Práce České pošty

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
kovyr
Kontaktovat uživatele:

Re: Práce České pošty

#16 Příspěvek od kovyr »

Zba píše:To jako vážně? :roll:
Nechceš to vyhodit na poštu s mojí adresou? :lol:

DSC_0295.jpg

A co by jsi s tím dělal :?:
Popraskaná horní i spodní skořepina potahu a asi i přeražená stojina. Někdo se na tom pořádně vyřádil :x
Létat je tak snadné.........ale padat je snažší !
FrSky Taranis X9E / Django I / EOS II / Xantipa II
igorb

#17 Příspěvek od igorb »

to je normalka, chlap vidi dlhu vec tak ju prehne aby mu to vliezlo to postarskeho vreca ... klasika, vobec ho nesere ze v tom ruplo :- )))) tak proste model neposles, vyskusane, nefunkcne

ja posielam dlhe veci (laminatove kridla) v skatuli ktora ma sirku minimalne polovicu dlzky, aby ho to prekladanie ani nenapadlo ... a este to obstriekam v tej krabici monraznou penou, potom stym moze hrat fotbal ... co sa zlomit da, to proste zlomia a rozbiju, na videach mozes vidiet ze to proste robia naschval, preco, to netusim, mozno aby mali menej roboty ... menej roboty = menej zasielok = vyssie postovne ... normalne nie? :- )))

a je uplne jedno ci je to kurier, ceska posta alebo zavazadlo v lietadle :- ))
mhabr

#18 Příspěvek od mhabr »

Mě se stalo, že jsem dostal model v naprosto nepoškozené krabici, ale trup i křídla celá domlácená.
Odesílatel v dobré víře přiložil asi čtvrt kila olova a jen jej lepicí páskou přilepil na dno krabice. Olovo se samozřejmě odtrhlo a cestovalo tam i zpět.

Kdysi jsme posílali přístroje do Ameriky TNTčkem. První byl jen zabalený v krabici, došel totálně dobitý (reklamovalo se to, už nevím, jak to dopadlo). Pak nám poradili dřevěnou bednu. Tu jsme nesehnali, tak jsme přístroj zabalili do dvou lepenkových krabic, prostor mezi nimi vyfoukali pěnou a dobrý.

Už bych letadlo jen v kartonu neposílal.
igorb

#19 Příspěvek od igorb »

model poslany z ukrajiny fedexom v drevej bedni (prepravna bedna s vylozenim proti poskodeniu), oblozenej polystyrenom (zvonku) obaleny foliou, bedna ok, ziadne poskodenie, vovnutri model rozmlateny :- )) . prost bedna letela vzduchom a na konci sa kotulala, takze ani bezne oblozenie nestacilo :- )))

ak to nezabalis tak aby prezil hranie fotbalu, je mala sanca ze to prejde :- ))
jipav

#20 Příspěvek od jipav »

Podobné balíky už delší dobu nezasílám zásadně poštou, ale využívám přepravních služeb. Je to o něco dražší, ale zato balíky dochází v mnohem lepším stavu. Zejména posledních asi pět roků polovina balíků které dojdou do práce je nějak poškozená. Rohy u balíků natrhané a dokonce i u bublinkových obálek jsou tržné rány, jako by někdo zkoumal, co v těch balících a obálkách je. Co má ten chudák balík asi dělat? viz.: https://www.youtube.com/watch?v=RZPVpmqVtR0
případně https://www.youtube.com/watch?v=oMpiddkXb44
Konec konců taky dobrá výmluva: https://www.youtube.com/watch?v=yAGNsu9tZkQ. Nemyslím si, že je možný aby štítek odpadnul, nebo jinak byl stržen, pokud nebyl nalepený např. na voskovaném papíře. Jinak balíčků DR posíláme taky docela dost a není vůbec vyjímkou, že přijdou po třech dnech. Naposledy jsem posílal nějaké doklady firmy a abych měl jistotu, poslal jsem to EMS, která je výrazně dražší. Obálka se našla po týdnu.
jipav

#21 Příspěvek od jipav »

A ještě k tomu původnímu tématu. Ta krabice je prodejní obal z nějaké mikkrovlny a v té bych to zásadně neposílal ani přepravní službou, pokud bych ji např. neobalil nějakou silnější lepenkou, nebo nějak jinak nezpevnil.
HonzaS

#22 Příspěvek od HonzaS »

S těma přepravníma službama nevím... InTime mi hodili balík se stavebnicema přes plot, protože nikdo nebyl doma. A ten plot je ještě na zídce, takže to muselo letět aspoň 4-5m do vzduchu. Co by se dělo kdyby přišel déšť netuším. Pak zase kamarádovi přišlo InTimemem zapalování od Gernota Bruckmanna, které ale posílal na adresu o 300km jinam do Valach motors.

