LV píše:Ak ťa baví teória prosím... Ale ak si myslíš, že to bude mať dajaký prínos pre tebou ručne zhotovený model tak to určite nie.
Presný profil po celej ploche krídla ručne neurobím ani ja, ani Igor Burger, ani Mpl Lodigin a asi ani nikto iný. Jediný spôsob ako tak sa priblížiť vypočítaným hodnotám, je kompozitové krídlo urobené vo forme ktorú frézovala CNC fréza.
Príjemnú zábavu s polárami
LV píše:Ručne sa to proste presné vyrobiť nedá, teda vlastnosti takéhoto krídla nebudú také, ako boli vypočítané. Budú skrátka iné. Či lepšie , alebo horšie pre tvoje konkrétne použitie je dané tou odchylkou. Vlastnosti daného profilu zmení už len malý zásah brúsnym papierom do nábežky...
Nehroťte to, stavajte a lietajte.
Laco, plne s tebou súhlasím.
A myslím, že tak akosi "potichu" s tebou súhlasí väčšina tu prítomných.
No na druhú stranu, plne chápem Jeňu.
Moje chápanie príjemného počasia nekoreluje s tým, čo vládne posledné 3 týždne vonku: ja proste horúčavy nemusím. A keďže je nepríjemne teplo aj vnútri domu, nie som schopný ani niečo stavať - konštruovať.
A tak nepovažujem za stratený čas, keď čítam komentáre (tých, čo k tomu majú a chcú niečo prínosné napísať) a kde-tu sa nesmelo zapájam do "planých" aerodynamických teórií.
Veď vieš ako sa (o kadečom) hovorí: Možno to nepomôže, ale isto neublíži. A mňa to (rovnako ako Jeňu) akosi "nepochopiteľne" baví.