Co se zde nesmí vyslovovat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
winter

Re: Co se zde nesmí vyslovovat

#16 Příspěvek od winter »

Celeron píše:Dnes si lítám na letišti a najednou přijede maník s autem, jestli si může zalítat s tím, co se zde nesmí vyslovovat aby jsme se navzájem nepletli. Tak jsem ho poslal na druhej konec plochy. Když jsem jel domů, tak jsem se u nich stavil a nestačil koukat. Žádnej předpokládanej čtyřvětrák, ale samokřídlo cca 1,5 m s tlačným motorem. A žádný brejle, žádný rádio s knyplama, jen notebook na střeše auta s externí krabičkou s klacíkem. Teda to je zábava, namalovat do mapy dráhu s vejškama a dát enter a už to letí a celou cestu fotí každý 3 sekundy kompaktem co je dole. Přistálo mu to 2 metry k noze. Přiznám, že jsem tohle já vesničan prostý ještě neviděl.
A hlavně se ptám, jak se to zde na fóru může pojmenovat a kam to zařadit, protože koptéra to není. :lol: :lol:
Jirka

Můj děda by řekl,... "chlapče, to je taková pára z modelářskýho hovna, takovej zbytečnej artikl" :D ***winter***
OK2BUH

#17 Příspěvek od OK2BUH »

Tvůj děda nebyl první. Podobnou větu pronesl rytíř Sagitarius když se dověděl o existenci pušky a později povozník Vávra když se doslechl o vynálezu automobilu.
winter

#18 Příspěvek od winter »

OK2BUH píše:Tvůj děda nebyl první. Podobnou větu pronesl rytíř Sagitarius když se dověděl o existenci pušky a později povozník Vávra když se doslechl o vynálezu automobilu.

Holt stará škola, neuděláš nic. Začínal od špejle a kousku překližky. Tak dnes dělí modeláře na ty "echt Modeláře co umí stavět a zalítat a pak na tu páru na ten konzum co někde něco viděli, koupí, smontují, PC to za ně odlítá a za týden to leží v koutě". I když můj děda asi není sám kdo má takový názor na věc. Když jsem viděl na modelářských akcích takové "novinky" předvádět, Modeláři, o kterých vím, že jsou "echt", šli na pívo a klobásku. Ruku na srdce, kdo z Vás to byl. :D ***winter***
OK2BUH

#19 Příspěvek od OK2BUH »

Je zajímavé sledovat jak každý člověk dojde do určitého stádia vývoje, tam "zamrzne" a zuřivě odmítá nové věci. Dříve jsem myslel, že je to věkem ale dnes tady patřím mezi nejstarší a zatím mě to nepostihlo. Proč myslíte, že vás Svazarm dříve dotoval? Protože stát dobře věděl, že vychováváte odborníky využitelné v leteckém průmyslu. Dnes je ale jiná doba, armáda a další složky potřebují dr.ony. Je to dnes obor na vysokých školách, třeba tady: https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=102587
Zamrzlé modeláře kteří už nic nového nevymyslí nikdo podporovat nebude. :)
pokuta

#20 Příspěvek od pokuta »

OK2BUH píše:...dnes obor na vysokých školách, ...

A brzy přibudou na učilištích a ISŠ učební obory jako dronýř, protidronový bezpečnostní pracovník, managér v oblasti evidence a využití drónů, atd...

:mrgreen:
Wormsnake

#21 Příspěvek od Wormsnake »

OK2BUH

Ahoj, možná sem se tě už ptal ale jaky máš to letadlo předělany na drozda?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
OK2BUH

#22 Příspěvek od OK2BUH »

Wormsnake píše:OK2BUH

Ahoj, možná sem se tě už ptal ale jaky máš to letadlo předělany na drozda?

Já mám samokřídlo Zeta Phantom FX61, je to popsané i v té diplomové práci co jsem tady dal odkaz. Jako řídící jednotku mám Pixhawk. Máme s kolegou dva kusy. Na RCG o tom najdeš hodně informací.
LV
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od LV »

OK2BUH píše:Je zajímavé sledovat jak každý člověk dojde do určitého stádia vývoje, tam "zamrzne" a zuřivě odmítá nové věci.

Nikto neodmieta nové veci ani vývoj. Tvoja (vaša) chorá predstava.
D.r.o.n.y a rôzne iné bezpilotné prostriedky ale nie sú modely a nemajú s modelárčinou okrem prenosu 2,4GHz nič spoločné. Sú to robotické hračky, momentálne in. Keby mali vlastné zaradenie, fóra ako rybári, polovníci, bajkeri, pekári..... tak s modelárov po nich nikto ani neštekne. Lenže tieto robotické hračky sa neviem prečo spájajú s modelmi a tak sa kvôli hračkárom ktorí nemajú ani len potuchu kde môžu a ako lietať, upravuje legislatíva a my na to doplácame.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
OK2BUH

#24 Příspěvek od OK2BUH »

LV píše:a tak sa kvôli hračkárom ktorí nemajú ani len potuchu kde môžu a ako lietať, upravuje legislatíva a my na to doplácame.

Ano, to je pravda ale nejde s tím nic dělat. Podobný problém měli jezdci na koních. Kvůli autům co ničí přírodu, zabíjejí lidi a může si je koupit každý blbec se zpřísnila legislativa a teď musí i jezdec na koni dodržovat dopravní předpisy.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od JirkaA »

Patrně je mylný předpoklad z úvodního příspěvku, že ten člověk s tím lítá pro zábavu. Viděl jsem tenhle zázrak v provozu (kamarád se tím živí), je to určeno pro letecké snímkování. Dokáže to plošně snímkovat v předem zvoleném rastru a dalším softwarovým zpracováním takto získaných snímků lze získat poměrně přesnou 3D mapu snímaného prostoru. Ta věcička dokonce dokáže na příslušný okamžik vypnout motor, aby případné vibrace neznehodnotily snímek.
OK2WY
LV
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od LV »

OK2BUH píše:Ano, to je pravda ale nejde s tím nic dělat. Podobný problém měli jezdci na koních. Kvůli autům co ničí přírodu, zabíjejí lidi a může si je koupit každý blbec se zpřísnila legislativa a teď musí i jezdec na koni dodržovat dopravní předpisy.

Daj si zajden, možno to pomôže. Ak nevieš čo je zajden, tak je to frťan. :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
OK2BUH

#27 Příspěvek od OK2BUH »

Zajden si rád dám. Já taky z toho nejsem nadšený, že dnes může lítat každý co má vzadu díru a nic o tom neví. Ale co s tím udělat nevím. Buď rád za ty "hračkáře" co chodí sem, ti mají snahu se něco naučit a můžeš na ně výchovně působit. Horší jsou ti ostatní co sem nechodí a mají to úplně uprdele.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#28 Příspěvek od rampa_mckvak »

OK2BUH píše: Horší jsou ti ostatní co sem nechodí a mají to úplně uprdele.

To je pouze jeden úhel pohledu. A ty víš proč sem nechodí? Ty víš, jestli vůbec mají páru o nějaké rcmanii?
Kdo má hlubší zájem, informace si najde, kdo ne a bere to jen jako nějakou zábavu určitého druhu, tak ten si info hledat prostě nebude.
Byli tu příklady s koňma a s autama. Snad všichni co sem chodíme máme nějaké to břibližovadlo. A kolik z nás tu je v nějakém klubu škodovkářů, suzukistů, hondařů, wartburkářů apod? Všichni máme autoškolu a tím to končí. Možná jednou tyto hračky budou také na papíry, ale to už nebudou hračky.
Co neubrzdíš neukecáš.
OK2BUH

#29 Příspěvek od OK2BUH »

Ale já neříkám, že všichni kdo sem nechodí jsou špatní. Jenom jsem tady četl nějaké náznaky, že by se měli ti strašní koptéristi a FPVčkáři vyhnat aby to tady nekazili těm pravým modelářům. To by byla velká chyba. Stejně by mě zajímalo kde je ta hranice mezi pravým a nepravým modelářem. Končí u gumiček, spalováků, elektromotorů nebo procesorů? Nebo udělané a koupené? Nebo ruční páčkování a automatická stabilizace?
winter

#30 Příspěvek od winter »

LV píše:Nikto neodmieta nové veci ani vývoj. Tvoja (vaša) chorá predstava.
D.r.o.n.y a rôzne iné bezpilotné prostriedky ale nie sú modely a nemajú s modelárčinou okrem prenosu 2,4GHz nič spoločné. Sú to robotické hračky, momentálne in. Keby mali vlastné zaradenie, fóra ako rybári, polovníci, bajkeri, pekári..... tak s modelárov po nich nikto ani neštekne. Lenže tieto robotické hračky sa neviem prečo spájajú s modelmi a tak sa kvôli hračkárom ktorí nemajú ani len potuchu kde môžu a ako lietať, upravuje legislatíva a my na to doplácame.

Laco, lépe bych to nenapsal. A navíc musím dodat. Když jsem v příspěvku /viz. výše/ mluvil o echt Modelářích , tak mezi všemi, kteří mě v tu chvíli napadli blikla i zkratka LV. ***winter***
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“