu představit, jaký máš tedy plán, pokud by taková situace za letu nastala.

ATTI je stejně stabilizovaný režim jako GPS, akorát to nedrží na místě. Tj. "lítat" v ATTI = zcela banální záležitost - schopnost udržet výšku a směr. Možná jsem nějak moc pumprdentní, ale nějak si nedovedu přestavit "lítat" s něčím, s čím vlastně lítat neumím a jen doufám, že mi to vítr zrovna neodfoukne.
beam

#467 Příspěvek od beam »

2JanyD: co se týče dosahu, zkuste zkontrolovat nastavení vysílače CE vs. FCC, kdy v "CE", který by měl být "správně" nastaven v rámci ČR, ovšem má menší dosah.
Jinak lze také použít "Booster" - aplikaci, která prodlouží dosah videa. Já osobně mám dobrou zkušenosti s FPV Booster for Vision+ , ale lze samozřejmě i jiný.

Zdraví,
B.
salamander

#468 Příspěvek od salamander »

Dneska som išiel s mojou P2 do vzduchu s 5 sat. v 10 m chytila 10 a stála ako pribitá, pri 5 sat. nedrží ale driftuje , dal so si taký zahrievací let 1 km na FPV ,teplota pri 0st.C, bez rukavíc bieda .
JanyD

#469 Příspěvek od JanyD »

Tu alu folii zkusím díky. Mám ještě z aliexpressu symu x5c takže myslím, že ukočírovat phantoma v atti. Zvládnu také. Ale zatím jsem si jen chtěl osahat ovládání. Jinak s kvalitou fotek a videa nadmíru spokojenost. Ten fpv booster už jsem viděl. Příště pujdu někam kde snad minjmální rušeni a dosah signálu a videa odzkouším.
JanyD

#470 Příspěvek od JanyD »

Tak dnes nadmíru spokojenost. Šel jsem dál od vysokého vedení atd. Během minuty jsem měl 11 satelitů. Žadné výpadky fpv. Vzdálenost jsem dal 200metrů a co jsem zkoušel výšku tak při 154 metrech výpadek řidiciho signalu asi na 5 vterin bez nahozeni home locku. Výš už jsem to pak nezkoušel. Nahodil jsem atti a učil se sním lítat. Jen kdyby od toho větru tak nemrzly ruce. Jinak cca 6 kilometru odnas vzdusnou carou je malé letište nemůže být ta výška spojená stím.
off
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od off »

JanyD píše:Tak dnes nadmíru spokojenost.

:-) Vždycky by mě zajímalo, jaké je to, když je něco "nad míru". Třeba spokojenost. To vlastně znamená, že jsi vlastně až tak spokojený ani být nechtěl, že už je to až moc velká spokojenost :-O

JanyD píše:Jinak cca 6 kilometru odnas vzdusnou carou je malé letište nemůže být ta výška spojená stím.

nenispatnepouzivatinterpunkcihackycarkymezeryatakjinaknenivubecsrozumitelne
covlastnejescimspojeneikdyzjetocoolakoneckoncunenitvujproblemzetipitomcicobytiradiporadilitomunerozumiatsesnazizejo.
jirne

#472 Příspěvek od jirne »

hadrák: Tak se potom pochlub,jak jsi dopadl s reklamací,ať se zjistí přístup různých dealerů a distributora ke "kvalitnímu" výrobku.Osobně mne servisní technik pana P. nakrknul.Neřešil problém,jen odůvodňoval,proč to neuznat.

Tak jak se dalo očekávat vyřízení reklamace přesně 30dní, ale reklamace kladně vyřízena.
Vyjádření technika: Výměna regulátoru a odzkoušení.
Po krátkém letu se zdá všechno OK, další lítání až bude lepší počasí.
DJIvison

#473 Příspěvek od DJIvison »

Uctivý pozdrav všem co sem zabloudí.
Mám skromný dotaz: jde u PHANTOMa 2 VISION v řídící jednotce(na obalu označená PHANTOM) nastavit RX z D-Bus na klasiku E,A,T,R,G,AUX1,AUX2 ? V obslužném programu "DJI NAZA Asistant" připojit nejde a v programu "DJI Phantom 2 Vision asistant" se neustále tvrdě hlásí jako D-Bus. Máte někdo nějaký poznatek nebo zkušenost ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
mitrosk

#474 Příspěvek od mitrosk »

beam píše:2JanyD: co se týče dosahu, zkuste zkontrolovat nastavení vysílače CE vs. FCC, kdy v "CE", který by měl být "správně" nastaven v rámci ČR, ovšem má menší dosah.
Jinak lze také použít "Booster" - aplikaci, která prodlouží dosah videa. Já osobně mám dobrou zkušenosti s FPV Booster for Vision+ , ale lze samozřejmě i jiný.

