Equilibrium mini V2 - neoznamuje ukončení nabíjení
Re: Equilibrium mini V2 - neoznamuje ukončení nabíjení
No, dík všem za odpovědi, asi zkusím tu reklamaci. Stejně z ní čas od času vychází takové divné statické zvuky, těžko říct co to je... :/
U Equilibrium mini V2 si "honzys" stěžoval, že mu pípáním nehlásí konec nabíjení NiMH
06.10.2015 9:38 Traxxas 1:10 NimH 3000mAh v setu
Ve vlákně najdeš i hodně komentářů k manuálu nabíječky a vysvětlení některých základů.
Pokud jsem manuál správně pochopil (a neuťal se) tak "guchar" úte 13.10.2015 15:58
...Možnost zapnutí akustické signalizace má až Equilibrium 3.5...
Na konci nabíjení jakého typu aku Ni-xx nebo Li-xxx, ti nabíječka nepípá?
OPPRAVDU "Equilibrium mini V2" PŮVODNĚ KONEC NABÍJENÍ HLÁSILA PÍPÁNÍM? A NYNÍ NA KONCI NEPÍPÁ?
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=7&t=74325&p=1253736&hilit=Equilibrium+MINI#p1253736
06.10.2015 9:38 Traxxas 1:10 NimH 3000mAh v setu
honzys píše:"...tak ze jsem se jal nabijet setové nimh a nic na mě nepipa ukazuje akorát aktualni
stav napěti bat . které leze nekam k 9,81V výš uz ne nic se samo nevypne..."
Ve vlákně najdeš i hodně komentářů k manuálu nabíječky a vysvětlení některých základů.
Pokud jsem manuál správně pochopil (a neuťal se) tak "guchar" úte 13.10.2015 15:58
guchar píše:... Signaliace konce nabíjení (akustická nebo optická) není v citovaném manalálu, zmíněna.
Rovněž tam není zmíněn režim do kterého nabíječka přejde (bavíme se o NiCd a NiMH)
po rozpoznánídelta-peak, tedy plně nabítého aku a ukončení režimu nabíjení (=charge).
Každopádně musí dojít ke změně proudu ...
- Možnost zapnutí akustické signalizace má až Equilibrium 3.5.
Video návod : Nastavení modelářského nabíječe
https://www.youtube.com/watch?v=YmAU9PCCWSk...
...Možnost zapnutí akustické signalizace má až Equilibrium 3.5...
Na konci nabíjení jakého typu aku Ni-xx nebo Li-xxx, ti nabíječka nepípá?
OPPRAVDU "Equilibrium mini V2" PŮVODNĚ KONEC NABÍJENÍ HLÁSILA PÍPÁNÍM? A NYNÍ NA KONCI NEPÍPÁ?
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=7&t=74325&p=1253736&hilit=Equilibrium+MINI#p1253736
Nabíjím s ní nimh 7.2v a lipol 2S.
"Ukončení nabíjení je signalizování pípáním (a celkem hlasitým)"
Takže jsem si to asi nevymyslel.
"Ukončení nabíjení je signalizování pípáním (a celkem hlasitým)"
Takže jsem si to asi nevymyslel.
TENHLE ČLOVĚK (Pajas) NA ROZDÍL ODE MNE MĚL Equilibrium MINI V2 NA STOLE. A JASNĚ PÍŠE:
"... Ukončení nabíjení je signalizování pípáním (a celkem hlasitým).
Jestli má nabíječka udržovací nabíjení jsem nevěděl, tak jsem napsal do firmy RCM Pelikán,
jestli tomu tak je a prý ne, že to ale u těchto zařízení není moc potřeba..."
TĚCH CO SI NA "NEPÍPÁ" / "PŘESTALO PÍPAT" NA KONCI NABÍJENÍ Ni-xx STĚŽUJE JE POVÍC.
ZDÁ SE ŽE POKUD byl pro Ni-xx rozpoznán mínusDeltaPeak, nabíjení ukončeno. Na displeji zobrazeno "FULL"
má se současně spustit akustická signalizace. Pokud ne je to na reklamaci nebo opravu.
(Proč o akustické signalizaci na konci nabíjení, není zmínka v manuálu, je mi záhadou.)
PRO MNE POUČENÍ "ŠEDÁ TEORIE (co píše manuál), ALE O TO KOŠATĚJŠÍ STROM ŽIVOTA (konkrétní praxe).
"... Ukončení nabíjení je signalizování pípáním (a celkem hlasitým).
Jestli má nabíječka udržovací nabíjení jsem nevěděl, tak jsem napsal do firmy RCM Pelikán,
jestli tomu tak je a prý ne, že to ale u těchto zařízení není moc potřeba..."
TĚCH CO SI NA "NEPÍPÁ" / "PŘESTALO PÍPAT" NA KONCI NABÍJENÍ Ni-xx STĚŽUJE JE POVÍC.
ZDÁ SE ŽE POKUD byl pro Ni-xx rozpoznán mínusDeltaPeak, nabíjení ukončeno. Na displeji zobrazeno "FULL"
má se současně spustit akustická signalizace. Pokud ne je to na reklamaci nebo opravu.
(Proč o akustické signalizaci na konci nabíjení, není zmínka v manuálu, je mi záhadou.)
PRO MNE POUČENÍ "ŠEDÁ TEORIE (co píše manuál), ALE O TO KOŠATĚJŠÍ STROM ŽIVOTA (konkrétní praxe).
Zrovna jsem s ní nabil NiMH baterku a zase to fungovalo... Tak já už fakt nevím co s tím sakra je když to funguje jen když se tomu chce nebo co.
Že by studeňák na DPS?
- MarthiR
mám tuhle nabíječku už 5 let a vždy pípa, řešil bych reklamaci a na mini vypnout zvuk nejde!
Nicméně tohle nebudeš rád číst ale pokukoval bych spíše po jiné tahle nabíječka má i své mouchy v podobě toho mini... nemá možnost vybijet a u NiMH a NiCD je to potřeba už jen kvuli nacyklovaní
Nicméně tohle nebudeš rád číst ale pokukoval bych spíše po jiné tahle nabíječka má i své mouchy v podobě toho mini... nemá možnost vybijet a u NiMH a NiCD je to potřeba už jen kvuli nacyklovaní
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot