Baterie Multistar
Re: Baterie Multistar
No ja to jako blbost nevidim! Ja si jich koupil 4ks 4s5200mAh a planuju je litat vsechny najednou paralerne. Stavim ted RCT800ku a pocitam se by mohla viset kolem 40ti minut pri tech 4s 20,8Ah tak sem zvadavej... Mozna jestli se to bude jeste vyplacet pomerem vaha doba letu bych zkusil i 6P. Panone jak byste resili nabijenni mam to nabijet jednotlive, bude pak lepsi prehed nad jednotlivejma clankama nebo to rovnou zapojit paralerne vcetne vsech balancovacich konektoru?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Já lítam se svojí 250 6x Multistar 1400mAh 3S Race Spec 40-80C a zatím spokojenost, 9 minut visení při 490g.
Akorát jsem si všim, že po lítání mam vždycky na prvním článku kolem 3,6V a na ostatních 3,7. Napětí se nesrovná ani po pár hodinách odpočinku. Je to normální nebo ne? Může to způsobovat low voltage alarm s ledkama zapojený do balančního konektoru? Díky za odpověď.
Akorát jsem si všim, že po lítání mam vždycky na prvním článku kolem 3,6V a na ostatních 3,7. Napětí se nesrovná ani po pár hodinách odpočinku. Je to normální nebo ne? Může to způsobovat low voltage alarm s ledkama zapojený do balančního konektoru? Díky za odpověď.
Může to dělat lipo pipak.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Wormsnake píše:Může to dělat lipo pipak.
Mám tenhle: http://www.hobbyking.com/mobile/viewpro ... duct=68815, hlídá jen 2 články, ale neumím si představit, že bych lítal bez toho. Buzzer na větší vzdálenost není slyšet, ledky jsou super. Takže co bys poradil? Je ten rozdíl napětí velký problém pro životnost baterek?
EDIT: Tak jo, dělal to ten alarm, tak pozor na něj! Dal jsem tam tenhle klasický: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Alarm.htm a rozdíl článků po lítání je maximálně 0,03V.
Naposledy upravil(a) ShaWn.cz dne pon 07.12.2015 16:24, celkem upraveno 1 x.
Je normalne, že čisto nové multistary 16ah 6s a 10ah 6s nabíjam jednu 16A druhú 10A. Ked mi ich nabije tak že každy článok má 4,2 -4,19 samozrejme vypnem nabíjačku, odpojím lipo, pomeram članky aj na multimetri a maju tak ako ukazuje aj na nabíjačke. Prišiel som vonku je asi 10 stupňov a pozrem U na článkoch a drb 4,17, 4,16, 4,18 4,19, atd 4,2 nemá žiadna - to mi až tak nevadí ale tých 4,17 je u novej lipo hrozný rozdiel oproti 4,19. Navyše po nabití doma mali napätie perfektné. V čom je problém?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Dnes mi přišla baterie Multistar HV4S 6600mAh,baterie není zrovna levná,mám ji pro copteru Quanum XJ470.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=84145
Dával jsem baterkám Multistar poslední příležitost,nemám je zrovna rád,ale musel jsem zkusit variantu HV a kapacita kontra váha se mi jeví na copteru akorát pro dosažení delšího času.
Baterku jsem vybíjel proudem 8A, což je střed plynu,zítra zkusím 12A,ale to už bude fukot.
Baterka mně opravdu nadchla,pokud tak vydrží několik desítek letu,budu spokojen.
Napětí opravdu vysoké,jak je u HV 3,35V zvykem. Ještě po odčerpání 1500mAh z baterek bylo napětí 4,01V.
Protože to bylo první vybíjení,tak jsem je šetřil,zítra testu pořádně a dám vědět.
Jednotlivé články opravdu srovnány do 0.01V.
Doufám,že jim to vydrží.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=84145
Dával jsem baterkám Multistar poslední příležitost,nemám je zrovna rád,ale musel jsem zkusit variantu HV a kapacita kontra váha se mi jeví na copteru akorát pro dosažení delšího času.
Baterku jsem vybíjel proudem 8A, což je střed plynu,zítra zkusím 12A,ale to už bude fukot.
Baterka mně opravdu nadchla,pokud tak vydrží několik desítek letu,budu spokojen.
Napětí opravdu vysoké,jak je u HV 3,35V zvykem. Ještě po odčerpání 1500mAh z baterek bylo napětí 4,01V.
Protože to bylo první vybíjení,tak jsem je šetřil,zítra testu pořádně a dám vědět.
Jednotlivé články opravdu srovnány do 0.01V.
Doufám,že jim to vydrží.
Prosim, ma uz nekdo nejake zkusenosti? Myslim delsi nez 10 -20 cyklu...
Zrovna zvazuji nakup...
Zrovna zvazuji nakup...
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Vazne nikdo odsud ty Multistary nepouziva...?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2