Pomůcka k zapichování špendlíků - inspirace
Re: Pomůcka k zapichování špendlíků - inspirace
Někde jsem dostal pár stovek ocelových kalených špendlíků. Otlačení prstů jsem přededešel zatavením do kousku náboje tavící pistole. Jsou sice trochu tlustší tak to kombinuji s modelářskými ale pro děti v kroužku to na lodičky a malé prstíky stačí. Pokud nějaký občas povolí pájkou se zase přitaví.
Kedysi veľmi dávno som mal entomologické, boli super (neohýbali sa a boli ostré a dlhé), no neviem či dnes je niečo "k mání" v podobnej kvalite.
Staré modela boli podobné, ale nové už sa s nimi aspoň čo som mal, nedajú porovnať.
Žeby? http://www.entomology.sk/krabice-materi ... dliky.html
Neviem čo to je, to len google teraz našiel.
Staré modela boli podobné, ale nové už sa s nimi aspoň čo som mal, nedajú porovnať.
Žeby? http://www.entomology.sk/krabice-materi ... dliky.html
Neviem čo to je, to len google teraz našiel.
Konečně sem to našel
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Tak já nevím, modelařím fak dlouho, za bolševika jsem si špendlíky kupoval, nejdříve se skleněnou hlavičkou, stejně tak vyráběl, když mě zbyl epoxi. Stále si špendlíky kupuji a stále vyrábím, když si vzpomenu:-) protože je stále potřebuji. Nemám žádné staré, protože praskají stejně jak ty nové. Při návštěvě modelářského obchodu si občas doplním zásobu a je mě jedno, od jakého výrobce a v jakém balení. V mé modelařině je to zanedbatelná položka, je důležité aby byly stále k dizpozici v dostatečném množství.
Mám špendlíky koupené cca 30 let. Tenkrát jsem jich koupil spoustu. Od té doby nedoplňuju, jenom čas od času nějaký vyhodím. Bez nich si práci neumím představit. V kroužku používáme ty součastné a nevidím rozdíl od těch starých.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Rocne pri mojom bastleni znicim 2 krabicky spendlikov. Su stale od toho isteho (jedineho?) vyrobcu. Kvalita sa trosku meni. Raz su take, raz onake... Je rozna tvrdost materialu. Najhorsia bola minulorocna zlta varka. Zo stovky mam mozno 30. Tie sa ohybaju ako haciky...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
-
Zápotocký88
Používám jakékoliv špendlíky třeba i měkké a tupé, ale jako pracovní plochu mám desku tvrdého polystyrenu určeného do podlah tl. 5cm z Bauhauzu. Deska je rovná, tuhá a lze do ní lehce zapíchnout každý špendlík. Před lepením vteřinákem na desku položím mikroten. Deska stojí 30 Kč a když je moc pořezaná a poleptaná, tak koupím novou.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Zápotocký88 píše:Používám jakékoliv špendlíky třeba i měkké a tupé, ale jako pracovní plochu mám desku tvrdého polystyrenu určeného do podlah tl. 5cm z Bauhauzu. Deska je rovná, tuhá a lze do ní lehce zapíchnout každý špendlík. Před lepením vteřinákem na desku položím mikroten. Deska stojí 30 Kč a když je moc pořezaná a poleptaná, tak koupím novou.
Na pracovní desku se mě osvědčilo staré gumové linoleum, je tlusté zhruba 4mm a i když se ho podaří proříznout, vůbec to nevadí, nic není vidět. Na pracovním stole ho mám 5let a je stále v pohodě. akorát nevím, až ho budu vyměňovat, jestli se dá ještě koupit.
- rc pilot jan
- Kontaktovat uživatele:
RCModely píše:
Na pracovní desku se mě osvědčilo staré gumové linoleum, je tlusté zhruba 4mm a i když se ho podaří proříznout, vůbec to nevadí, nic není vidět. Na pracovním stole ho mám 5let a je stále v pohodě. akorát nevím, až ho budu vyměňovat, jestli se dá ještě koupit.
Spolupracujes s tlaciarmi, tak sa spytaj na gumu, ktora sa pouziva vo velkych masinach pri lakovani. Neznicitelne! Spendliky do toho idu bez problemov a po rezani drzi tvar, rez sa pekne uzavrie.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
rc pilot jan píše:
Spolupracujes s tlaciarmi, tak sa spytaj na gumu, ktora sa pouziva vo velkych masinach pri lakovani. Neznicitelne! Spendliky do toho idu bez problemov a po rezani drzi tvar, rez sa pekne uzavrie.
Vďaka prjatěl¨, lebo už sa doba vymeny blíží.
Dobrý den, našel jsem tohle starší téma. Máte prosím někdo zkušenosti s těmi špendlíky co dal odkaz jyrry? Myslím to modellstudio? Nebo to je firma, která to vyrábí a modelářské obchody to od nich odkupují? Třeba Pecka, Reichard, PVModel, Pelikán apod.?
Nebo jsem našel celkem levně tady: http://www.jino.cz/spendliky-modelarske ... -2635.html ale opět značka Pelikán. Takže to taky pochází z toho modellstudia?
Nebo jsem našel celkem levně tady: http://www.jino.cz/spendliky-modelarske ... -2635.html ale opět značka Pelikán. Takže to taky pochází z toho modellstudia?
Jino píše:Výrobce: .............. MS
jyrry.webnode.cz
Aha, tak to jsem si nevšimnul. Takže asi to modellstudio. Díval jsem se na konkrétní obrázek špendlíků a je tam nápis Pelikán.
Kouknu kde mají příjemnější poštovné a objednám. Všude jinak mají krabičku skoro za 100,- kč plus asi 100,- kč pošta. Děkuji
Kouknu kde mají příjemnější poštovné a objednám. Všude jinak mají krabičku skoro za 100,- kč plus asi 100,- kč pošta. Děkuji
Ano, cenu mají pěknou, ale nevím jaké mají poštovné. U všeho mají napsané dles aktuálního ceníku ČP. Takže mi to mohou poslat za 50,- kč nebo taky za třeba 100,- kč. Toť otázka.