Zdravím, mno co se vymlouváte, že Rapiery nejsou?
L-1 a dokonce L-2 jsem našel v jednom shopu, ověřil dotazem a podle všeho tam Dr.Zikmund dochází a obvykle "něco" přinese...
Jinak já jsem teď oprášil v rámci našeho klubu KHMM jeden modýlek - historika (najdete ho na outerzone): Little Swoosh, Frank Ehling, 1949, r.18in původně na JETEX 50 (na výkrese je psáno i o větší versi modelu na JETEX 100) - u mne na L-1. Váha modelu po dovážení (2g cínu na čumáčku) 12g, s motorem 17g.
Trochu patálie je se změnami těžiště bez motoru/s vyhořelým motorem/ s plným motorem - což jsem myslel, že dopředný šíp trochu víc promine. Zaklouzáno na vyhořelý motor (bez komory a držáku vůbec to klouzalo neskutečně! jsem koukal), ale s plným je trochu nedovážený a nahoupává, ale letí a stojí to za TO!
Motory L-1 co mám jsou staré tak 13 let? Nejspíš i víc! Ale po konzultaci s Dr.Z a po shledání, že byly dobře uchovány a jsou v perfektním stavu jsem je normálně zapálil (což byl ale oříšek - bez navrtávky ani Ň) a jedou...
Apropos - nehodlám si pro zapalování pořizovat nějaký extra aparát - zápalnice navíc by mi stačily. Kde se dají sehnat, sííím?
Tak budíček - raketýři, určitě brzo představím další kousek (opět historika), tentokrát i na L-2 ! (L-3 už asi nebudou...)
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS