DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
radegaster

Re: DJI NAZA pokračování

#121 Příspěvek od radegaster »

Torm píše:Pokud to správně čtu, tak jinak v podstatě normálně fungující regl si nerozumí s Nazou - mrkni se asistenta na frekvenci reglů (nejsem u svého počítače, nenavedu tě teď přesněji). Možná máš nastaveno 400 Hz na pomalejší regulátor.

Tak zjistil jsem proč regulátor nefungoval. Špatně nastavené end pointy pro plyn. Tím se ale dostávám ke druhému problému, a sice jak nastavit endpointy ? Dá se to nějak nastavit pomocí nazy ? Nastavil jsem je na ten jeden regulátor přez rádio ale problém je že když teď odemknumotory tak ten jeden se hned začne točit až dokud je zase nezamknu. Jak ho nastavit aby fungoval stejně jako ostatní ?
JosefSvejk

#122 Příspěvek od JosefSvejk »

Nastav si je pomocí rádia všechny čtyři :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
metlis

#123 Příspěvek od metlis »

Pánové díky, už to chápu.
Mám prostě jen strach, že to někam odletí a něco to někomu udělá...
Díky, takhle mi to stačí.
radegaster

#124 Příspěvek od radegaster »

JosefSvejk píše:Nastav si je pomocí rádia všechny čtyři :wink: .

Jo, ale jak je pomocí rádia nastavit tak aby se motory neroztočily když mám plyn na 0% a jsou připojené k naze ?

Protože teď už funguje všech 6 ale jeden motor se v momentě když připojím baterku, počkám až odbliká zelená ledka. A když odjistím motor že chci letět tak i když mám plyn na 0% tak jeden motor se už začne pomalu točit. Ten motor jsem nastavoval tak že jsem měl konec u throttle od -110% do 110%. Když to zkalibruju s nastaveným koncem od -90% do 100% znamená to že prvních 10% budou motory vypnuté ? Za předpokladu že pak zase nastavím rozsah na rádiu od -100% do 100%.
dt

#125 Příspěvek od dt »

metlis píše:Mám prostě jen strach, že to někam odletí a něco to někomu udělá...

To je správně. Ono se to dřív nebo později nejspíš stane. :wink:
dt

#126 Příspěvek od dt »

radegaster píše:Jo, ale jak je pomocí rádia nastavit tak aby se motory neroztočily když mám plyn na 0% a jsou připojené k naze ?

To se nenastavuje na rádiu, ale na Naze. Je tam volba, která říká, jak rychle se mají točit motory na neutrál v odarmovaném stavu. Jinými slovy, jakmile odarmuješ stroj, motory se *mají* točit na nějaké minimální otáčky. Doporučuju projít příručku.

Mimochodem všechny regly by měly být kalibrované a pokud možno všechny stejně (buď stejným postupem každý zvlášť, nebo všechny najednou připojené současně na společný signál).
JosefSvejk

#127 Příspěvek od JosefSvejk »

Jak píše dt. Smyslem nastavení rozsahu regulátorů je, aby byly nastaveny všechny stejně. Takže nastav na vysílačce - 100 až 100 a postupně zkalibruj všechny regulátory. Že se točí motor po odjištění není chyba, ale vlastnost. Pokud se točí jen ten zkalibrovaný, tak to znamená, že jsou ty ostatní kalibrované příliš vysoko.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
radegaster

#128 Příspěvek od radegaster »

OK, takže všechny zkalibruju tak aby když mám nazu zapnutou a odjistím je tak se začnou všechny pomalu točit. Jsem rád že to tak má fungovat. Díky za rady. Kdyby byl nějaký další problém tak se ozvu.

e:Všechny jsem zkalibroval a když odjistím motory tak se všech 6 rozjede. Super, díky za pomoc.
hadrák

#129 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:45, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od cucpo »

To hadrak: dik za ochotu myslim ze to blikanie je chyba len som to potreboval overit ale uz som nasiel modelara z okolia ktory ma nazu tak to skusim na jeho funkcnej ze kde je vlastne chyba ci v GPS alebo PMU
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
metlis

#131 Příspěvek od metlis »

Stále mám problém s pomaloučkým otáčením coptéry ve směru hodinových ručiček:
- provedl jsem kalibraci kompasu dle návodu
- Naza je uprostřed těžiště coptéry
- přesně změřil vzdálenost od Nazy/těžiště ke GPS ve 3 osách a zapsal

..a přece se točí. Sice méně než před těmito kroky, ale točí. Proházel jsem i motory. Tohle jsem udělal vše najednou a zlepšilo se to, ale ne uplně.
Napadá mě, jestli třeba ta jednotka Naza nemůže být vychýlená ve směru letu o tak málo, že to už vadí?
golemcik

#132 Příspěvek od golemcik »

Ahoj. Mám klon TBS. A najednou když jsem chtěl létat včera tak při točení (kolem svislé osy) doprava mi qvadra prudce klesla a musel jsem dát plyn naplno aby neťukla o zem a při točení doleva prudce stoupala. Zkoušel jsem nastavení gyra a i poťákem jsem měnil gyro, ale bez většího efektu. I při hodnotách basic 150 150 120 120 a atti 125 125 to nějak nefungovalo. Když řídím kvadru v manuálním módu a točím doleva i doprava tak všechno je v pohodě. Jo a kalibraci jsem provedl a v naza assistentu mám správně nastavenou pozici GPS vůči těžišti. Děkuju za odpovědi.
jio

#133 Příspěvek od jio »

metlis píše:Stále mám problém s pomaloučkým otáčením coptéry ve směru hodinových ručiček:

Nesledoval jsem to od začátku - a upravit to trimem nejde?
metlis

#134 Příspěvek od metlis »

jio píše:Nesledoval jsem to od začátku - a upravit to trimem nejde?

nejde to trimem.
Původně jsem nebyl schopen coptéru zkalibrovat (kalibrace kompasu), neměl jsem 3 polohový přepínač. Teď už je vše v pořádku, už jsem přečetl i manuál(!) a je to jev, kterému se říká "Syndrom vypouštěného umyvadla", prostě se to točí. Zkoušel jsem i vychýlit GPS a nic. Ještě jsem přemístil GPS tak, že v ose Y oproti Naze je to 0 (je to v jedné přímce), dnes to půjdu vyzkoušet.
Samozřejmě před každým letem kalibruju, opravdu čekám, než coptéra vše zapíše a startuju až při zeleném blikání. Létá to nádherně, pouze to pořád zatáčí :)
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od MarkAurel »

Nebude to zmagnetizovany magnetometer-kompas? Neviem presne aku hodnotu to ma mat v gui ale je na to postup s magnetom. Skus to postudovat.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“