Peklo s ÚCL

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

Re: Peklo s ÚCL

#16 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak my máme zámysl pomocí copter i vydělávat nějaké peníze a také vymýšlíme nějaké nové (místy bláznivé) inovace kolem toho, takže jsme si říkali, že by bylo asi rozumné mít to i oficiálně povolené, pojištěné atd. Mít to jen jako hračku, se kterou si létám u baráku, tak samozřejmě žádné ÚCL vůbec neřeším. Na evropskou normu jsem zvědav. Doufám, že to bude trochu rozumnější než zbytek věcí přicházejících z Bruselu. :D

Co je však podle mě naprostá debilita tak to, že se povolení vydává pouze na jeden konkrétní stroj. Proč to neni alespoň nějak typově, ala řidičák na auto? Tedy udělám zkoušky řekněme na řízení coptery do hmotnosti 5 kg a můžu pilotovat všechny podobné stroje. Takhle budeme mít povolení pouze na jeden jediný konkrétní stroj a pokud postavíme další (už teď máme 4), tak musíme tohle martirium absolvovat znovu. To mi prostě hlava nebere. :roll:

Asi nemá cenu dál rozvíjet diskusi, zda je či není v pořádku, že úřad při převzetí dokumentů (a podle mě je úplně jedno, zda to je osobně, poštou nebo datovou schránkou) nezkontroluje, zda mají dokumenty všechny náležitosti nebo ne a zjistí to, až po dvou měsících. Upřimně závidím těm, kterým se to zdá v pohodě a věci mají podle nich takto fungovat. Nevím, kde teda kdo pracujete, ale neumím si představit, že by tímto stylem mohlo fungovat cokoliv jiného než úřad. :D
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od HavelAircraft »

Vzduchoplavec píše:Tak my máme zámysl pomocí copter i vydělávat nějaké peníze a také vymýšlíme nějaké nové (místy bláznivé) inovace kolem toho, takže jsme si říkali, že by bylo asi rozumné mít to i oficiálně povolené, pojištěné atd. Mít to jen jako hračku, se kterou si létám u baráku, tak samozřejmě žádné ÚCL vůbec neřeším. Na evropskou normu jsem zvědav. Doufám, že to bude trochu rozumnější než zbytek věcí přicházejících z Bruselu. :D

Co je však podle mě naprostá debilita tak to, že se povolení vydává pouze na jeden konkrétní stroj. Proč to neni alespoň nějak typově, ala řidičák na auto? Tedy udělám zkoušky řekněme na řízení coptery do hmotnosti 5 kg a můžu pilotovat všechny podobné stroje. Takhle budeme mít povolení pouze na jeden jediný konkrétní stroj a pokud postavíme další (už teď máme 4), tak musíme tohle martirium absolvovat znovu. To mi prostě hlava nebere. :roll:

Asi nemá cenu dál rozvíjet diskusi, zda je či není v pořádku, že úřad při převzetí dokumentů (a podle mě je úplně jedno, zda to je osobně, poštou nebo datovou schránkou) nezkontroluje, zda mají dokumenty všechny náležitosti nebo ne a zjistí to, až po dvou měsících. Upřimně závidím těm, kterým se to zdá v pohodě a věci mají podle nich takto fungovat. Nevím, kde teda kdo pracujete, ale neumím si představit, že by tímto stylem mohlo fungovat cokoliv jiného než úřad. :D

už dost let pracuji v letectví. a jestli chceš být v letectvý taky tak si zvykni :wink:
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
dudaj

#18 Příspěvek od dudaj »

Vzduchoplavec píše:Tak my máme zámysl pomocí copter i vydělávat nějaké peníze a také vymýšlíme nějaké nové (místy bláznivé) inovace kolem toho,

Upřimně závidím těm, kterým se to zdá v pohodě a věci mají podle nich takto fungovat. Nevím, kde teda kdo pracujete, ale neumím si představit, že by tímto stylem mohlo fungovat cokoliv jiného než úřad. :D

1.pokud sis nevšiml, tak jakmile chceš vydělávat peníze, začne se chtít na tom s tebou živit spousta lidí - stát samozřejmě taky :D
2.souhlas, ale i s autem chodíš na technickou každé dva roky- ať jezdíš , nebo téměř ne.
3. nechápu, proč stále tvrdošíjně omlouváš sebe a obviňuješ okolí z špatného fungování .
Buď objektivní a vžij se do role úředníka, který je zavalen prací, vyřizuje nesmysly, které vymyslel někdo jiný a s kterými vůbec
nemusí souhlasit a navíc se musí neustále přehrabovat ve složkách zpátky, protože mu většina lidí není schopna poslat
dokumenty které potřebuje.
Takže furt má něco rozdělanýho a nemůže to dotáhnout a uložit jako hotové.
šéf ho pořád uhání, aby tu hromadu už zlikvidoval, protože tam někdo posílá stížnosti , že jim to trvá dlouho a další
člověk jim toho poslal půlku a ještě pořád volá kdy už to bude mít :D .
Mě by z toho jeblo.

