ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Tak ma dnešný pokus o Autotune stál 2 vrtule.
Najprv išlo všetko OK a asi po 4 min koptéru zvrtlo a už sa valila k zemi. 
A tu druhou možnost nastavím kde?
Jinak jsem zadal upload firmware local a to mi potom načetlo.
Jinak jsem zadal upload firmware local a to mi potom načetlo.
Lisam210 atom dx7i a pár letadel
jamesgsf píše:Řekl bych že je to blbě nalazený a kecají do toho ještě vibrace, zkontrolovat v logu. Toho autotune se neboj naopak se to pak vyrazně zklidní.
Takže tak, ako som už písal, som pri Autotune prišiel o 2 vrtule a zárovaň aj o chuť to skúšať znova. Tu sú grafy z logu:
Vypadá, že v poslednom kroku dvíhal SPGain a keď sa dostal na hodnotu cca 7, tak to už kopter nerozchodil a valil k zemi.
Ahoj panove.
Tak jsem konecne zapocal stavbu me prvni Qkoptery.
Je to DJI F450. Je to kit s motory [sede] a ESCs [taky sede - 15A].
Stavbu samotneho stroje jsem samozrejmne zvladl vpohode. Pripajel jsem regulatory ke kontaktum na desce a take pripojny kabel pro baterii.
Tady jsem zkoncil, protoze vsechny videonavody co jsem nasel pak pokracuji pripojovanim DJI Naza....
Ja vsak mam pripraveny jiny system a to APM.
Tedy presneji - kompletni set z Hobykingu Micro HKPilot Mega master set.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _APM_.html
No a hned v uvodu mam problem. Vubec nechapu jak, a kam zapojit a pripajet ten powermodul. Dokumentace k tomu je prakticky nulova.
Muze mi prosim nekdo pomoci? Prilozim fotky.
Jedine co na tom chapu je , ze prilozenym "mikrokablikem" propojim modul k ridici jednotce. Proc a k cemu je tam 4 outputy vubec nechapu.
Mam i cely komplet APM 2.5 od 3DR a tam ten power modul ma vstup a vystup a pripojeni k jednotce. Je to jakoby pruchozi.
Prosiiiim pomoooc at muzu pokracovat...

Tak jsem konecne zapocal stavbu me prvni Qkoptery.
Je to DJI F450. Je to kit s motory [sede] a ESCs [taky sede - 15A].
Stavbu samotneho stroje jsem samozrejmne zvladl vpohode. Pripajel jsem regulatory ke kontaktum na desce a take pripojny kabel pro baterii.
Tady jsem zkoncil, protoze vsechny videonavody co jsem nasel pak pokracuji pripojovanim DJI Naza....
Ja vsak mam pripraveny jiny system a to APM.
Tedy presneji - kompletni set z Hobykingu Micro HKPilot Mega master set.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _APM_.html
No a hned v uvodu mam problem. Vubec nechapu jak, a kam zapojit a pripajet ten powermodul. Dokumentace k tomu je prakticky nulova.
Muze mi prosim nekdo pomoci? Prilozim fotky.
Jedine co na tom chapu je , ze prilozenym "mikrokablikem" propojim modul k ridici jednotce. Proc a k cemu je tam 4 outputy vubec nechapu.
Mam i cely komplet APM 2.5 od 3DR a tam ten power modul ma vstup a vystup a pripojeni k jednotce. Je to jakoby pruchozi.
Prosiiiim pomoooc at muzu pokracovat...
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
To je vlastne rozvodna doska s power modulom. Takze na vstup pripojis baterku a na styri vystupy pripojis regulatory a cez kablik z power modulu pripojis apm.
Vzhledem k tomu že rozvod máš už v rámu bych koupil z ebay klasickéj power modul a tohle bych prodal. Je to veliké. Jinak input + ten kabel co máš k baterii a output + na rozvod na desce coptery a bude to fungovat. Je to power modul jako rozvodova deska, jak je již napsáno.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Nejsem si jisty, jestli rozumim.... Na tom modulu je jenom INPUT. No a 4 malinke OUTPUTY. Takze myslis to tak, ze mam ten modul jakoby vlozit mezi baterii a rozvod na ramu koptery? A mam teda pouzit jeden z tech 4 outputu, nebo jak ?
Nebo... Mohl bych to pripajet takhle?
Ta doska funguje presne tak, ako to mas teraz zapojene v rame. Cize jeden vstup pre baterku a 4 vystupy pre regulatory ako som pisal. Pre teba je v podstate tato doska zbytocna a dokup si len samostatny power modul, ktory pripojis do dosky na rame ako vstup z baterky.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ctors.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ctors.html
eddiex píše:Nebo... Mohl bych to pripajet takhle?
Nie, nemalo by to zmysel tak zapajat. Ako funkcia BECu by fungovala ale nemeralo by ti to prud len voltaz.
Myslym ze to ma nakreslene spravne.Ten bocnik je vyresen na plosnem spoji.Cili vse ostatni si bere proud az za bocnikem aerit to tedy bude.
CyCo píše:Myslym ze to ma nakreslene spravne.Ten bocnik je vyresen na plosnem spoji.Cili vse ostatni si bere proud az za bocnikem aerit to tedy bude.
Ak by to zapojil tak, ako som to prekreslil, tak by mu to meralo aj prud. Ovsem ze by musel regulatory prehodit na tu druhu dosku. Ale ak to necha zapojene na povodnej doske, tak to sotva bude meriat odber regulatorov.
Tak ted uz to vubec nechapu....
Mi to nedava vubec zadny smysl. Vsechny kontaktni plosky + jsou propojene a vsechny kontaktni plosky - jsou taky propojene. Meril jsem to multimetrem. Tak jaky ma vyznam to propojovat desetkrat sem a tam?
Omlouvam se za mou neznalost - nejsem zadny elektronik...
Mi to nedava vubec zadny smysl. Vsechny kontaktni plosky + jsou propojene a vsechny kontaktni plosky - jsou taky propojene. Meril jsem to multimetrem. Tak jaky ma vyznam to propojovat desetkrat sem a tam?
Omlouvam se za mou neznalost - nejsem zadny elektronik...
eddiex píše:Tak ted uz to vubec nechapu....
Odmysli si tu dosku, v ktorej mas teraz pripojene regulatory a baterku na rame a kable z nej pripoj tak, ako som to nakreslil ja na druhej doske.
skiner píše:Ak by to zapojil tak, ako som to prekreslil, tak by mu to meralo aj prud. Ovsem ze by musel regulatory prehodit na tu druhu dosku. Ale ak to necha zapojene na povodnej doske, tak to sotva bude meriat odber regulatorov.
Jasne prehledl jsem ze ma regulatory zapojene jiz na spodni desce.Pocital jsem s tim ze desticku vyuzije v plne mire jak je k tomu urcena.sorry