ddano007 píše:Páni, neriešili ste nakrivkovanie plynu podľa času ( vylietanej kapacity )?
Na začiatku potrebujem, aby plyn chodil -100 až +40 a povedzme po piatich minútach lietania ( po vylietaní 500mAh ) už pôjde -100 až +100. A medzitým to ide lineárne hore.
Nakopnite ma, prosím, správnym smerom...
Dobrý den, určitě bych neřešil funkci nastavování přidávání výkonu dle spotřebované kapacity, to je blbost, protože výko neklesá dle kapacity ale dle Voltů. výkon W= Volty krát Aproud.
volty také padají při prudké zátěži. a né třeby při zpotřebování půlky baterie.
př. pokud budete př. vyset.
Během letu budete postupně spotřebovávat baterii, budou klesat volty, přes to že proud bude stále stejný celkový výkon klesne kvůli voltů = klesnou otáčky.
př. mám vysílačku Taranise + přidal jsem čidlo cca 6 gramů na Volty hlídá mi to každý článek zvlášť, případnou poruchu a kondici, dříve jsem používal Jetiho a měřil proud a celkovué volty baterie, ale jsednotlivé články se lyší a baterie šli do háje.
Praxí jsem zjistil že měřit odebranou kapacitu nepotřebuji a že mi to nevaruje před poruchou jednoho článku v baterii.= stačí mi čidlo ktré měří jeden každý článek zvlášť a celkovou V baterie. a ušetřím váhu a prostor.
Mám nastavené varování vybracema a lítám se všema bateriema i ve špatné kondici arůznýma kapacitama.
Takže bych vycházel z logyky a těhcto zkušeností a nastavil přidávání výkonu př. cca po 5% poklesu Voltů na baterii baterie se v mixech přidá přičte 5% k max plynu. ještě se dá nastavit spožděním plynulost přidávání= napodobíte tím křivku
Toto řešení Vám bude fungovat v obou případech jak:
1) při postupném vybýjení baterie během letu
2) při. prudkém přidání kolektivu
Bude to v podstatě "takový jednoduchý Governor" fungující ale jen pro stejný letový režim.
Určitě bych si pořídil regulátor s funkcí Governoru ten může opravovat otáčky 330krát za sekundu a nelétal podle křivek ty vysílačkou přeneseou jestli se nepletu 50Hz=50krát za sekundu.
používám regulátor SPIN od jeti a je to o proti křivkám lepší. Governoer drží lépe otáčky při zátěži, ale konkrétně u jety klesali otáčky cca o 10% od začátku letu s nabytou baterií do vybyté baterie. A při létání s nízkými otáčkami 1500ot/min má regulátor problém 2440ot a víc v minulosti regulátor fungoval. Případný pokles otáček bych řešil přidáním př. 1% přes mix a je to krásně plynulé.
Nyní se regulátor mít zapnut na křivkách, funkci Governou bude plnit Spirit, který bude ovládat SPIN na 200až 330Hz má pak jít krásně nastavit citlivost Governoru a míra držení otáček ve spiritu pro každé otáčky zvlášt s poklesem otáček při karobacii (při zátěži) prý jen 20 až 30ot .
Pokud by i nadále klesali otáčka o 10% v průběhu celého letu v důsledku poklesu vlotů budu to řešit mixem závislím na celkovém napětí baterie, ten mi přidá požadavek na zvednutí otáček overnoru+ zpožděním tohoto mixu pro plynulost aby to nakecalo do řízení při prudké zátěži ale jen při postupném vybíjení baterie.
Touto kombinací bych měl odstranit všechny nepřesnosti všech zařízení. Zatí jsem na nic lepšího nenarazil.