Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a
RSSI z přijímače připoj na vstup RC2 Flip32 (tam kam by jsi připojil z přijímače kanál č. 2) .. Pak už musíš na obrazovce setup v konfigurátoru vidět aktuální RSSI ale jestli ten přijímač posílá PWM RSSI tak budeš muset přidat ještě RC filtr..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa píše:běž do CLI a zadej:
mixer custom
cmix 1 1.0, -1.0, 1.0, -1.0
cmix 2 1.0, -1.0, -1.0, 1.0
cmix 3 1.0, 1.0, 1.0, 1.0
cmix 5 1.0, 1.0, -1.0, -1.0
nezapomeň uložit.
Vyzkoušej to nejdřív v ruce než se pokusíš vzletět..
Díky, ale nefunguje to. Ten čtvrtý motor to vůbec nebere v potaz. Zkoušel jsem to i s "cmix 4 0, 0, 0, 0", aby ten čtvrtý ignoroval, ale nic. Více zde: http://blog.oscarliang.net/custom-motor ... uadcopter/
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
RadekCe píše:Díky, ale nefunguje to. Ten čtvrtý motor to vůbec nebere v potaz. Zkoušel jsem to i s "cmix 4 0, 0, 0, 0", aby ten čtvrtý ignoroval, ale nic. Více zde: http://blog.oscarliang.net/custom-motor ... uadcopter/
Jo chybička se vloudila, ono se to změnilo a já si toho nevšiml.. Zadej toto:
mixer custom
mmix reset
mmix 0 1.0, -1.0, 1.0, -1.0
mmix 1 1.0, -1.0, -1.0, 1.0
mmix 2 1.0, 1.0, 1.0, 1.0
mmix 4 1.0, 1.0, -1.0, -1.0
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa píše:Jo chybička se vloudila, ono se to změnilo a já si toho nevšiml.. Zadej toto:
mixer custom
mmix reset
mmix 0 1.0, -1.0, 1.0, -1.0
mmix 1 1.0, -1.0, -1.0, 1.0
mmix 2 1.0, 1.0, 1.0, 1.0
mmix 4 1.0, 1.0, -1.0, -1.0
I tak beze změny. Když zadám ten mmix 4, tak se nic nestane:
# mmix 4 1.0, 1.0, -1.0, -1.0
Motor Thr Roll Pitch Yaw
#0: 1.000 -1.000 1.000 -1.000
#1: 1.000 -1.000 -1.000 1.000
#2: 1.000 1.000 1.000 1.000
#
... ani po uložení.
EDIT: Tak jediná možnost byla nechat tam i mmix 3 se stejnými hodnotami, jako nově mmix4.
Motory už se všechny točí
Naposledy upravil(a) RadekCe dne ned 08.11.2015 19:28, celkem upraveno 2 x.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Jo zajímavý poznatek. Teď jsem si tu s tím hrál a studoval program.. Je to o tom že CF neumožňuje vynechat jeden výstup.. Tzn. musí se to udělat jak píšeš a pokud to má být korektní tak na pozici mmix 3 zadat samé nuly a pak pokračovat na mmix 4 .. Jestli chceš, tak si stáhni FW co jsem zkompiloval, je to tam ošetřené a nemusíš ten mixer vůbec nastavovat, je to výchozí nastavení pro quadx..
- Přílohy
-
- cleanflight_NAZE.rar
- (132.66 KiB) Staženo 38 x
Arcicorsa píše:Jo zajímavý poznatek. Teď jsem si tu s tím hrál a studoval program.. Je to o tom že CF neumožňuje vynechat jeden výstup.. Tzn. musí se to udělat jak píšeš a pokud to má být korektní tak na pozici mmix 3 zadat samé nuly a pak pokračovat na mmix 4 .. Jestli chceš, tak si stáhni FW co jsem zkompiloval, je to tam ošetřené a nemusíš ten mixer vůbec nastavovat, je to výchozí nastavení pro quadx..
Přesně tak, neumožňuje vynechat jeden výstup, ale zadat na mmix 3 samé nuly taky nepomůže, protože to ten příkaz s nulama nesebere a po něm ani mmix 4.
Takže zbývá nechat na tom poškozeném mmix 3 totéž, co na novém mmix 4 a je to.
Pouze to v Cleanflight zobrazuje 5 motorů, ale ničemu by to vadit nemělo, protože do motoru na M4 i M5 jde stejný signál - ověřeno v monitoru motorů.
Každopádně díky moc
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Ahoj
Jsem uplny zacatecnik s deskou Flip32 10DOF. Co mam vsechno nastavil aby to litalo?
Mam to na ramu DJI F450. Prijimac zapojen klasicky 8xPWM.
