Coptery - vaše stroje - anketa

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.

Vlákno o vlastních strojích

Jsem pro, nechť moderátoři likvidují veškeré příspěvky mimo popisu strojů
31
70%
Jsem pro, nechť zde je i off-topic pokec o jednotlivých strojích
3
7%
Jsem pro, ale obávám se zneužití informací ÚCL, tak svůj stroj nepopíšu
2
5%
Nanic, zbytečné vlákno
8
18%

Celkem hlasů: 44

Zpráva
Autor
amaterys

Coptery - vaše stroje - anketa

#1 Příspěvek od amaterys »

Adminem vložená anketa:

Na základě výsledků ankety založeno nové vlákno:

Zdravím,
tak si říkám, že by nebylo špatné založit toto téma(pokud teda tu už není, já ho teda nenašel). Coptery se těší čím dál větší oblibě a mnoho z nás má doma kdejaký stroj a nikde tu není pořádně prostor pro to ho prezentovat. Domnívám se, že by to mohlo být dobré pro porovnání, zajímavost nebo inspiraci a jedno zda je to kupovaný stroj nebo nějaký DIY projekt. Myslím, že ideální by bylo pro dobrý přehled dávat ve stejném formátu a stejnými informacemi o copteru včetně fotografie třeba. Mezi informace bych zařadil:

Název:
Uspořádání:
Počet motorů:
Rozpětí mezi motory:
Váha plně osazeného stroje:
Řídící jednotka:
Baterie:
Regulátory:
Motory:
Vrtule:
Fpv sestava:
Gimbal:
Jiná technika:
Letový čas:
Popis:
Foto:

U toho letového času bych uváděl buď čas plně osazeného stroje ve visu nebo prostě s popisem letového režimu, například 6 minut dynamického létání, atd. Je jasné, že tento údaj bude cca, ale pro představu a zajímavost proč ne. Pokud Vás ještě něco napadá, co by zde mohlo být uvedeno, klidně doplňte, popřípadě pokud to zde už je a já to jen nenašel, tak to rovnou smázněte.
jirka_d

Re: Coptery - vaše stroje

#2 Příspěvek od jirka_d »

Ty jsi se dneska zaregistroval a chceš toho nějak moc najednou.
To děláš seznam pro UCL?
malé zvíře

#3 Příspěvek od malé zvíře »

A ještě bych přidal přibližnou cenu a adresu ať to nemají "spoluobčané" tak složité...
Last one alive, lock the door!
amaterys

#4 Příspěvek od amaterys »

Chodím zde velmi dlouho, jen jsem sem nikdy nic nepsal a nebyl jsem ani registrovaný, pouze jsem vždy akorát čerpal informace. Registroval jsem se až dneska a to z toho důvodu, že jsem byl zvědavý hlavně na ty letové časy u jednotlivých copterů. Tento thread už tu je, jenomže jak to bývá skoro u každého tématu na tomto fóru, vždy to přes nějaké OT sklouzne někam jinam a ve finále skutek utekl z původního vlákna. Navíc třeba u rc aut na tamiya fóru toto je a je to docela zajímavé přečíst si o jiných strojích. Sám bych to tu ke svému copteru vyplnil, jen jsem si nebyl jistý zda to tu už není a nesmaže se to. No každopádně podle prvních reakcí je zřejmé proč to tu není a byla zbytečná iniciativa...
eddiex

#5 Příspěvek od eddiex »

Hele tak se hned neurazej. :D Ty prvni reakce mi prijdou docela vtipne.
To vis vypada to trochu divne, ze ve svem prvnim prispevku chces zakladat jakousi kartoteku. Ale napad to neni spatny. Taky bych si pocetl o strojich , ktere maji lidi.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
jirka_d

#6 Příspěvek od jirka_d »

Jestli tě opravdu zajímá kdo s čím lítá, v jaké konfiguraci, tak to najdeš v příslušných tématech. Jen se jimi prokousat. Tím si tady prošla většina z nás, kteří se chtěli i něčemu přiučit, ne jen smontovat stroj podle předlohy a ptát se na nastavení každé blbosti.
Nevím kolik je tady copteristů, ale co pilot to jiný stroj s jiným osazením. Ten seznam by byl hodně dlouhý a ve finále stejně nepřehledný.
Chceš si postavit copteru? Pročti si téma "Coptery-začátečník", založ si tam vlákno a ptej se na konkrétní věci. To je asi ten nejjednodužší postup.
sonny

#7 Příspěvek od sonny »

proč ho odkazuješ na prokousáváním nějakých témat ?? Kravina.
Pokud nemáš co bys věcně doplnil na téma jak založil zakladatel....nepiš nic-nebo mu dej prostor.
Mě ten nápad se zamlouvá.
eddiex

#8 Příspěvek od eddiex »

jirka_d píše:Jestli tě opravdu zajímá kdo s čím lítá, v jaké konfiguraci, tak to najdeš v příslušných tématech. Jen se jimi prokousat. Tím si tady prošla většina z nás, kteří se chtěli i něčemu přiučit, ne jen smontovat stroj podle předlohy a ptát se na nastavení každé blbosti.
Nevím kolik je tady copteristů, ale co pilot to jiný stroj s jiným osazením. Ten seznam by byl hodně dlouhý a ve finále stejně nepřehledný.
Chceš si postavit copteru? Pročti si téma "Coptery-začátečník", založ si tam vlákno a ptej se na konkrétní věci. To je asi ten nejjednodužší postup.

No prave, nemyslel jsem na debaty ke strojum. Mohlo by to byt BEZ debat. Tim by to byl jakoby jednoduchy katalog jednotlivych stroju. BEZ debatovani, otazek a podotazek apod. Bylo by to takove klidne mistecko. Ve volne chvilce by si nekdo mohl jen tak "kouknout". Kdyby nekoho neco zajimalo blize apod, tak by si majitele zajimaveho stroje klidne vyhledal v kterem konkretnim vlaknu obvykle debatuje a sel by tam. Tady by to bylo fakt jen jako seznam takrikajic pro inspiraci.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Wormsnake

#9 Příspěvek od Wormsnake »

Chtelo by to aby kazdy pilot mel jen jeden prispevek v vlaknu a ten v pripade dotazu formou PM (soukrome zpravy) doplnil udaji na ktere se tazatel PM ptal. Kazda koptera by mela jen jeden prizpevek v vlaknu a jednu fotku jako nahled pro rychle prochazeni vlaknem dalsi fotky by byli formou odkazu. Pak by vlakno mohlo byt prehledne a inspirativni pro piloty prohlizejici vlakno. U kazde koptery by byl odkaz na vlakno kde se resi konkretni model kde by se resily dotazy netykajici se letovych parametru.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
DJIvison

#10 Příspěvek od DJIvison »

Absolutně netuším, co navrhovatele vedlo k tomuto návrhu.
Nevidím vůbec žádný smysl v tom, uvádět zde informace i s fotografiemi, jak to vyplývá z návrhu.
Každý, pokud chce, si dává stručný popis do podpisu a to by mělo každému stačit.
Jinak to vypadá jako požadavek nějakého orgánu(sic), ale to by tam tedy měla být ještě přesná adresa.
8O
pac a pusu

Přesuňte to prosím celé do smetiště
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Marek_Km

#11 Příspěvek od Marek_Km »

Zakladatel vlákna se nemůže divit negativním ohlasům. Pokud je pravda, jak tvrdí, že to tu pročítá dlouho, tak by si všimnul, že od jisté doby jistý nejmenovaný úřad utahuje opasky tomuto zábavnímu odvětví. Jinak by to nebyl špatný nápad, mít takový přehled. Spoustě nejen začátečníků by pomohlo se rozhodovat, do jaké sestavy jít. Ale jak jsem napsal, bohužel. A lépe nebude.
Marek_Km

#12 Příspěvek od Marek_Km »

P.S. ještě než jsem to postnul, tak se objevil předchozí příspěvek, na který musím reagovat.
qeex píše:... Pokud jste všichni paranoidní a myslíte si že za pár vrtulek na rámu vám dá UCL milionovou pokutu, tak sem nic nedávejte. Ale ostatní co nemaj špatné svědomí ať sem přispívají. Pokuty se nedávají za kopteru, ale za to co s ní provádíte a kde to s ní provádíte.

Ono mít na palubě GPS (ať z výroby, nebo dodělanou) znamená mít jiné povinnosti a hrozí jiné sankce. Nejsou na stejné palubě ti, co mají koptéru s těmi, co mají UAV...
amaterys

#13 Příspěvek od amaterys »

Včera pozdě večer jsem byl přesvědčen o tom, že už nebudu na toto téma dále reagovat, prostě pokus, který nevyšel. Ale dneska mi to nedá a musím reagovat.

