tratonah píše:...Ovšem když se na to podívám z pohledu colonela je to perfektní byznys.
Ovečky budou poslušně sypat hrachy za členství,pojistky,školeníčka . Vyhrazených ploch bude minimum,protože zas takový byznys pro investory a provozovatele to nebude a co na tom , že si nezalítáš , budou lítat vyvolení a zasloužilí členové . Nepřipomíná vám to něco soudruzi ?...
Mnooo, skúsim takto:
1, To, že ide ( aj ) o peniaze, napísal
colonel už v prvom príspevku. Pragmaticky vzaté: ak v súčasnosti sa delia peniaze bez ohľadu na veľkosť členskej základne, tiež by ťa to asi štvalo, keby si s 1000členmi dostal tak isto peňazí ako tí, čo majú 100 členov. A čo s tými peniazmi budú robiť... to neviem. Dajú sa použiť rozumne, aj chamtivo a ja nemám žiadne info, podľa ktorých by som to vedel v tejto chvíli posúdiť a šmahom ruky to odsúdiť. A že kôli peniazom býva najviac hádok, to je jasné...
2, Registrácia z môjho pohľadu = dať niekomu mandát, aby čosi v tvojich veciach robil. Ak niečo robí, OK, ak nerobí, dá sa z toho vystúpiť. Ja v súčasnosti vnímam situáciu na Slovensku, že nikto nerobí nič. Ak
colonel a jeho melody boys sú schopní spraviť aspoň niečo aj pre ostatných, určite je to posun k lepšiemu. A vždy býva viac tých čo akurát hundrú a kritizujú, než aby priložili packu k dielu. Do akej miery to "pre ostatných" bude "len pre svojich" a do akej miery aj pre neregistrovaných, to neviem. Čo starší si pamätáme, že "Gavarím Lénin, padrazúmivajem pártija, gavarím pártija, padrazúmivajem Lénin"

V tomto zmysle pre mňa
colonel nie je LERMAS a LERMAS nie je
colonel. Do akej miery bude zmýšľanie vedenia LERMASu totožné s
colonelovým "aj keby som mohol, aj tak nič pre druhých nespravím" toť vaprós. Z
colonelovho prvého agitačného príspevku som pochopil, že si prišiel naháňať ovečky aj medzi neregistrovanými modelármi. Koľko si ich naženie s postojmi, ktoré tu prezentoval, je asi skôr námet na zamyslenie preňho...