A PPL nedávno přivezla bednu z hobbykingu, nějaký obaly na křídla, asi 10ks 2s300mAh lipolek a pár drobností. Ale bedna potlučená a otevřená (nevydržela lepicí páska). Nebyl jsem doma, ale máma je naštěstí podezřívavá, tak to odmítla převzít pokud to nebude komplet. V krabici našla papír, a jedna lipolka chyběla. Tak řekla že teda ne, chlapík že jo, máma že ne, a pak se šel podívat jestli náhodou není vepředu v autě a náhodou tam byla. :lol:

Takže ty doručovací služby... :lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
igorb

#23 Příspěvek od igorb »

presne tak, staci precitat co som pisal o fedex :-P
HonzaS

#24 Příspěvek od HonzaS »

btw poslat něco fedexem je v určitých kruzích považováno za taky za "dnes podáte, zítra hledáte". Když to pošleš do USA, třeba...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
mikel22

#25 Příspěvek od mikel22 »

Pro mě je bezkonkurenčně "TOP" Česká pošta. Poslední kousek - rozdrcené uhlíkové trubky.
Následovala přednáška doručovatelky o tom, jak šla o hodinu dřív do práce, aby vůbec vše stihla roznést a o tom že já nemám o ničem ani páru..
Nakonec jsem to na poště vyreklamoval, a mám poučení pro příště :) M.
petrfm

#26 Příspěvek od petrfm »

Já si myslím, že ČP je LUXUS mezi spedičními firmami v ČR :-) dobré ceny, relativně vlídná obsluha, posílám ročně cca 700-1000 zásilek a za 10 let se mi rozbily snad 3. Ale ano, všechno je o balení. Jinak křehké nemá žádný smysl. Prachy raději investovat do obalu, než nálepky. Musí to přežít házení. Navíc, vemte si, že ten balík se veze v autě, kde se na něj může sesypat další, těžký balík. Stačí, když to někde vyházejí na hromadu, jeden konec se opře o balík a někdo na to hodí nějakou těžkou krabici... a rupne to. Ty balíky nikdo nenosí jako vajíčka. Ta připomínka, že je moc tenký, je správná. Nesmí to být nudle, ale kvádr, lépe možná i krychle. Možná krabice od banánů, ta by byla super, slepit jich více za sebou. Jsou torzně šíleně tuhé. Ale zmasakrovali to slušně, to se musí nechat, škoda éra :?
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kuba78 »

domnivam se, ze pristup "s ceskou postou jsem spokojen, pokud posilam samotovou cihlu zabalenou v deseti vrstvach bublinkove folie a zatlucene v drevene bedne tak se ve vetsine pripadu nerozbije" je principialne spatne. ty si snad objednavas sluzbu prepravu baliku z bodu x do bodu y a ze prijde neposkozen se jaksi ocekava samosebou, pokud chces zbozi znicit tak prece nemusis platit poste, ale muzes si ho rozslapat sam doma na dvorku. Pristupovat k tomu tak, ze cokoliv musi byt zabaleno v pancerovem obale certifikovanem na vybuch rucniho granatu a pretizeni pri pokusu dorucovat vyskovym bombardovanim je proste spatne, pristoupeni na jejich podminky. Dokud si posta nezvykne (napriklad mnozstvim stiznosti a reklamaci) ze ke zasilce se ma chovat slusne protoze spokojeny zakaznik jsou penize dnesni i budouci, tak tyhle story o prelozenych balicich, videa kde do toho kopou se budou vyskytovat i nadale.
obal slouzi k tomu, aby ochranil obsah napriklad kdyz balik lezi vyskladan mezi ostatnimi v aute, nikoliv k NCAP testovani zamestnanci ceske posty nebo jako kanonenfuter pri soutezi "ktery balik vydrzi prejeti sluzebni avii". Balik proste ma byt zabalen tak, aby prestal bezny transport (slusne nakladani, vykladani, jizdu automobilem atd) a nalepka krehke slouzi k tomu, aby se k tomu opravdu chovali jako ke krehkemu zbozi.
Tak me napada, takovy heavy survival test.. zabalit balik, olepit ho "krehke, neklopit, nehazet, netrepat" a podobnymi varovanimi.. a poslat si tak napriklad zkumavku s nitroglycerinem. Myslim, ze nejpozdeji druhy den po podani baliku bychom se docetli v tisku pomerne presne, ve kterem clanku dorucovaciho retezce ceske posty dochazi k nejvice neurvalemu chovani k prepravovanemu zbozi..

