Straight 1100 nové samokřídlo od ČEMECHU
Re: Straight 1100 nové samokřídlo od ČEMECHU
Vypadá to, že to i nějakej ten větřík zvládne.
Paráda.
Paráda.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Tak červený Straight 1100 je doma.
zpracování perfektní, díly pasujou přesně.
zpracování perfektní, díly pasujou přesně.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Já jsem od Jardy dostal na otestování Straight 1100, protože rád létám samokřídla s motorem vepředu.
Stavba mi zabrala i s osazením cca 2 hod. Dal jsem tam 2x HXT 900, motor CF 2805 s vrtulí 7x4 a 12A regulátor. S baterií 2S 1000 mA mi vychází těžiště na zadní hranu smrkového nosníku a model je více citlivý na výškovku. Což mi docela vyhovuje. Motor mám skloněný 1st dolů, tudíž při plném plynu lehce tlačím. Ale zase to má tu výhodu, že mohu řídit jen jednou rukou (plyn, křidélka). Model dokáže hravě obrácený i normální přemet, výkrut, při mírném potlačení krásně drží na zádech a umí skvěle plochou vývrtku. V sobotu jsem s ním dokonce točil cca 20 min. termiku. Ještě přemýšlím že zkusím dát silnější motor a zalétat kombaty.
Stavba mi zabrala i s osazením cca 2 hod. Dal jsem tam 2x HXT 900, motor CF 2805 s vrtulí 7x4 a 12A regulátor. S baterií 2S 1000 mA mi vychází těžiště na zadní hranu smrkového nosníku a model je více citlivý na výškovku. Což mi docela vyhovuje. Motor mám skloněný 1st dolů, tudíž při plném plynu lehce tlačím. Ale zase to má tu výhodu, že mohu řídit jen jednou rukou (plyn, křidélka). Model dokáže hravě obrácený i normální přemet, výkrut, při mírném potlačení krásně drží na zádech a umí skvěle plochou vývrtku. V sobotu jsem s ním dokonce točil cca 20 min. termiku. Ještě přemýšlím že zkusím dát silnější motor a zalétat kombaty.
Já jsem to s motorem obávám se trochu přehnal musím hodně dovažovat ocas (15g).
Na zálet to ještě čeká.
Na zálet to ještě čeká.
Zálet se zadařil sice s menšíma škodama, ale lítá to
Zatím fotky ze stavby je to opravdu jednoduché a rychlé na postavení. Mám i video ze záletu a lítání, až ho zpracuju hodím ho sem.
Zatím fotky ze stavby je to opravdu jednoduché a rychlé na postavení. Mám i video ze záletu a lítání, až ho zpracuju hodím ho sem.
Začínám tu trpět samomluvou
Po správném seřízení a precizním vyvážení to lítá opravdu pohodově.
Video ze včerejšího záletu:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j6Gss_JL9VY[/youtube]
Video ze včerejšího záletu:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j6Gss_JL9VY[/youtube]
Doma se mi povalujou motory Park300 1280kv a NTM 2826 1200 KV. Který by se hodil na straight víc? Jeden se mi zdá slabý a druhý až příliš silný. Létal bych to na 3S.
Ahoj, už jsem lítal nejedno samokřídlo, včetně deskáče Direkt. Hlavně Toro-900 mi opravdu sedlo. Ale po 5letech zkřehlo a odešlo na odpočinek. Tak lítejte a piště
. Hlavně mne zajímá plachtění, vyblbování a akrobačka. Já měl toto a stejnou výbavu bych měl doma i volnou ......
http://www.rcalbum.cz/model/1741-toro-900.html
kroxigor píše:Začínám tu trpět samomluvou![]()
Můžeš nějak popsat porovnání s lítáním s tímto a s klasickým samokřídlem - šípovité křídlo a tlačný motor???
Já v tom mám vykuchanou výbavu z Toro900 akorád místo 3s mám 2s.
Možná to časem předělám na 3s. Plachtí to výborně obratné a stabilní to je jako Toro900 jen to je trochu ostřejší na vejškovku. Jde to ale doladit polohou těžiště.
Zatím mám nalítáno tak 30min ještě to poladím a napíšu další dojmy.
Jinak stavba je daleko jednodušší a rychlejší než u Toro900, je to vymyšlené tak, že v podstatě není co zkazit. Vše perfektně pasuje a zapadá do zámečků.
Možná to časem předělám na 3s. Plachtí to výborně obratné a stabilní to je jako Toro900 jen to je trochu ostřejší na vejškovku. Jde to ale doladit polohou těžiště.
Jinak stavba je daleko jednodušší a rychlejší než u Toro900, je to vymyšlené tak, že v podstatě není co zkazit. Vše perfektně pasuje a zapadá do zámečků.
Naposledy upravil(a) kroxigor dne stř 05.08.2015 11:41, celkem upraveno 1 x.
vbalko píše:Doma se mi povalujou motory Park300 1280kv a NTM 2826 1200 KV. Který by se hodil na straight víc? Jeden se mi zdá slabý a druhý až příliš silný. Létal bych to na 3S.
Já tam lítám motor ot GWS 1050 Kv z dvoučlánku 1750tek bere na zemi 5A a vrtule GWS 8/4,5 a videa jste viděli
žádná brutalita ale pohodový polítání
Já bych dal ten slabší a určitě dvoučlánek bude až až stačit
ČEMECH
Hoki píše:Ahoj, už jsem lítal nejedno samokřídlo, včetně deskáče Direkt. Hlavně Toro-900 mi opravdu sedlo. Ale po 5letech zkřehlo a odešlo na odpočinek. Tak lítejte a piště. Hlavně mne zajímá plachtění, vyblbování a akrobačka. Já měl toto a stejnou výbavu bych měl doma i volnou ......
Jeden o víkendu s ním točil termiku přečti si to
ČEMECH
kroxigor píše:Já v tom mám vykuchanou výbavu z Toro900 akorád místo 3s mám 2s.
Tomu se říká pozitivní ovlivňování
Jojo, všiml jsem si při záletu Tvého pumpování výškovkou.
Mě vadilo, že Toro má rozumné rozpětí, ale plochu v autě zabírá větší.
Já bych asi rovnou lítal 3S LiPol-1300mAh a CF-2822 s GWS-8x6.
No to pumpování je také dané tím, že mám levou ruku ochrnutou a než si vyladím u každého modelu vejškovku tak to chvilku trvá. Kdyby to pilotoval někdo "normální" asi by to letělo daleko kultivovaněji.
Toro900 je sice menší ale tahle "fošna" mi zatím připadá skladnější.
Toro900 je sice menší ale tahle "fošna" mi zatím připadá skladnější.
cemech píše:
Jeden o víkendu s ním točil termiku přečti si to
ČEMECH
Viděl jsem točit termiku akrobata RC-A o R-1750mm a H-3500g