Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Mini H FPV quad 250

#1171 Příspěvek od graup15 »

re..ST
Stando to jsem našel na rc-groups.:-) Ale..nikdy neříkej nikdy,mám obě jednotky (Nazu i CC3D).
Co tam dám...to se uvidí:-)
Ono když už tam máš UHF,VTx na výkonu,že se dovoláš na měsíc...tak se to dá využít i pro jiné polétání,než to brousit 30cm nad zemí:-)
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1172 Příspěvek od H1N1 »

Jinak Tomas to napsal presne, takove pouziti okrajove take zvazuji.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
ST
Kontaktovat uživatele:

#1173 Příspěvek od ST »

Jo fantom už je dost proflaklej, tak proč nezkusit jinou platformu, ktera zatim nedráždí, že ? Já jsem v tomhle docela zasadovity. Myslel jsem , že s těmito modely a zpusobu litani dokážeme ostatnim modelářům, že nejsme jen šmiraci ale něco vic. Já to takhle prostě citim. :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1174 Příspěvek od H1N1 »

V mem pripade to budou spojeno s praci, resp. jeji zrychleni.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
graup15

#1175 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Jo fantom už je dost proflaklej, tak proč nezkusit jinou platformu, ktera zatim nedráždí, že ? Já jsem v tomhle docela zasadovity. Myslel jsem , že s těmito modely a zpusobu litani dokážeme ostatnim modelářům, že nejsme jen šmiraci ale něco vic. Já to takhle prostě citim. :(

To není o šmíráctví,nebo dokazování ostatním modelářům,že je to něco víc (jejich názor mi naprosto nesere:-)
Je to o komfortu. Chci si zablbnout..jedu na manuál (a budeš překvapený jak Naza ožije na manuál,není to tak ostré jako u CC3D, ale na dost lidí,včetně mně...až dost), ale pak si chceš jen tak polétat...sedneš do křesílka,a polétáš si s vědomím,že si hračku v luftu klidně zastavíš...odložíš vysílač,dojdeš pro kafe...a letíš dál.
Nenutím nikoho tam dávat Nazu..,jen poukazuji,že to jde a jde to s úspěšně.(i bez GPS je to pořád hodně komfortní system,kdy máš jistotu,že létáš na první dobrou)
ST
Kontaktovat uživatele:

#1176 Příspěvek od ST »

Dalibore, ty si asi litas na svém pozemku a máš zatim asi tolerantní sousedy, ale dle mych zkušenosti stojici coptera je to největší zlo pro sousedy. Prostě smirujes a basta. S rychle létajícím prckem nemám žádný problem i tam, kde jsem postaval s copterou i bez kamery. Lidi na to koukají a libi se jim to a ještě mi nikdo neřekl ani zbla.
Ps , ja když potřebuji dělat jinou činnost tak si normalne přístanu k noze.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
xxkarlosxx

#1177 Příspěvek od xxkarlosxx »

Létáte někdo na 4S? Já jsem zjistil nemilé překvapení,že trojité 5030 nezvládají ten výkon a musím škrtit plyn na 65%.. Normální dvojité listy 5030 jsou ok a jsou to neskutečný bomby...

http://www.imghosting.cz/images/8920150324_095728_resize.jpg

Obrázek
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
j.s

#1178 Příspěvek od j.s »

ST píše:Dalibore, ty si asi litas na svém pozemku a máš zatim asi tolerantní sousedy, ale dle mych zkušenosti stojici coptera je to největší zlo pro sousedy. Prostě smirujes a basta.

Taky jsem si jednou šel zaviset na volnou parcelu, pod kterou byl pak barák, abych věděl jak dlouho to vydrží ve vzduchu... No po cca 5ti minutách tam postarší paní začala běhat a zatahovala závěsy a žaluzie, takže to jsem se cítil fakt blbě i když jsem věděl, že v mobiusce ani nemám kartu...
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Tsisters

#1179 Příspěvek od Tsisters »

Kluci prosím o radu, mám desku CC3D když chci jen viset tak se kopter pořád třepe, jako by se motory mezi sebou hádaly ve vyrovnávání a pořát se přetahovaly. Skoušel jsem mněnit různé hodnoty v nastavení, ale asi jsem nenatrefil na tu správnou, která se má změnit. Prosím o nasměrování. Díky
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
qeex

#1180 Příspěvek od qeex »

Tsisters píše:...když chci jen viset tak se kopter pořád třepe, jako by se motory mezi sebou hádaly ve vyrovnávání a pořát se přetahovaly...

