OpenTX (Videa str.5)
Re: Open TX (Taranis + Videa)
Ja som konečne dostal do neakeho "normalneho " stavu ovladanie kniplom aj brzdy aj motor so spomaleným zatvorením brzd pri prepnutí knipla....
Je tam mnoho šialeností... môžete študovať čo za šialenosti s dajú....
Ovládanie ľavý knipel smerovka + vyškovka
Pravý knipel krídelká a aj combi do smerovky... motor, alebo brzda....
SH reset telemetrie - stlačenie do sekundy reset stopky - prepnutie nad sekundu, reset telemetrie
SH dole a stred knipel motor - hore knipel brzdy
SD od seba odblokovaný motor a zapnuté stopky celkový čas, k sebe a stred zablokovany motor a stopky stop
SB k sebe nehlasi výšku - stred a od seba hlásenie výsky
SA k sebe bez logu - stred logovanie -od seba log + vario
SE letové režimy - 0,2,3
SF mzikovy spinač ako SH - prepnutie do 1 sek - zahlasi vysku - prepnutie od 1 do 2 sek zahlasi stopky1 + 2 ,,- prepnutie nad 2 sekundy povie kolko je hodín....
Ak je odblokovany plyn a knipel na xxx percent prepne sa letovy rezim na rezim 1-"motor"
S1 hlasitosť hlasenia...
EDIT ak by bolo niečo nejasne - treba sa pýtať - môžem okomentovať
Použil som viac ako 20log, sw aj SF.
Je tam mnoho šialeností... môžete študovať čo za šialenosti s dajú....
Ovládanie ľavý knipel smerovka + vyškovka
Pravý knipel krídelká a aj combi do smerovky... motor, alebo brzda....
SH reset telemetrie - stlačenie do sekundy reset stopky - prepnutie nad sekundu, reset telemetrie
SH dole a stred knipel motor - hore knipel brzdy
SD od seba odblokovaný motor a zapnuté stopky celkový čas, k sebe a stred zablokovany motor a stopky stop
SB k sebe nehlasi výšku - stred a od seba hlásenie výsky
SA k sebe bez logu - stred logovanie -od seba log + vario
SE letové režimy - 0,2,3
SF mzikovy spinač ako SH - prepnutie do 1 sek - zahlasi vysku - prepnutie od 1 do 2 sek zahlasi stopky1 + 2 ,,- prepnutie nad 2 sekundy povie kolko je hodín....
Ak je odblokovany plyn a knipel na xxx percent prepne sa letovy rezim na rezim 1-"motor"
S1 hlasitosť hlasenia...
EDIT ak by bolo niečo nejasne - treba sa pýtať - môžem okomentovať
Použil som viac ako 20log, sw aj SF.
- Přílohy
-
- filipvlies.zip
- (7.39 KiB) Staženo 161 x
Naposledy upravil(a) lubo1 dne úte 20.09.2016 15:20, celkem upraveno 2 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1 píše:EDIT ak by bolo niečo nejasne - treba sa pýtať - môžem okomentovať
Ako si to všetko pamätáš?
macil píše:Ako si to všetko pamätáš?
Myslíš spínače? - naučil som sa to na MPXe - na všetkých modeloch robí ten spínač vždy to isté - bez ohľadu, čo je tam naprogramované - alebo nerobí nič... a to isté aj kniple.... Aj na jednoduchom modeli - len smerovka + vyskovka funguje na smer ľavý aj pravý knipel......
Proste mám takú "šablónu ovládania" a tá je rovnaka na všetky modeli
Jedine F3K mám na SF spínači letový režim hod....
Chápem. Ak si zameraný na jeden typ modelov, tak si môžeš spraviť aj popisky k jednotlivým spínačom.
Ja využívam maximálne dva, výnimočne tri spínače na jeden model. Viac si nezapamätám, aj keď sa snažím mať ich vždy rovnako.
Ja využívam maximálne dva, výnimočne tri spínače na jeden model. Viac si nezapamätám, aj keď sa snažím mať ich vždy rovnako.
Lubo, tak jsem se na to podíval a mám reklamaci. Měl by sis vzít příklad z Richarda a spáchat nějaké video s tím, jak to používáš.
Tam je tolik různých voleb, že by to k nim chtělo mít vždy u sebe tabulku s popisem a v případě, že nelítám denodenně, tak i nějakou rozšiřující RAM do hlavy abych si to po měsíci pamatoval. RAM bohužel ještě není a tak bych si to video dal do mobilu a vždy před lítáním bych strávil hezkou půlhodinku s obnovou vlastní paměti.
Vidím, že jsi stále stejný hračička, jak jsi byl u Evo.