Jirka_d: Nezlob se na mě, ale jenom slušné vychování a úcta k někomu, kdo tady chodí dlouho a zřejmě se dle tvých příspěvků aj docela vyzná, mi nedovolí napsat bez skrupulí to co si o tvém posledním příspěvku myslím. Nechci být hater, ale mám-li to nazvat nějakým slušným termínem, tak bych řekl, že to je hell smell. Ano opravdu mě zajímá kdo s čím létá, ale ne z důvodu, že bych chtěl něco kopírovat, zakazovat nebo se nad tím snad ukájet. Ale pokud by to člověk dělal podle tvého návodu, tak stráví celou věčnost prolézáním tohoto fóra hledajíc konkrétní informaci třeba o phantomu a o 3 roky později by byl závěr, že phantom má 4 vrtule, v Coloradu napadlo metr sněhu a že uživatel ZdendaXX nemá rád zelí protože ho nadýmá. Prostě tuny nepotřebných informací a OT z každého threadu udělají téměř nepoužitelný bastl. Nejvtipnější na tom colé je, že jsi to nazval nejjednodušším způsobem. Oh my god, that's simple :D. Nehledě na ten fakt, že i ten Phantom může mít každý udělaný trochu jinak a proč se neinspirovat jak to funguje líp bez zbytečného hledání, zdlouhavého a třeba i finančně náročného laborování. Proč vymýšlet vymyšlené?
Myslím, že ten seznam mohl být dlouhý, ale rozhodně né nepřehledný, kdybychom se vyhnuli takovým zbytečnostem jako teď a reakcím typu, však si to najdi. Copteru se nechystám stavět, už ji mám. Toto vlákno jsme založil, protože jsem měl za to, že by to mohla být hodnotná záležitost a k prospěchu nás všech...

DJIvision: Já myslím, že když se oprostíš od představy, že jsem jak píšeš "orgán", tak je zcela zřejmé o co jde, vždyť je to prosté jak bulharská striptérka. A pokud tomu stále nerozumíš nebo nevidíš v této věci smysl a stačí ti mít to v popisu jako máš třeba ty, kde není absolutně zřejmé nic o tvém stroji tak pac pusu, nikdo tě nenutí zde přispívat a tuším, že sem když tak posléze ani chodit nebudeš protože přece nejsi takový pokrytec...

Marek_Km: po pravdě jsem podobné příspěvky čekal, ale paranoia v takové míře mě docela zaskočila. Ano sleduji to a určitě se mi to taky nelíbí. Na druhou stranu mám za to, že když člověk lítá kde má a s čím by měl, tak ho můžou přitáhnout v pase jak anorektičku a je to v pořádku. Nehledě na to, že stroj není spřažený s konkrétním jménem, adresou atd. Takže zas o tolik nejde z mého pohledu a pokud by člověk používal něco co nemá, třeba FPV za hranicemi limitů, tak to vyplní stylem 5,8 immersion, bez hodnot a hotovo pět...

Ano tak nějak jsem doufal, že by to mohlo být jak píše wormsnake a eddiex. Funguje to tak u autíčkářů třeba jak už jsem psal.

Pokud by i přes to měl někdo zájem v této myšlence pokračovat, můžeme to promazat ať to není jak v jiných threadech...

Přeji hezké nedělní ráno všem, dobrou chuť k obědu

Váš orgán(ano orgán, jsem totiž penis, že jsem se do toho vůbec pouštěl :D)
Pajik_CZ

#14 Příspěvek od Pajik_CZ »

Organ nejsi. Napad dobrej, ale na RCmanii neprosto neproveditelnej prave kvuli OT...
zase jen na zemi...
JosefSvejk

#15 Příspěvek od JosefSvejk »

Amaterys: Ale všimni si jedné věci. Pročítání starších a zejména dlouhých témat považuješ za ztrátu času. A první počin, který tady uděláš, je výzva k založení téměř nekonečného tématu, které bude taky za pár měsíců, možná týdnů z větší části neaktuální. Myslíš, že se někomu bude chtít se jím "prodírat"? Dávno tady přece existuje RcAlbum, kde si ten, kdo chce, vystaví svůj model včetně kompletního popisu a je to naprosto přehledné.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“