To vypadá jak špatné PID hodnoty, viz http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=106&t=44148
Tsisters

#1181 Příspěvek od Tsisters »

Díky, jdu hledat kde se nastavují. Vše mám podle tabulek z manuálu
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
qeex

#1182 Příspěvek od qeex »

Jestli v tom CC3D máš Cleanflight můžeš zkusit Autotune.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1183 Příspěvek od jindraj »

Ad ta NAZA a GPS na 250tce ... jsem si to tak na chvíli představil a ... já jsem pravda z té skupiny, které se tak nějak předem novému použití známých věcí neuzavírá, rád zkouším a vylepšuji a přemýšlím, jak to udělat i jinak. Ale tady se bojím, že se bojíme a i bavíme celkem úplně zbytečně :). Ono to tu GPS technicky vzato uveze. I toho Mobiuse. Dokonce i GoPro, když bude chtít někdo lepší obraz ... jenže

... jenže, když na to tohle všechno naložíme, tak ty už tak jepičí letové časy těch 250tek budou poloviční a akční rádius bude tedy nula nula nic a nějaké zastavení nad vzdáleným cílem s takto přeloženou 250 je Sci-Fi ... Než by si Dalibor uvařil to kafe, tak bude QAV250 buď škytat někde v kopřivách, nebo spěchat RTH v případě té NAZy :) Takže bych považoval tahle použití 250 za čistě teoretická cvičení. Popravdě s tím letovým rádiusem i standardně naložené 250 (bez moc kamer a další zátěže) se člověk tak tak dostane na hranici dosahu 2,4GHz slušného rádia co jsem koukal (pokud se má člověk bezpečně vrátit :) a i to by musel letět cílevědomě jen jedním směrem a zpět

Takže debatujeme tu hodně teoretickou disciplínu a výsledkem pravděpodobně bude, že nás napadnou lepší věci, které jsou s 250 dělat - ale může nás to inspirovat k tomu, abychom vymysleli třeba i trochu něco jiného, než je nyní běžné.

Osobně si od 250 slibuji, že to bude (kromě blbnutí těsně kolem sebe nad zemí) maximálně takový nástroj na rozhlédnutí se z výšky či jiného úhlu, než z jakých se kouknu ze země. A věřím, že je stále dost míst, kde se takhle můžu rozhlídnout, aniž by mě někdo měl za šmíráka co čumí lidem do ložnic - tak letu zdar.

P.S. už se to klohní .... už se to peče ... už to brzy bude (snad)
Přílohy
IMG_4554.JPG
IMG_4557.JPG
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1184 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj!
Osazuju koptéru a právě jsem u letování KISSáků Mám na rozvodné desce opravdu mááálo místa a tak mě napadlo přiletovat Kisse místo kabelů pomocí drátků z pinů na serva. Viz. foto. Myslíte že to vydrží ty proudy, nebo je mám radši přiletovat ověřenou cestou pomocí kabelů?

Edit, tak tyhle piny zvládají maximální proud 3A, tak asi použiju normální kablík...

Obrázek
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1185 Příspěvek od JirkaA »

Ancistrus01 píše:Ahoj!
Osazuju koptéru a právě jsem u letování KISSáků Mám na rozvodné desce opravdu mááálo místa a tak mě napadlo přiletovat Kisse místo kabelů pomocí drátků z pinů na serva. Viz. foto. Myslíte že to vydrží ty proudy, nebo je mám radši přiletovat ověřenou cestou pomocí kabelů?

Edit, tak tyhle piny zvládají maximální proud 3A, tak asi použiju normální kablík...

Obrázek
Ale prd, na ty proudy co tam tečou a na tu chvilku co to letí to tam klidně dej. Ty 3A jsou myšlený na kompletní konektor, kde máš přechodový odpor mezi kontakty na kterém vzniká nejvíc tepla. Když to použiješ jako připájený drát, ten přechoďák tam nemáš.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“