Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů
Re: Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů
DominikVF - omlouvám se, asi nebudu příznivcem tohoto videa, možná bude zajímavé pro přímé účastníky. Přes 2 minuty je moc, dlouhé záběry, udělal bych 20-sekundový sestřih o 5 záběrech, který bych použil do reportáže z motokrosového závodu, jako úvodní část s komentářem typu "Minulý víkend se konal třetí závod MSR v motokrosu... Pořadatelé neponechali nic náhodě a připravili dokonalou trať...". Třeba ten rotující záběr shora trvá 24 sekund. Zajímavé, člověk to tak normálně neuvidí, ale podle mne mohl být do 5 sekund a splnil by stejný účel. Sice by nevyniklo to klesání během kroužení, ale to myslím divák stejně nevním jako stěžejní část záběru.
Snad jsem Tě neurazil, to bych nechtěl, některá jiná Tvoje videa se mi líbí.
Snad jsem Tě neurazil, to bych nechtěl, některá jiná Tvoje videa se mi líbí.
IvanGS: V pohode. To video som robil pre organizátora toho preteku, (predsedu SVK v motokrose), ktorý sa bude konať. Objednali si na skúšku tú mašinu na drvenie kameňa, tak chcel to mať zdokumentované pre seba. Viem že okolo jedného traktora tých záberov nespravím ale chcel mať video okolo 1:30 - 2:00 minúty ... Tak som mu to spravil. Pretek bude až za cca 2 mesiace, bude to väčší pretek, tak potom niečo potočím.. keď budem doma. Takže neberiem to vôbec ako urážku. Pohoda 
romanCM píše:Pěkný to máš, jen občas mě rušily takové ostřejší pohyby kamery. Taky zrovna ladím nový gimbal a chci to nastavit takové "gumovější". Na Zbraslavi bydlím, tady v okolí je dost zajímavých míst na točení.
Zdravím zbraslavské sousedy z Radotína.., chlapci, mohl bych se k Vám přidat, kdybyste se rozhodli ke společnému lítání?? Dík.
Gándhí píše:Zdravím zbraslavské sousedy z Radotína.., chlapci, mohl bych se k Vám přidat, kdybyste se rozhodli ke společnému lítání?? Dík.
Zatím se nic společného neplánovalo, ale nevidím v tom nejmenší problém. Omrkneme i jiné stroje, pokecáme, natočíme něco sem ... Můžu skoro kdykoli, já tady i pracuju. Návrhy na termín? Přidá se někdo?
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
přidám se za slušného počasí - doporučuji řešit přes SZ
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W1LLw15REcE[/youtube]
V čase 0:23 plávajú cez vodu (Ružín) dvaja kamaráti .. také malé dva bodky biele.. pri rozlíšení 1080 je ich vidieť..
V čase 0:23 plávajú cez vodu (Ružín) dvaja kamaráti .. také malé dva bodky biele.. pri rozlíšení 1080 je ich vidieť..
Pěkné záběry! Možná bych to zkusil proložit pár detailnějšími, třeba v malé výšce hned jak začíná ten první nebo jak jede cykloturista nebo jde turista po cestě nebo zakroužit nad kapličkou. Ale chápu, ono se to někdy na místě těžko hledá. Ale jinak super.
Já už blbnu tak, že teď dělám klip z malého srazu MX-5 a po týdnu jsem ještě pár záběrů dotočil, ve filmu mi chyběly. Třeba ubíhající krajina, ve filmu bude jeden, možná dva záběry 1-2 sekundy dlouhé...
.
Já už blbnu tak, že teď dělám klip z malého srazu MX-5 a po týdnu jsem ještě pár záběrů dotočil, ve filmu mi chyběly. Třeba ubíhající krajina, ve filmu bude jeden, možná dva záběry 1-2 sekundy dlouhé...
Ivan díki. Ono ja stále točím to naše už pre väčšinu nezaujímavé okolie. Točím to v každom ročnom období , zbieram zábery a potom spravím z toho dúfam, že už zaujímavé nejaké video z celého roka. A samozrejme dám do toho nejaké také zábery ako píšeš o nich + doložím nejaké time lapse video na zopár sekúnd.. Toto čo som sem dal, to je také z jedného dňa. Ináč točené už za šera! 19:30 - 20:00 hod.
Edit: ešte ku videu foto screan
Edit: ešte ku videu foto screan
Dominik - ty záběry se mi líbí, Slovenská příroda je nádherná, tu vám jen můžeme závidět, dalo by se tam točit celý život, mám tam část rodiny (Slánské hory, Šariš) a spoustu kamarádů, jezdím tam hodně na motorce a těším se až sebou vezmu Phantoma. Jezdím např. do Revúce a okolí, byl jsem tam ve všech ročních obdobích a o stejném regionu by se daly točit filmy na jaře, v létě, na podzim i v zimě, třeba podzim na horách s listnatými/smíšenými lesy, když je vzduch čistý a je daleko vidět, je totální nádhera, je to jiné ráno, večer a mění se to snad po dnech, ráj pro fotografy a filmaře! Ve které části Slovenska je tohle točené?
Je to točené v okolí Veľkého Folkmara.. cca 30 km od Košíc. Neďaleko je vodná nádrž Ružín. Aj tie zábery sú odtiaľ. Stretol som tu viacero ľudí natáčať s Phantomom. Dokonca aj s inými modelmi. Vraj, že sú tu dobré podmienky na lietanie. Tak občas sem niekto zavíta. Tá dedina, ktorá je v zábere pod kopcom je Veľký Folkmar z ktorej pochádzam. Mám v pláne polietať aj iné miesta v okolí ale väčšinou chodím len tuna hore na kopec.
Takže ak sa vyberieš od Revúcej cez Košice na Spiš smer Spišská Nová Ves pôjdeš aj cez Veľký Folkmar.
https://www.google.sk/maps/place/Ve%C4% ... d1c6977a20
Foto (brata) na Folkmarskom kopci kde lietam..
http://www.lovuzdar.sk/foto-205139/prvomajove-rano
Takže ak sa vyberieš od Revúcej cez Košice na Spiš smer Spišská Nová Ves pôjdeš aj cez Veľký Folkmar.
https://www.google.sk/maps/place/Ve%C4% ... d1c6977a20
Foto (brata) na Folkmarskom kopci kde lietam..
http://www.lovuzdar.sk/foto-205139/prvomajove-rano
-
sapavlisna
DominikVF píše:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W1LLw15REcE[/youtube]
Super video a uzasne misto
Fakt nechci moc kecat, nic sem neudelal a moc se mi tvoje video libi. Takovy ty zabery kdy se obraz meni plynule, pomalicku, je to klidny, zadny rusivy trhani. Nemam rad, kdyz nekdo stoji, udela 2s zaber v klidu a pak to skupne a kamera se otaci na nejakou stranu.
V pohode
Pravdu poviem (napíšem), veľa roboty som na tom nespravil. Hodil hudbu a vystrihol zaradom časti v smere letu. Takže za 10 minút to bolo strihnuté a následne renderované. To bol len taký strih z toho dňa, resp. z toho letu. Viem, že sa dá to nastrihať a pripasovať hudba k tomu aby to bolo tip top. Nabudúce tomu budem viac venovať ale už aj s inými zábermi.. Takže kritika vítaná, tak to má byť 
Edit: Všimnite si v cca 1:25 minúte jak sa stromy vlnia, hýbu.. fúkal dosť vietor . Trochu z nižšia spravím nabudúce zábery na nich pri vetre. Jak more
Edit: Všimnite si v cca 1:25 minúte jak sa stromy vlnia, hýbu.. fúkal dosť vietor . Trochu z nižšia spravím nabudúce zábery na nich pri vetre. Jak more
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Tvoje? pekné..
Tohle není moje autorské video z koptéry, já byl jen konzultantem, hlavně přes zvuk, i když mi stejně něco uniklo. Stříhala to přítelkyně Dáša (je to její druhé video v životě!), ale jsou tam dva záběry z mého PHANTOMA, něco jsem fotil profikompaktem a točil z GoPro. Taky jsem vedl smečku malých motorek na své expediční replice Hondy Gorilla(hned za autem, ze kterého holky točily), ale to nemá s videem ani koptérou nic společného, takže to můžete po půl minutě zavřít, víc z koptéry tam toho nebude...
. Pokud moderátor usoudí, že to není výhradně o videu z koptéry, ať to smaže, já spíš chci ukázat, že uplatnění koptér je i v klipech, které nejsou primárně točené ze vzduchu a naopak, video, které je točené převážně ze vzduchu, lze velmi dobře očivit pár pozemními záběry a použitím druhé kamery:
https://www.youtube.com/watch?v=ElVg49PWvew
https://www.youtube.com/watch?v=ElVg49PWvew