Vidím, že jsi stále stejný hračička, jak jsi byl u Evo.
macil píše:Chápem. Ak si zameraný na jeden typ modelov, tak si môžeš spraviť aj popisky k jednotlivým spínačom.
To je jednoduche -
dôležité SE - letové režimy....
SD blokovanie plynu a stopky - to mám kontrolované pri zapnutí....
SG prepinač motor /brzdy, klapky na knipel - dôležité kontrolované pri zapnuti....
menej dôležité...
SH reset - nepodstatné dá sa letieť bez neho
SF - vymenil som za momentový spínač ako SH - hlasové hlasenia vyska, stopky, cas - nepodstatné ale príjemné...
SA SB telemetria - ak zabudneš nič sa nedeje...
EDIT
Kompenzácia motora do výškovky je zvlášť...
Kompenzácia Brzdy do výškovky je samostatná a obidve sa prepínajú podľa prepínačov....
Ak je zablokovaný plyn - nejde ani kompenzácia...Ak niesu aktívne brzdy - nejde ich kompenzacia.... Ale to keď raz nastavíš - nepotrebuješ vedieť...
Naposledy upravil(a) lubo1 dne úte 20.09.2016 15:54, celkem upraveno 1 x.
jio píše:Lubo, tak jsem se na to podíval a mám reklamaci. Měl by sis vzít příklad z Richarda a spáchat nějaké video s tím, jak to používáš.Tam je tolik různých voleb, že by to k nim chtělo mít vždy u sebe tabulku s popisem a v případě, že nelítám denodenně, tak i nějakou rozšiřující RAM do hlavy abych si to po měsíci pamatoval. RAM bohužel ještě není a tak bych si to video dal do mobilu a vždy před lítáním bych strávil hezkou půlhodinku s obnovou vlastní paměti.
Vidím, že jsi stále stejný hračička, jak jsi byl u Evo.![]()
Jirko program je zložitý - ale to som sa vyhral s blbostami..... 80 percent tam nemusí byť....
Ovládanie som maximalne zjednodušil - viď vyššie.....
No a snažil som sa tam použiť veci, ktoré žiadne iné rádio nevie..... alebo by malo problém.....
Viď Combi SW na smerovku.... - dá sa to nahradiť obyčajným mixom, ale nebude to takto fungovať...
V LS je meranie a hlásenia výšky - iné v motorovom lete do 100m iné nad 100m a ešte iné v bezmotorovom lete...
Vyuzitelne napetie vysielaca v percentach - to mám ale s Scripte... a mnoho blbin...
Nastavenie mixov som urobil cez GV - kde si môžeš v jednej tabuľke modifikovať nastavenie mixov a trebárs pre každý letový režim.... No proste šialenosti....
Ahoj, pipam F3K a resim logicky problem. Tri letove rezimy - Termik, Cruise, Speed. Nastaveni klapek, tak jak si predstavuju dam na prikladu rezimu termika. Pokud prepnu na rezim termika, tak mi kridylka sjedou na pozadovanou predem nastavenou polohu dolu pres GP6 a o potrebny kus se potlaci vyskovka. To funguje. Jenze jsem si vymyslel jeste ladeni pres LS a to tak, ze kdyz je LS ve stredu tak je tam to co je nastaveno pres GP6. Pokud s LS hybu od sebe, tak se odtokovka vraci az do nuly, pokud hybu k sobe tak se vychylka jeste zvetsuje. To mi taky funguje. Jenze se mi nehybe patricne vyskovka, resp. nemeni se jeji potlaceni. Teoreticky, kdyz je LS uplne ode me, tak ma byt vyskovka v nule, jako kdyby klapka nebyla vubec a naopak, kdyz pohybuju s LS smerem k sobe tak se zvetsuje vychylka klapky, ale adekvatne i vychylka vyskovky. A to mi neslape. Sedim nad tim druhy den a nemuzu to rozlousknout. Prikladam nastaveni modelu. Neporadite mi nekdo prosim?
Dekuji!
Dekuji!
- Přílohy
-
- F3K.zip
- (38.59 KiB) Staženo 145 x
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
Jeti Duplex DC-16
Tim píše:Ahoj, pipam F3K a resim logicky problem. .....
Dekuji!
Nemixuj ovládače, ale kanály....čiže do serv kridel mixuj kridelka a klapky...
Kridelka môžeš mixovať do smerovky...
Klapky mixuj do výškovky.....
Ak to správne nastavíš - nieje problém, v akom režime ten mix použiješ...
Kompenzácia klapiek dolu mi vyšla nelinearna - viď krivka 2
Dôležitý letový režim.... aspoň pre mňa je hod....
