Co se zde nesmí vyslovovat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pokuta

Re: Co se zde nesmí vyslovovat

#121 Příspěvek od pokuta »

Amper píše:....Komerci z toho dela letani/foceni za penize.....

Komerčnost v tom vidím i jinde.
Koupě zábavné hračky, kterou vybalím, škubnu pákou a strkám vzduchem, někdy dokonce jen pomocí displeje. Cílem je obvykle stejně jen nějaký video na youtube (a třeba opět za prachy).
Žádné velké uvažování, žádná potřeba znalostí, jen konzum.
Amper

#122 Příspěvek od Amper »

je rozdil v komercnosti z pohledu toho kdo ti to proda a v komercnosti vs sportovni letani z hlediska UCL. Ten rozdil cini az 5 milionu pokuty i kdyz zatim davaji kolem 10 tisic podle zavaznosti
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#123 Příspěvek od OK2BUH »

Zatím to je pořád dobré, komerčně prodávané i amatérsky vyrobené stroje mohou do vzduchu. Ale hrozí i vyšší stupeň komercializace kdy Úřad pod tlakem výrobců nařídí, že do vzduchu mohou jen továrně vyrobené a homologované stroje. Na radioamatéry to už zkoušeli ale narazilo to na silný celosvětový odpor. Tak to použili aspoň na CBčkáře, ti si to nesmí postavit sami ani nijak upravovat.
pokuta

#124 Příspěvek od pokuta »

OK2BUH píše:...hrozí i vyšší stupeň komercializace kdy Úřad pod tlakem výrobců nařídí, že do vzduchu mohou jen továrně vyrobené a homologované stroje.....

Jo, bohužel tohle hrozí.
To bude příchod poslední fáze degenerace.
---
Moje vzpomínky na polomakety stíhaček s plochým trupem, vybroušené z balsových prkének, které jsem si stavěl, řádně kamufloval a opatřoval markingem, následně házel či vystřeloval gumou na hřišti nebo plácku na kraji sídliště mě naštěstí žádný ouřední primitiv nevezme.

Plácek zabral komerční šmejd, hřiště nechal předseda MNV zavézt odpadem a tam, kde se kdysi dala sehnat balsa, je prodejna koptér.

Pliv...
Shorty

#125 Příspěvek od Shorty »

pokuta píše:

Můžu potvrdit. Včera jsem byl u Reicharda a tak nějak jsem si všiml, že za pultem v regále začínají ty mnohovrtulky ( nelíbí se mi slovo dr... ani kopter ( chybí blicí smajlík :cry: )) tak nějak převládat.
Co se týče uživatelů, už jsem psal. Líbí se jim to. Prosím. Ale ať ( prosím ty dobrý- nekamenujte) to svou sobeckostí a namyšleností nekur.. ostatním. Howhg.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“