inteligentní organismus se pozná hlavně podle toho, že své konání upraví dle aktuální situace stavu věcí.
Prostě se přizpůsobí.
Lidi kteří nemaj problémy řeší ptákoviny tak dlouho, dokud skutečné problémy nepřijdou.
sonny

#19 Příspěvek od sonny »

já asi bych tady nemluvil o zdravém rozumu. To nejde.
Jelikož auta jezdí dlouhodobě jsou příslušné úřady nachystány vše řešit-relativně rychle. Taky je potřeba mít na vůz SPZ , techničák a u řidiče oprávnění ( to jen tak na přirovnání). U dronů je to obdobné,
příslušná "značka" na dronu a oprávnění pilota.
Jelikož nebylo dodáno několik dokumentů, je chyba podávajícího. Stačí kouknout na seznam potřebných věcí, nebo dokumentů co je vše třeba, nebo stačí napsat email a nechat si seznam poslat.
Jestliže "komisaři " jezdí na pilotní zkoušky na různá místa do terénu (což vím z praxe) tak čekací doba je dlouhá. To není jako přijít na STK na určité místo, udělat technickou a odjet.
Aktuálně u společnosti čekáme 5 měsíců na registraci dalšího stroje a zároveň na další pilotní zkoušky. Vše by mělo vyjít před sezonou až se zazelenají stromy a pole a půjde se do terénu.
sonny

#20 Příspěvek od sonny »

bože co to je ???????????????
to modré v předchozím příspěvku jsem vůbec nepsal
a když dám opravit, abych to vymazal tak se mě to vůbec nezobrazí
jio

#21 Příspěvek od jio »

To je automatický text, aby se lidi odnaučili psát droň a místo toho používali doporučený pojem nebo třeba neutrální koptera.
guchar

#22 Příspěvek od guchar »

jio píše:To je automatický text, aby se lidi odnaučili psát droň a místo toho používali doporučený pojem nebo třeba neutrální koptera.

TAKY SE MI TO STALO. ALE NĚJAK JSEM TO NAKONEC OBEŠEL.
SLOVA JSOU SLOVA. BUĎ TO JSOU DEFINICE NEBO MAJÍ BĚŽNÝ VÝZNAM.
LlDÉ JSOU TU OD TOHO, ABY OBÉ OD SEBE BYLI SCHOPNI ODLIŠIT.
Odlišný způsob psaní definičních významů je obvyklý v některých odborných pramenech.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

Nechci ÚCL nějak napadat, ale myslím, že pokud dostane nějakou žádost, měl by tam někdo sednout a zkontrolovat formality, zda něco nechybí, zda je formulář vyplněn tak, jak má být ad., jakási předběžná kontrola (např. soudy takto kontrolují formality u žalob, NBÚ žádosti prověrky). Pokud není vše v pořádku, většinou se vyzve podatel k doplnění a dá se mu lhůta. Pokud ve lhůtě nedoplní, či nekomunikuje, že třeba něco shání a bude to nějakou dobu trvat, řízení se ve většině případů zastaví pro formální chyby. Neznám vytíženost ÚCL, ale mám známého na jednom hodně velkém úřadě a tam toho je tolik, že nestíhají, přestože má den 24 hodin a noc, k tomu si můžou o hodinu přivstat, a týden má 7 dní a mohli by jít i o víkendu a nadělá si dovolenou. Zvednutí prokluze na dva roky u přestupků jim pouze způsobí větší počet věcí na stole, pokud nebudou lidi na zpracování, nic se nezmění. Na zákony je třeba si stěžovat v kecárně (parlamentu), na vyhlášky pak u jejich "vydavatele", resp. nadřízeného orgánu (většinou ministerstva).
Hitec Aurora 9X
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od JirkaA »

1) RCmania je fórum pro modeláře, nikoli komerční provozovatele leteckých prací
2) RCmania neslouží jako helpdesk ani dutá vrba pro výše uvedené
3) RCmania v žádném případě neslouží a sloužit nebude k politickým diskusím.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“