Použil som nearetováný spínač - taký ako je SH, ale namontovaný na pozíciu SF...
Pri odhode ho držím hore - stačí mi na to jedna ruka.... a pri dosiahnuťí max výšky - vtedy ho pustím a prepne sa na niektorý z režimov navolených SE...
Vyladené to komplet na 100 % nemám.... ale funkčné to je
Ešte jedna vychytávka - po vypnutí vysielača je v príjmači nastavené FS tak, aby mi presunulo servo výškovky a smerovky čo najviac na uvoľnenie laniek....
Ahoj, dekuji!
nerozumim nemixuj ovladace a kanaly. Pouzil jsi take ovladac napriklad u smerovky.
Uz jsme to udelal a funguje, navic trimem plynu muzu doladit kompenzace vyskovky ve vsech rezimech nezavisle. S tim rezimem start je to dobrej napad! Mas tam potlaceno? A klapky v nule, nebo lehce nahoru?
nerozumim nemixuj ovladace a kanaly. Pouzil jsi take ovladac napriklad u smerovky.
Uz jsme to udelal a funguje, navic trimem plynu muzu doladit kompenzace vyskovky ve vsech rezimech nezavisle. S tim rezimem start je to dobrej napad! Mas tam potlaceno? A klapky v nule, nebo lehce nahoru?
Tim píše:Ahoj, dekuji!
Máme to podobne Ja mám na kanále 10 ovládanie klapiek - buď posuvom - hodnota je GV1 - tá sa dá meniť pre každý letový režim... alebo v let režime vietor sa dá ovládať kniplom plynu.....
Ale na kanáli 11 mám kompenzáciuklapiek v celom rozsahu chodu klapiek.... Takže kompenźacia kanála 11 sa mixuje do výškovky a je jedno aká je výchylka... Je to trošku ťažšie odladiť.... ale netreba sa starať o žiadne ďaľšie nastavenia....
Čo sa týka hodu - klapky mierne hore a výškovka doladená...
Celé nastavenie a vyladenie je dobré robiť len v jednom letovom režime... a až keď je to OK - potom upraviť v ďaľších letových režimoch...
Práve v premennej GV1 je ofset klapiek.... a dá sa zmeniť pre každý let. režim....
ďaľšou vychytávkou je ... keď pustím momentový spínač - zaznamená sa mi výška hodu.... a začne spustia sa stopky a mám tam hlásenie času.... Je to pounuté síce o čas hodu, ale mám prehľad o tom, koľko som nalietal a nepotrebujem na trénovanie pomocníka....
lubo1 píše:Máme to podobne Ja mám na kanále 10 ovládanie klapiek - buď posuvom - hodnota je GV1 - tá sa dá meniť pre každý letový režim... alebo v let režime vietor sa dá ovládať kniplom plynu.....
Ale na kanáli 11 mám kompenzáciuklapiek v celom rozsahu chodu klapiek.... Takže kompenźacia kanála 11 sa mixuje do výškovky a je jedno aká je výchylka... Je to trošku ťažšie odladiť.... ale netreba sa starať o žiadne ďaľšie nastavenia....
Čo sa týka hodu - klapky mierne hore a výškovka doladená...
Celé nastavenie a vyladenie je dobré robiť len v jednom letovom režime... a až keď je to OK - potom upraviť v ďaľších letových režimoch...
Práve v premennej GV1 je ofset klapiek.... a dá sa zmeniť pre každý let. režim....
ďaľšou vychytávkou je ... keď pustím momentový spínač - zaznamená sa mi výška hodu.... a začne spustia sa stopky a mám tam hlásenie času.... Je to pounuté síce o čas hodu, ale mám prehľad o tom, koľko som nalietal a nepotrebujem na trénovanie pomocníka....
Zajimave, zamyslim se a zapracuji. Zvlaste tu vejsku a cas, to je fajn.
Diky!!
Robert Jícha
Jeti Duplex DC-16
Jeti Duplex DC-16
Tim píše:
Zajimave, zamyslim se a zapracuji. Zvlaste tu vejsku a cas, to je fajn.
Diky!!
Pokiaľ by si prerabal ten spínač - origo ND zoženieš tu : https://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/51 ... ouhy-.html
Diky, pouzivam X9E, coz na F3K neni idealni. Doplnil jsem ji o par dalsich switchu oproti bezne vybave. I o jeden momentovy a jeden dvou pol. v pace. Na tom to mam nastavene. U klapek jsem nakonec zustal u sveho reseni, nicmene clovek se porad uci
.
Dekuji!
Dekuji!
Hazu F3K s Eckem jako by nic. Kluci tomu rikaji labuti jezero 
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky