Robbe lipo tresor - mini fotorecenze
Robbe lipo tresor - mini fotorecenze
Dnes mi přišel po necelém měsíci od objednávky balík, jehož obsahem byl kufr určený k přepravě a skladování akumulátorů. Objednávka proběhla z obchodu Lindinger.at (https://www.lindinger.at/en/SwpFindolog ... ipo+tresor), byla bezproblému, zdržení nastalo pouze z důvodu 2x odloženého naskladnění, jinak samotná přeprava trvala 4 dny včetně víkendu. Dodání měla na starosti společnost In Time, zde je potřeba upozornit na to, že Lindinger nepředává tel. ani email kontakt, hlídat dodání si musí adresát sám.
Teď k samotnému "trezoru" - popis krabice ve které je zabalen, obsahuje všechny důležité údaje o rozměrech vnitřních i vnějších, včetně celkové váhy bez obsahu. Snadno se tak zjistí, jestli je velikost dostačující, jsou 3, značení je S,M,L, stejné tedy jako např. u oblečení. Už při vybalení je cítit poměrně velká váha i nejmenšího kufru, která dává tušit, že při nějakém problému s aku, by měl dostatečně ochránit okolí od požáru. Otevření probíhá přes tlačítko, které odjistí zámek a po zvednutí víka se naskytne pohled do jakési vaničky. Samotné stěny jsou dosti silné, nikde se neprohýbají, na horní straně je zalisovaná těsnící pryž, popisek uvádí krom nehořlavosti i vodotěsnost. Zkusil jsem pro představu vložit 5ks dvoučlankových baterií o kapacitě 800mAh a místa je opravdu stále dost. Proč výrobce zvolil jednolitou vaničku bez nějakého dělení pomocí přepážek je dle mého názoru celkem logický, při explozi jedné baterie vzroste teplota na takovou úroveň, že by se vedlejší nedokázali pravděpodobně s tímto problémem vypořádat a bylo by otázkou chvíle, kdy by vzrostla teplota i u ostatních. Další věcí je celkové zmenšení prostoru tvorbou jakýchsi "chlívků". Zde je důležité, že snahou výrobku je ochránit okolí, nežli obsah samotný.
Budu rád, pokud se tu nebude rozebírat to, jestli se investice vyplatí či nikoliv. Stručná recenze je určena případným zájemcům, kteří o tomto zboží dosud neměli tušení nebo nevěděli, kde nákup uskutečnit. Jsou to totiž asi 4 měsíce co jsem oslovil několik obchodů tady v ČR s tím, zda mají v nabídce tento druh zboží, ozval se jen jediný se stručnou odpovědí - kdysi skladem byl, ale už je vyprodaný a jiný nebude. A právě na tomto příkladu je vidět (ne)snaha některých prodejců.
Teď k samotnému "trezoru" - popis krabice ve které je zabalen, obsahuje všechny důležité údaje o rozměrech vnitřních i vnějších, včetně celkové váhy bez obsahu. Snadno se tak zjistí, jestli je velikost dostačující, jsou 3, značení je S,M,L, stejné tedy jako např. u oblečení. Už při vybalení je cítit poměrně velká váha i nejmenšího kufru, která dává tušit, že při nějakém problému s aku, by měl dostatečně ochránit okolí od požáru. Otevření probíhá přes tlačítko, které odjistí zámek a po zvednutí víka se naskytne pohled do jakési vaničky. Samotné stěny jsou dosti silné, nikde se neprohýbají, na horní straně je zalisovaná těsnící pryž, popisek uvádí krom nehořlavosti i vodotěsnost. Zkusil jsem pro představu vložit 5ks dvoučlankových baterií o kapacitě 800mAh a místa je opravdu stále dost. Proč výrobce zvolil jednolitou vaničku bez nějakého dělení pomocí přepážek je dle mého názoru celkem logický, při explozi jedné baterie vzroste teplota na takovou úroveň, že by se vedlejší nedokázali pravděpodobně s tímto problémem vypořádat a bylo by otázkou chvíle, kdy by vzrostla teplota i u ostatních. Další věcí je celkové zmenšení prostoru tvorbou jakýchsi "chlívků". Zde je důležité, že snahou výrobku je ochránit okolí, nežli obsah samotný.
