Trex 450 sport V2 super combo

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
mraky

Re: Trex 450 sport V2 super combo

#31 Příspěvek od mraky »

pádla jsou srovnaný, háže to tak na 40% kniplu, když stáhnu plyn, tak háže taky, najvíc když stáhnu plyn náhle, včera jsem zkoušel mít ty listy tak aby byly co nejvíc volné, taky se klepal..
mraky

#32 Příspěvek od mraky »

mraky píše:pádla jsou srovnaný, háže to tak na 40% kniplu, když stáhnu plyn, tak háže taky, najvíc když stáhnu plyn náhle, včera jsem zkoušel mít ty listy tak aby byly co nejvíc volné, taky se klepal..

Nojo, ted jsem ty listy trochu utáhnul, a klepe se mín, je to lepší.-)
habasek
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od habasek »

Zkoušel jste někdo na Trexe 450 Sport V2 jinou canopu, nejlépe z PRO V2 ? Půjde tam?
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
xGrany

#34 Příspěvek od xGrany »

A ja bych zase poprosil o doporuceni nejake padlove hlavy,misto se/v2 kde jsou vule uz pomalu z krabice... Mam doma jeste jednu komplet hlavu z t-rexe 450s s 3mm pricnou hrideli,tak ji tam dam,nez sezenu neco lepsiho. Vim, ze se tady dost chvalila padlovka od tarotu,tak jestli mate nejake konkretni zkusenosti...;-)
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Wirda »

Bezpádlo ne e? Já lítal chvilku tu origo a ta měla hodně slabou část v místě pro houpačku pádel. Jina mi přišla strašně nestabilní. Najednou si to udělalo blafák a 2x jsem spadl. Tak jsem dal DFC od Tarotu,360 listy, prodloužil na 480 s řemínkem a je to jiný vrtulník. Jistě to není top one, ale lítá a učí mě obstojně. Vítr tomu nevadí a piruety jsou stabilní. Teď akorát hledám broučka, že mi na jednu stranu zasekává ocas hezky čistě a na druhou se malinko vrátí. Nevím čím to. Musím to najít. Buď blbě nastavený ZYX, nebo možná servo,očka... nevím. Vrtulka je komplet nová taky Tarot.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
xGrany

#36 Příspěvek od xGrany »

Na bezpadlo urcite dojde casem taky,ale to asi az v jiny heline. :-) Zatim se ucim a vyhovuje mi padlo,ze je vse mechanicky a v podstate lehce nastavitelny. Myslim si,ze nejsem uplny poleno a i s nastavenim bezpadla,bych si poradil,ale zatim mi to prijde zbytecne,protoze bych musel menit i serva. Kdo vi,traba po nejake poradne rane,to prekopu na bezpadlo. Ale zatim letam od zimy,kdyz je pocasi,tak klidne kazdy den a mel sem jen dva drobne pady,tak snad to jeste chvili vydrzi. :-D Zacinam ale pomalu s otacenim heliny ,tak to urcite nejaka rana brzo prijde...:-D A proto sem chtel nejakou hlavu do zasoby. A taky uz se nemuzu divat na ty hrozne vule na gripech. Naladim stopu listu, zapumpuju kolektivem a stopa je rozhozena jako prase,znovu zapumpuju a stopa je ok. Zkousel sem jak original hlavu,tak tusim od winrc(cina) A kvalita bych rekl skoro stejna. Tak sem si rikal nejakou tu verzi V3 od tarotu a uvidim...
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Wirda »

To jsme na tom stejně. Já lítám tak od listopadu. Jenže mě odešlo servo na kolektivu, tak jsem dal nový tgy 306. Pak to odnesla hlava a raději jsem přestavěl na bezpádlo. Jednotku jsem koupil na bazaru za dobře. Přemety a lopingy mi jdou i bokem udělám přemet, ale udržet se v invertu, tak to mám tak 10-15 vteřin. Já jsem hrozně bojácnej a tuhnou mi prsty. :D Ale když je den, tak se uvolním a je to jiný kafe :lol: na simu moc nelítám, to mě neba, tak to chce pořád pilovat a pilovat. A potom to chce větší a větší a víc to bolí a stojí a pořád dokola :D
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
silvestr10

#38 Příspěvek od silvestr10 »

Ahoj, dnes jsem zlomil listy hlavního rotoru :( , chtěl bych se zeptat, jaké 325mm listy mám koupit. Origo stojí 548kč, myslím, že pro mě začátečníka by stačila nějaká levnější alternativa, můžete něco doporučit? Díky.
Jinak ještě kolik točíte na rotoru? já jsem letěl na 55% plynu, což je když jsem to spočítal cca 2000 ot./min.
Nemám otáčkoměr, takže to asi nebude moc přesné.
TomasN

#39 Příspěvek od TomasN »

V této velikosti se točí cca 2800-3200, záleží ale na vrtulníku (váha,...) 2000 mi na 325mm listy přijde opravdu málo. Já na Mini Protosovi s 353mm listy točím 2600 - 2900, ale zatím létám jen lehkou akro
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
silvestr10

#40 Příspěvek od silvestr10 »

Aha, no já létal jen kolečka, osmičky a zkouším piruety, no a při těch to spadlo. Naštěstí to schytaly jen listy a hřídel, vím, že zatím žadné těžké akro lítat nebudu, tak chci jen nějaké levné listy, aby mi tolik nevadilo když spadnu. Létam s tím 2 týdny, s toho jsem to týden seřizoval a jen visel, tento týden už jsem zkoušel kolečka a osmičky a byl jsem překvapený, létalo se mi jako na simulátoru. Jen to na ty nízké otáčky nezvládlo piruety. Nebo spíše já jsem je nezvládl. :D
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Wirda »

No to je málo. Dej si aspoň 75% na vysilači ve středu a udělej křivku na 90%, aby to mělo rezervu ,když zatáhneš za kolektiv, třeba nouzově. Když máš takhle málo, tak ti pirueta vezme ještě víc výkon a pak už to vrtulník neustojí. Jestli máš chytrej mobil, tak si stáhni nějakej heli calc, kde si zadáš parametry pohonu a vypočítá ti to otáčky(budou max) Já mám Helirotor. a ten ukáže i cca kolik otáček mám při jaký křivce na rádiu. Já lítám listy 360 a točím kolem těch 3000. Za 73 kč je googleplay heli rpm měřič , který měří pomocí foťáku aktální rychlost rotoru a je celkem přesný.
silvestr10

#42 Příspěvek od silvestr10 »

Máte někdo zkušenosti s těmito listy http://www.rc-levneji.cz/nahradni-dily/ ... brou-cenu/
Nechci kupovat ty origo Align za 550,- Vím že budu padat, takže bych je za pár týdnu měl zase zlomené, budou mi stačit tyto?
Zatím létám kolečka, osmičky, už mám v plánu zkusit si looping,výkrut, invert atd. Vydrží to ty listy?
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Wirda »

Budou, já je taky měl. Byly i celkem vyvážený, ale musel jsem je dovážit. Něco lepenky tam nalepit musel. Na devastování stačí. Teď mám Tarot a spokojenost.
silvestr10

#44 Příspěvek od silvestr10 »

Díky, a tato hřídel? www.rc-levneji.cz/nahradni-dily/sada-hl ... 450-hk450/ Bude pasovat do t-rexe sport? Vydrží něco, nebo mám koupit original hřídele?
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Wirda »

Já bral origo, protože to patlání s tím kroužkem je na nic. Mám radši ty s tím prstýnkem a nemusim nic řešit, jen vyměním.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“