PS abych nehanel jen postu.. soukromi nadnarodni dopravci se taky obcas chovaji jak dobytek. Onehda prisel jednomu nasemu zakaznikovi server v obale, ktery byl ze strany projety skrz tri vrstvy kartonu vidlema z paletaku.. a server mel z boku dva doliky. O racku dorucenem s indikatory pretizeni na krabici cervenymi tak, ze se dostaly ukazatele mimo meritelne hodnoty nemluve..
kovyr
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od kovyr »

Kuba78 píše:domnivam se, ze pristup "s ceskou postou jsem spokojen, pokud posilam samotovou cihlu zabalenou v deseti vrstvach bublinkove folie a zatlucene v drevene bedne tak se ve vetsine pripadu nerozbije" je principialne spatne. ty si snad objednavas sluzbu prepravu baliku z bodu x do bodu y a ze prijde neposkozen se jaksi ocekava samosebou, pokud chces zbozi znicit tak prece nemusis platit poste, ale muzes si ho rozslapat sam doma na dvorku....

Jednoznačně nejrozumnější a nejtrefnější komentář který jsem za dlouhou dobu četl.
Pokud přistoupíme na princip že dělat svojí práci špatně a ještě si za ni nechat zaplatit je normální, tak je to cesta do někam :!:
Létat je tak snadné.........ale padat je snažší !
FrSky Taranis X9E / Django I / EOS II / Xantipa II
dudaj

#29 Příspěvek od dudaj »

kovyr píše:Jednoznačně nejrozumnější a nejtrefnější komentář který jsem za dlouhou dobu četl.
Pokud přistoupíme na princip že dělat svojí práci špatně a ještě si za ni nechat zaplatit je normální, tak je to cesta do někam :!:

Tady každej chytrej kritizuje Českou poštu.
Je potřeba si uvědomit, že se skládá z mnoha relativně špatně placených zaměstnanců a navíc -
blb se najde všude. Ona žádná firma nefunguje bez chyb, ale někde se lépe maskují a lze opravovat. Tady se nic opravit nedá.
No a je v zájmu každého, odpovídajícím způsobem zabalit.
Ono přepravovat 100 balíků a každej jiného rozměru taky nemusí být úplně jednoduché.
Dostal jsem mnoho věcí, a pár jich bylo zabaleno naprosto nesmyslně.Přesto přišly překvapivě vcelku a funkční.

Takže - nejsem pošťák, ale chlapci, zamyslete se kolik píčov.... jste sami udělali v práci poslední dobou.
jio

#30 Příspěvek od jio »

dudaj píše:Je potřeba si uvědomit, že se skládá z mnoha relativně špatně placených zaměstnanců a navíc - blb se najde všude.

... ale chlapci, zamyslete se kolik píčov.... jste sami udělali v práci poslední dobou.

To je ale snad záležitost ČP, jak své zaměstnance vzhledem, co by od nich chtěla očekávat platí. To, že se blb najde všude je sice pravda, ale to přece není problém zákazníka. Ten si podle daného ceníku zaplatil službu a je věcí poskytovatele této služby, aby ji provedl k oboustranné spokojenosti.

Že jsem určitě sám udělal spoustu blbostí je určitě pravda, ale pak je třeba vzít v úvahu, že já nepodnikám a tak když udělám pitomost, tak si ji odnesu sám. Pošta v tom oboru podniká.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“