Budu rád, pokud se tu nebude rozebírat to, jestli se investice vyplatí či nikoliv. Stručná recenze je určena případným zájemcům, kteří o tomto zboží dosud neměli tušení nebo nevěděli, kde nákup uskutečnit. Jsou to totiž asi 4 měsíce co jsem oslovil několik obchodů tady v ČR s tím, zda mají v nabídce tento druh zboží, ozval se jen jediný se stručnou odpovědí - kdysi skladem byl, ale už je vyprodaný a jiný nebude. A právě na tomto příkladu je vidět (ne)snaha některých prodejců.
Re: Robbe lipo tresor - mini fotorecenze
Vím že nechceš kritiku, ale podle toho co vidim na krabici tak to ma spis chranit obsah pred ohněm zvenčí.
Jinak "popisek uvádí krom nehořlavosti i vodotěsnost" tu je jedno stare testovaci video
https://www.youtube.com/watch?v=CnNId0mDnBo
Pokud tam neni nekde pretlakova pojistka tak to bude mozna pekna pecka.
Jinak "popisek uvádí krom nehořlavosti i vodotěsnost" tu je jedno stare testovaci video
https://www.youtube.com/watch?v=CnNId0mDnBo
Pokud tam neni nekde pretlakova pojistka tak to bude mozna pekna pecka.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Docela mě fascinuje úpadek Robbe, kdy vezmou trezor určený na něco úplně jiného a ani se nezatěžují předělat krabici, jen na to dají dvě malé nálepky Robbe. Úsměvná je ta teorie o tom, že oddělení jednotlivých baterek neudělali proto, že by je to od sebe neuchránilo - sice asi ne, ale skutečný důvod je, že na původní sejf ani nesáhli...
Podobné se dají koupit bez čekání, viz třeba https://www.mall.cz/trezory/master-lock ... -lchw20101 , bez požadavku na vodotěsnost by podobnou službu za zlomek ceny poskytla i kovová pokladnička jako https://www.mall.cz/trezory/richter-ts0110b , vystlaná například kusem skelné hasící deky z Ikea.
Jinak neber to jako úplné vyloučení použitelnosti toho, cos koupil, ani cena u Lindingera není vyšší než u odpovídajícího provedení v "trezor shopu". Jen jsem si poměrně jistý, že daný výrobek neměl při svém návrhu s LiPOL vůbec nic společného a jak píše Blurcak, je navržen pro pravý opak, tedy ochranu toho uvnitř před požárem venku, ne naopak.
Podobné se dají koupit bez čekání, viz třeba https://www.mall.cz/trezory/master-lock ... -lchw20101 , bez požadavku na vodotěsnost by podobnou službu za zlomek ceny poskytla i kovová pokladnička jako https://www.mall.cz/trezory/richter-ts0110b , vystlaná například kusem skelné hasící deky z Ikea.
Jinak neber to jako úplné vyloučení použitelnosti toho, cos koupil, ani cena u Lindingera není vyšší než u odpovídajícího provedení v "trezor shopu". Jen jsem si poměrně jistý, že daný výrobek neměl při svém návrhu s LiPOL vůbec nic společného a jak píše Blurcak, je navržen pro pravý opak, tedy ochranu toho uvnitř před požárem venku, ne naopak.
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
...možná je to blbost - ale pokud je to vodotěsné, tak by ty případné přepážky asi fungovat mohly - protože toho vzduchu tam zase nebude tolik, aby se jedna baterka mohla rozhořet a zvednout teplotu natolik, aby musely "blafnout" i ty ostatní?!? Já tedy používám obyčejnou plechovou pokladničku (s rizikem, že pokud k něčemu dojde, budu mít na skříňce vypálený její půdorys - což lze eliminovat postavením na "cihlu"
).
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Je to normální kufřík, který má chránit před požárem např. se prodává zde http://frechenalarm-shop.de/epages/9a26 ... cts/2013FE
S lipolkami to nebude mít nic společného
.