Zdraví,
B.

Zdravím.
chcem sa spýtať či ste nastavovali konkrétny kanal v booster???
Jafan

#475 Příspěvek od Jafan »

Mám P2V plánuju pořízení větší SD karty, v manuálu jsem našel že max podporovaná velikost je 32GB, jde mi o to jestli pořídit nějakou obyč nebo jestli pobere i nějakou s větší čtecí a zapisovací rychlostí například 32GB sdhc class 10 to jsem se nějak v manuálu nedočet.
gardenroute

#476 Příspěvek od gardenroute »

JanyD píše:Tu alu folii zkusím díky....myslím, že ukočírovat phantoma v atti Zvládnu také. Ale zatím jsem si jen chtěl osahat ovládání....
Jestli mohu doporučit, lepší výsledky jsou s měděnou folii, hodně krát se to již tady (spíše vedle) diskutovalo.
A nebo rovnou hotové Cu stínění přímo pro péčka...
Copper foil shield NON CONDUCTIVE COATING
Copper foil shield NON CONDUCTIVE COATING
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#477 Příspěvek od IvanGS »

Mohu se zeptat majitelů P2 Vision plus, v jakém modu ovládání (co se ovládá jakou páčkou na vysílači) je standardně dodáván? Jdou mody změnit a jak? A jaké je vaše doporučení?
Létám "velké" ultralajty, plyn na pravou ruku, levá drží knipl (křidélka, výškovka), směrovka pochopitelně pedály. Létal jsem, ale už strašně dávno, i modely, ale už si to nepamatuji.
Džon

Dji phantom 2 vision nestabilní let a visení

#478 Příspěvek od Džon »

Ahoj všem, po čase užívání phantoma 2 vision a drobných pokusů s k tomu dodávaným softwarem se mi projevuje phantom jako velice neposlušný v těchto dvou fázích:
1) Visení-phantom nevisí v gps atti modu a uletává si kam se mu zachce, let je tudíš nestabilní a docela nebezpečný-počet satelitů je většinou 8.
2) A druhá věc je taková že phantom se při letu mírně naklání a jakoby vibruje. viz video dole. vrtule a motory jsou ok žádnej pád z hrušky (zatim).

Tím pádem Vás prosím a táži se zda má někdo podobnou zkušenost a hlavně zda někdo diagnostikoval tento problém a mohl by mi poradit. Předpokládám že problém je ve špatně nastavených hodnotách v dji phantom asistentu.Tyto hodnoty gainu jsou pro mě velká neznámá ( yaw vertical roll pitch basic a alttitude gain )tudíž pokud by mi někdo poradil k čemu co slouží a jaký vliv to má na let popřípadě jak se to bude chovat při změně těchto údajů na jednu a na druhou stranu byl bych mu vděčen. Předem děkuji. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Zu14O073j0s&feature=youtu.be[/youtube]
PS: Věřím že se najde dobrá duše a poradí amatérovi který rád zkouší nové věci a ne že mě tady hned někdo sejme že to nemam vrtat. Možná nemam ale já musim. :-)
Díky za rady. Džon
HonzaS

Re: Dji phantom 2 vision nestabilní let a visení

#479 Příspěvek od HonzaS »

1) Visení-phantom nevisí v gps atti modu a uletává si kam se mu zachce, let je tudíš nestabilní a docela nebezpečný-počet satelitů je většinou 8.

Počkej, protože to nevisí samo, tak je phantom nebezpečný? :lol: Že to musíš pořád řídit ti někdo řekl?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Džon

Re: Dji phantom 2 vision nestabilní let a visení

#480 Příspěvek od Džon »

Neboj řek. Nebezpečný to je hlavně pro něj, ne pro mě, já sem nohama na zemi. :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“