Konec leteckého modelářství v Evropě? ANO či NE?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCModely
Kontaktovat uživatele:

Re: Konec leteckého modelářství v Evropě? ANO či NE?

#16 Příspěvek od RCModely »

clouseau píše:.....není co dodat, po přečtení úvodníku RCRevue mi zatrnulo. A hned se vynořilo několik otázek. Je to pravda, že nějaký mozek tohle vymyslel? Co na to SMČR - Svaz Modelářů České Republiky? To už si nezalétáme? Kdo to bude kontrolovat? Přijede policie a řekne, spáchal jste trestný čin Váš model letěl výš než 120m? Atd. Co vy na to kolegové modeláři. Scan článku máte v příloze.

No... on ten článek je trochu zmatený, měl by si číst i jiné časopisy;-) Co závěrem? A teď je třeba vážení přátelé vznést námitky. Nejde jen o námitky které by měli vznést FAI, SMČR, ČMMA, ale i kluby a jednotliví modeláři. "Kafráním" na DF si moc nepomůžeme.
Přílohy
NPA 2017-5 RCM.docx
(26.1 KiB) Staženo 230 x
dudaj

#17 Příspěvek od dudaj »

asi mi z toho mrdn....
Jdu blejt velebnosti .
Fakt rychle pryč z EU .
pokuta

#18 Příspěvek od pokuta »

dudaj píše:asi mi z toho mrdn....
Jdu blejt velebnosti .
Fakt rychle pryč z EU .

A do svého svědomí sis sáhl...?
dudaj

#19 Příspěvek od dudaj »

RCModely píše:Nejde jen o námitky které by měli vznést FAI, SMČR, ČMMA, ale i kluby a jednotliví modeláři. "Kafráním" na DF si moc nepomůžeme.

Každá nová vláda nenarovnala průšvihy staré , ale přidala další .
Nemyslím, že by jakékoli připomínky lidí něco ovlivnily . Z toho už jsem vyrostl .
dudaj

#20 Příspěvek od dudaj »

pokuta píše:A do svého svědomí sis sáhl...?

Sáhnu do tvého až tě potkám .
BoŠ

#21 Příspěvek od BoŠ »

Kdo bude chtít létat, nebo modelařit a létat, tak i zkoušky absolvuje, letadla zaregistruje, poplatky zaplatí... A jak psal někdo přede mnou, pokud je a bude modelařina byznys, tak výrobci budou tlačit opět na zmírnění požadavků zkoušek, tak jak u radioamatérů. Jenom prostě v případě průserů bude asi dohledatelný provozovatel, a, samozřejmě, dáme nažrat úřednímu šimlovi na poplatcích, povinném pojištění, pronájmu prostoru, ....
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
pokuta

#22 Příspěvek od pokuta »

dudaj píše:Sáhnu do tvého až tě potkám .

Jak?
corsair
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od corsair »

pokuta píše:A do svého svědomí sis sáhl...?
a co by tam hledal, max. možná jestli nezatoužil být mezi těmi kretény v euparlamentu
dudaj

#24 Příspěvek od dudaj »

BoŠ píše: Jenom prostě v případě průserů bude asi dohledatelný provozovatel, a, samozřejmě, dáme nažrat úřednímu šimlovi na poplatcích, povinném pojištění, pronájmu prostoru, ....

1. Dostaly se k tobě nějaké průsery ze strany modelářů ? Já o ničem nevím - tím to nechci vyloučit , prostě se ke mě sdělovacími prostředky nic nedostalo. Za to lidí kteří řídí pod vlivem alkoholu něco nabořili a současně fungovali jako poslanci je několik .
Jasně že jde o to si to udělat . Odstojím fronty, zaplatím 5 tisíc a po 3 letech možná znovu , oběhnu doktory a psychology a půjdu si koupit éro z epp za 4 tisíce . Dám ročně tisícovku za pojištění - oni ho zvednou když bude povinné .
Prostě pohoda :D
dudaj

#25 Příspěvek od dudaj »

pokuta píše:Jak?

si všimneš :mrgreen:
pokuta

#26 Příspěvek od pokuta »

corsair píše:....a co by tam hledal,......

To, co udělal v minulosti, jako každý jiný.
BoŠ

#27 Příspěvek od BoŠ »

dudaj píše:
....1. Dostaly se k tobě nějaké průsery ze strany modelářů ? Já o ničem nevím - tím to nechci vyloučit , prostě se ke mě sdělovacími prostředky nic nedostalo. Za to lidí kteří řídí pod vlivem alkoholu něco nabořili a současně fungovali jako poslanci je několik .....

Nedostaly, většina lidí totiž o průseru, který vidí jen oni sami, a současně se jedná o near miss situaci, nikde nereferují. To ale neznamená, že velký průser způsobený RC letcem nemůže nastat - RC letec může být i modelář.

Jinak mám takový pocit, že celá akce sklouzne k vybírání poplatků, na tom se asi shodneme.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
dudaj

#28 Příspěvek od dudaj »

BoŠ píše:Jinak mám takový pocit, že celá akce sklouzne k vybírání poplatků, na tom se asi shodneme.

Pokud to budou jenom ty poplatky vem to čert . Ale na technický minulý týden jsem málem strávil skoro celej dej , kdybych nenašel
princip, jak to obejít . Umím si představit nepřipravenost úřadů na takovouhle akci a to mě děsí.
Bořík

#29 Příspěvek od Bořík »

Ono zdaleka nebude tak zle, jak to na první pohled vypadá. Pokud budou rozumní lidé a nebude jejich koníčkem za každou cenu někoho buzerovat ( to bude asi největší problém vzhledem k lidem v Čechách a na Moravě ), bude to v pohodě. Pokud dozorem bude nějaký svaz modelářů nebo jeho nějaká kontrolní složka, bude na nich, jakým způsobem k tomu přistoupí.
Pokud někdo bude provozovat modely kolem těch 25 kg a víc, tak tam je celkem na místě, aby se prokázalo, že ten člověk umí. Ale letadla zhruba do 3 kg, kterých je spousta, lítají téměř kdekoli a tady se dá řídit rčením " co oči nevidí, to srdce nebolí ". Uznávám, že to není zrovna košer, ale pokud se budeme doslova řídit vším, co EU nařídí, bude Evropa na vymření - a to nejen modeláři. Nedovedu si představit registraci všech modelů - i těch, které se rozbijí, pak opraví, znovu postaví, doplní něčím z jiného letadla, ze dvou se udělá jedno .... to je nemožné uhlídat.
dudaj

#30 Příspěvek od dudaj »

Bořík píše: Nedovedu si představit registraci všech modelů - i těch, které se rozbijí, pak opraví, znovu postaví, doplní něčím z jiného letadla, ze dvou se udělá jedno .... to je nemožné uhlídat.

Dnes se vše fotí , takže přestříkáš , přidáš podvozek a můžeš běžet na registraci znova :lol: .
Jsou lidi kteří na řadu věcí kašlou - ale to je vždy do první větší pokuty .
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“