S lipolkami to nebude mít nic společného
Asi máte pravdu kluci. Já si říkal hned po vybalení, že ten obrázek na krabici je divnej, takovej bez tý baterie
Problém bude u prodejce, měl by si změnit popis na svých stránkách, tohle mi připadá jako klamání zákazníka. Vím, že se kdysi od Robbe kufr dělal, takže jsem předpokládal, že se třeba ještě dá sehnat. No, vracet nic nebudu, to by bylo na dlouho a výsledek nejasný. Nicméně, pokud výrobce (jakýkoliv) zaručuje vodotěsnost, měla by pak být i vzduchotěsnost a hořet by téměř začít nemuselo, jak tu napsal bekmen. V každým případě kufru věřím víc, než plechový schránce, která se dokáže pěkně rozpálit.
Naposledy upravil(a) DXS dne stř 13.07.2016 11:37, celkem upraveno 1 x.
- malé zvíře
Lipo je schopná hořet i bez přístupu vzduchu ( viz YouTube). Sám sice skladují baterky ve vodotěsné krabici ze silnostěnného tlakově litého hliníku, ale pořád průběžně přemýšlím nad nějakým pojistným ventilem... Nevíte někdo jaký přetlak dokáže vyrobit takový kufr plný hořících baterek?

Last one alive, lock the door!
Přesně tak, v tomhle je problém všech pevných LiPOL sejfů...
LiPOL prostě hoří "dvoufázově", první fáze je kombinace chemické reakce a nekontrolovaného uvolnění energie, tato fáze bude z velké části probíhat i bez přístupu vzduchu. Teprve pak následuje fáze "normálního hoření" jak zbytků LiPOL, tak případně vzplanutí okolních předmětů.
Zde popsaný trezor jistě plně potlačí fázi dvě, tomu bych plně věřil. Jenže vůbec není jasné, co se bude dít ve fázi jedna a v jisté situaci může příliš pevný a těsný trezor rizika naopak zvýšit. Připadá mi, že toto v podstatě nikdo pořádně netestoval, spíš tu a tam nějaké "aktivistické testy" formou videa na YT.
Pro DXS - problém prodejce (zde Lindinger) to určitě není, on prodává to, co mu dodalo Robbe. Jsem si dost jistý, že Lindinger určitě žádné fake samolepky Robbe na klasický trezor nelepil, v tom bych jim věřil. Bral bych to spíš jako další příklad rozkladu kdysi slavných evropských firem, Graupner koneckonců nedopadl proti Robbe o nic lépe, bohužel
LiPOL prostě hoří "dvoufázově", první fáze je kombinace chemické reakce a nekontrolovaného uvolnění energie, tato fáze bude z velké části probíhat i bez přístupu vzduchu. Teprve pak následuje fáze "normálního hoření" jak zbytků LiPOL, tak případně vzplanutí okolních předmětů.
Zde popsaný trezor jistě plně potlačí fázi dvě, tomu bych plně věřil. Jenže vůbec není jasné, co se bude dít ve fázi jedna a v jisté situaci může příliš pevný a těsný trezor rizika naopak zvýšit. Připadá mi, že toto v podstatě nikdo pořádně netestoval, spíš tu a tam nějaké "aktivistické testy" formou videa na YT.
Pro DXS - problém prodejce (zde Lindinger) to určitě není, on prodává to, co mu dodalo Robbe. Jsem si dost jistý, že Lindinger určitě žádné fake samolepky Robbe na klasický trezor nelepil, v tom bych jim věřil. Bral bych to spíš jako další příklad rozkladu kdysi slavných evropských firem, Graupner koneckonců nedopadl proti Robbe o nic lépe, bohužel
No já si na základě videa z https://www.youtube.com/watch?v=6M5ftkN9PtY před lety pořídil v OBI obyčejné kasičky na peníze za pár korun. Vylepil jsem je nehořlavou látkou (spíš teda pro jistotu vyzkratování konektorů) a myslím že to svůj účel v případě nehody splní. Zatím jsem funkčnost zaplať pánbůh neověřoval a doufám že to tak zůstane
)
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
No kluci to asi nemam rikat ze ja mam vsechny lipolky ve skriny na policce vedle obleceni co? Po necem se take uz podivam...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Mám něco podobného, jenom bez té vodotěsnosti. Přiznávám, spí se mi líp. 
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.