Jak s tim litat? Zkousel jsmem to ale moc me neslo! Armoval jsem a pokusil se vznest ale porad sem se prevrazel a skoncil zlomenou vrtuli. Jaky zvolit letovy rezim aby to litalo jako Naza v ATTI modu? Treba zisky jsem vubec neresil Naza me litala dobre i na vychzi nastaveni. Prosim o par rad do zacatku.
Jsem uplny zacatecnik s deskou Flip32 10DOF. Co mam vsechno nastavil aby to litalo?
Mam to na ramu DJI F450. Prijimac zapojen klasicky 8xPWM.
Jak s tim litat? Zkousel jsmem to ale moc me neslo! Armoval jsem a pokusil se vznest ale porad sem se prevrazel a skoncil zlomenou vrtuli. Jaky zvolit letovy rezim aby to litalo jako Naza v ATTI modu? Treba zisky jsem vubec neresil Naza me litala dobre i na vychzi nastaveni. Prosim o par rad do zacatku.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
1. na receiver tabu zkontrolovat, ze vsechny kanaly odpovidaji tomu, co delas na vysilacce
2. na motors tabu zkontrolovat (bez vrtuli), ze jsou spravne pripojene motory a toci se spravnym smerem
3. na modes tabu si na nejaky aux prepinac nastavi a zapnout LEVEL mode
vyse uvedene predpoklada, ze mas spravny typ prijimace nastaveny (coz asi jo, jinak bys nearmoval). Taky predpokladam, ze mas dobre zkalibrovane regly atd. Prover body 1 az 3 a kdyz tak se doptej dal...
EDIT: zkontroluj si spravnost orientace desky v ramu na setup tabu a ze se koptr na obazku hybe presne stejne jako fyzicky stroj.
2. na motors tabu zkontrolovat (bez vrtuli), ze jsou spravne pripojene motory a toci se spravnym smerem
3. na modes tabu si na nejaky aux prepinac nastavi a zapnout LEVEL mode
vyse uvedene predpoklada, ze mas spravny typ prijimace nastaveny (coz asi jo, jinak bys nearmoval). Taky predpokladam, ze mas dobre zkalibrovane regly atd. Prover body 1 az 3 a kdyz tak se doptej dal...
EDIT: zkontroluj si spravnost orientace desky v ramu na setup tabu a ze se koptr na obazku hybe presne stejne jako fyzicky stroj.
Dekuju za odpoved.
Vse mam spravne. Kalibraci regulatoru jsem nedelal ani nevim jak se u DJI reglu E300 dela.
Ale letovy mod LEVEL mode jsem nenasel neni to nahodou tim ze ja pouzivam Cleanflight a ty asi Baseflight?
Vse mam spravne. Kalibraci regulatoru jsem nedelal ani nevim jak se u DJI reglu E300 dela.
Ale letovy mod LEVEL mode jsem nenasel neni to nahodou tim ze ja pouzivam Cleanflight a ty asi Baseflight?
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Aby se ti to chovalo jako Naza v attitude, potřebuješ mod Angle. Ten je celý zamčený. Mod Horizont je také zamčený, ale při přesáhnutí určité výchylky s ním jde akrobatit...
Co znamena ze mod je cely zamceny?
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
V mode Angle se to chová stejně jako Naza v attitude - stabilizuje a pustí tě jen do omezeného úhlu náklonu.
Hele, tady a všude na webu je informací o flip(naze), baseflight, cleanflight, betaflight mraky. Chtělo by to prvně si něco nastudovat a pak se ptát. Třeba tady je dost informací, jak začít http://blog.oscarliang.net/
Hele, tady a všude na webu je informací o flip(naze), baseflight, cleanflight, betaflight mraky. Chtělo by to prvně si něco nastudovat a pak se ptát. Třeba tady je dost informací, jak začít http://blog.oscarliang.net/
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, ked odarmujem motory, tak sa mi netocia na minimalnej rychlosti ( na plyn reaguju). Je to treba niekde nastavit? Mam Flip32+ s najnovsim CleanFlight + DYS 30Amp Mini Opto s BLHeli 14.3.
Vdaka.
EDIT: Viete mi pripadne poradit kde pre tento ESC stiahnut SimonK FW, aby sa dal flashnut s BlheliSuite?
Vdaka.
EDIT: Viete mi pripadne poradit kde pre tento ESC stiahnut SimonK FW, aby sa dal flashnut s BlheliSuite?
Naposledy upravil(a) ddano007 dne sob 05.12.2015 22:45, celkem upraveno 1 x.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Záložka configuration, položka motor stop.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Arcicorsa píše:Záložka configuration, položka motor stop.
Hej, ale stym sa nastavuje, ked NECHCEM, aby sa mi motory po odarmovani tocili. Ja chcem, aby sa tocili a mam to neaktivne. Ergo, cim sa napr. nastavuje ta rychost tocenia po odarmovani?
ESC som kalibroval, min- mid - max throttle mam 998 - 1513 - 2000, minimum command mam 1000. A nefunguje
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk