Kolegové, dá se zde v ČR, popř. EU sehnat hliníkový jekl 30x15 v normě 6061. Zkusil jsem mnoho firem, ale nikdo nemá 6061, všichni mají 6060 .... což je pro můj projekt měkké.
Budu rád za jakýkoli tip. Díky
Hliníkový jekl 6061
Re: Hliníkový jekl 6061
No jo zrejme pri tvarovani to praska proto se to pouziva jen na desky
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zdravím, chtěl jsem se podívat jaký je rozdíl mezi slitinami 6060 a 6061 veliký a dočetl jsem se ač se 6061 na výkresech uvádí tak se v ČR neprodává-zkus dural.
racips píše:Zdravím, chtěl jsem se podívat jaký je rozdíl mezi slitinami 6060 a 6061 veliký a dočetl jsem se ač se 6061 na výkresech uvádí tak se v ČR neprodává-zkus dural.
Ano 6060 je oproti 6061 bahno
- Pišta
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak to ti držím palce a když seženeš, tak dej vědět kde.
Taky se mi dostávají do ruky výkresy mladých nadějných konstruktérů, jak se říká, papír snese všechno.
Ono by se to asi dalo sehnat, pravděpodobně v zahraničí nebo vyrobit na zakázku, ale objednávejte 5 tun materiálu kvůli
cca 3 m jeklu 30 x 15 mm. Většinou to dopadne tak, že se zavolá konstruktérovi té cypoviny a když se sdělí, co by to stálo,
tak rád sleví ze svých nároků.
Asi před rokem k nám na firmu přijel nějakej vychcanej Rakušák a chtěl vyrobit díly na one person vrtulník. Veškerý materiál 7075, tak jsem to kupoval myslím u ALFUNU, ale nevím to jistě. Proč vychcanej? Protože do dneška nezaplatil.
Blíž k 6061 je 6082, ale tam bude situace stejná.
Pravděpodobnější bude, že seženeš v jakosti 7075, zkus ALFUN, ALMS to nemá, i když jsem minulý týden objednával přes Alms
jekl 75 x 75 x 5 mm. Standartně ho nedrží skladem, ale jsou schopni to sehnat. Tady máš kontakt.
Radek Slaný
tel: 547 243 888
fax: 547 243 884
e-mail: alms.b@volny.cz
Taky se mi dostávají do ruky výkresy mladých nadějných konstruktérů, jak se říká, papír snese všechno.
Ono by se to asi dalo sehnat, pravděpodobně v zahraničí nebo vyrobit na zakázku, ale objednávejte 5 tun materiálu kvůli
cca 3 m jeklu 30 x 15 mm. Většinou to dopadne tak, že se zavolá konstruktérovi té cypoviny a když se sdělí, co by to stálo,
tak rád sleví ze svých nároků.
Asi před rokem k nám na firmu přijel nějakej vychcanej Rakušák a chtěl vyrobit díly na one person vrtulník. Veškerý materiál 7075, tak jsem to kupoval myslím u ALFUNU, ale nevím to jistě. Proč vychcanej? Protože do dneška nezaplatil.
Blíž k 6061 je 6082, ale tam bude situace stejná.
Pravděpodobnější bude, že seženeš v jakosti 7075, zkus ALFUN, ALMS to nemá, i když jsem minulý týden objednával přes Alms
jekl 75 x 75 x 5 mm. Standartně ho nedrží skladem, ale jsou schopni to sehnat. Tady máš kontakt.
Radek Slaný
tel: 547 243 888
fax: 547 243 884
e-mail: alms.b@volny.cz
Futaba včíl 9Z opět 35 Mhz PCM