Výběr truggy

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Stiwo

Re: Výběr truggy

#31 Příspěvek od Stiwo »

Aha, tak to jsem se spletl :oops: V závodních strojích se nevyznám a tak jsem si myslel že xray dělá jenom onroady :roll: Takže přirovnání je správné ale i tak je to auto určeno pro jíné účely. E-revem můžeš jít na závody ale dostaneš na budku, s Xrayem můžeš dělat wheeles, skákat, jezdit v blátě (s voddotěsnou el.) ale údržba bude mnohem složitější a asi budou i pomalu odcházet díly :roll: Můj osobní názor. Žádné s těchto aut nevlastním ani jsem je nikdy na vlastní oči neviděl takže to jsou jenom domněnky :lol:

Co se týče plastových převodů na servu tak tam většinu zachrání TRX servo saver který je opravdu dost "měkký", ale i tak mi TRX servo na sleshi odešlo a už tam mám kovový Hitec :lol: Co je ale zajímavé, když jsem to servo rozebral tak převody byly v naprostém pořádku a odešel mi asi motor nebo nějaká jíná el. část co tam je (nekuchal jsem to)

Kovové převody jsou určitě lepší ale kamarádovi origo servo funguje bez problému tak proč ne? :mrgreen:

Mně traxxas funguje výborně a nemůžu na něj nadávat.
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
martinD

#32 Příspěvek od martinD »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AgBV8BdB2tw[/youtube]

**na videu pekne vidno ze to ma 6s, ako to typek parkrat nepekne nabura, zvlast na 3:12 a vse je OK

to je to o com hovorim, ak si mozes do auta dat vlastne servo, tak si tam strcis nejaky savox s titanovymi prevodmi a mas postarane a bude lepsi (rychlejsie, silnejsi, odolnejsi) ako nejake plastove traxxas servo. Ak mas sasi zo 7075 hlinika, tak vydrzia viac na trati, vydrzia viac v terene, profi tlmice toho umoznia viac co sa nastavenia tyka a spraviaa pracu lepsie ako nejake ******, ak mas prevody, hriadele z tej najkvalitnejsej ocele v automodelarskom priemysle, vydrzia viac ako ked su z beznych lacnych materialov, bezohladu na to, ci pojdes na rc alebo motokrosovu trat, ci tam das 4s alebo 6s. Ked mas auto stavane pre zavodnikov, tak mas rychlo vymenitelne a dostupne diely (vlastna skusenost), miesto aut v ktorych sa treba vrtat do bezvedomia aby som sa k niecomu dostal, taktiez podpora nahradych dielov (aj xray ju tu ma, losi uplne spickovu), je na vysokej urovni, aj ked v tomto sa aj traxxas snazi a je mozno aj naj. Samozrejme je isty rozdiel napr v priechodnosti terenom medzi 1/8 zavodnou buggy/truggy a komercnym monstertruckom, ale nepride mi to ani trochu podstatny rozdiel pri tom vsetkom ostatnom.

Co sa ceny tyka, tie zavodne podvozky sa daju bezne zohnat jazdene, kamarat kupil za 270e aj s konverznym kitom toho xraya s kopou pneumatik a nahradnych dielov, ja som mal podobnu moznost na associated 8.2e, zvysne naklady su vysoko individualne, kedze ide o volbu elektroniku, ale ako ratam tak ratam, za 800e sprehladooom jazdim a to furt mozem zohnat nieco z druhej ruky alebo lacnejsie baterky a naklady este ztlacit a ked toto viem, preco by som dal 20 249 (najlacnejsie co som nasiel), za erevo, kde mi daju smiesne nimh baterky a vtipnu nabijacku (neviem ci vobec) a k tomu to auto, ktoremu som sa uz povenoval dost.

Tak preto sa pytam, preco sa miesto firiem ktore vyvijaju podvozky, robia vyskum, testuju, aby ich auta co najlepsie prenasali vykon na trat, jazdili najstabilnejsie, najlahsie, boli najrychlejsie v zakrutach, zvladali skoky lepsie ako konkurencia, vydrzali narocne podmienky zavodu, preco sa tolko ludi zaujima o firmy ktore vyvijaju aplikacie na smartphony a grafiku na krabice pre svoje modely.

PS: reagoval som hlavne na jeden koment ktory sa tu vyskytol skorej, ospravedlnujem sa, ze tu tym narusam diskusiu k vyberu truggy, neni to zrovna predmet toho k comu som sa chcel vyjadrit
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Stiwo

#33 Příspěvek od Stiwo »

Ano, s tímto souhlasím. :D
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
tomolovic
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od tomolovic »

Doktor píše:Ach jo. To je marný.
Mně nevadí že je Rustler jednoduchej, vadí mi že přes tu jednoduchost neni levnej a navíc je tu vynášen nevím z jakého důvodu rovnou do nebe.
To samé od LRP stojí polovinu.
http://www.mz-racing.net/p8585-120511-l ... -4ghz-rtr/
Je mi ale jasný, že LRP tu každý poplive jakože levnej čínskej šmejd narozdíl od toho traxxase na kterým se při vývoji podílela zřejmě i NASA.

Koneckonců ať si každej utrácí za co chce ne?

P.S.: Akorát bych k názvu oddělení "Auta" dal do závorky (dotazy jen pro HPI či TRAXXAS), aby se předešlo nevhodným dotazům nebo doporučením na jiné a zcela podřadné značky než výše zmíněné a nebudilo to veřejné (čti traxxas) pohoršení. :wink:

Zdravím, zkušené jezdce.
Létám s elektro větroněma ale uvažuji o koupi RC auta na blbnutí při špatných povětrnostních podmínkám. Uvažoval jsem o koupi Traxxas Rustler http://rcauta.pelisport.cz/content/rustler-110-rtr z duvodu že jsem slyšel na tuto značku chválu. Co si myslíte o tomto LRP s10 twistru? Vyplatí se koupit o 2 tisíce levnější vozítko? Díky za Vaše rady.
martinD

#35 Příspěvek od martinD »

nemam skusenost s ani jednym, dolezita otazka je kvalita plastov u oboch aut a to bez realnej skusenosti tazko porovnat. skorej by som len z vlastnej skusenosti povedal, ze ked som sa v modelarstve snazil setrit, nikdy som zatial vo vysledku neusetril. Zvlast pri tychto krehkych autickach sa naklady na nahradne diely casom nabaluju a mazu akekolvek rozdiely v cene (ked zacnes castejsie a tvrdsie jazdit). Tak s ohladom na toto by som sa pozrel bud na ten trucksucks, alebo hpi e-firestorm (co citam na forach, tak azda aj lepsia volba).. kto sa vyzna v tychto lacnejsich autach, nech ti odporuci aj daco ine.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Odpovědět

Zpět na „Auta“