FrSky Taranis-E X9E

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maco33

Re: FrSky Taranis-E X9E

#1141 Příspěvek od Maco33 »

Pokukuji po tomto vysílači, něco jsem početl, ale stále nemám jasno, zda budu moci s nějakým přídavným VF (multi 4in1) modulem a OpenTX provozovat příjmače Assan. Máte o tomto někdo nějaké povědomí. Děkuji za případnou odpověď.
Naposledy upravil(a) Maco33 dne úte 17.07.2018 14:38, celkem upraveno 1 x.
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#1142 Příspěvek od sakulajda »

Maco33 píše:Pokukuji po tomto vysílači, něco jsem početl, ale stále nemám jasno, zda budu moci s nějakým přídavným VF (multi) modulem a OpenTX provozovat příjmače Assan. Máte o tomto někdo nějaké povědomí. Děkuji za případnou odpověď.

do pultaku se externi modul da vlozit dovnitr vysialce, ale musis si vyvest antenu predem, nemuze to byt modul s antenou natvrdo na krabicce
Maco33

#1143 Příspěvek od Maco33 »

Jj to už jsem zjistil (video RC studia). Jde mi o modul, který bych měl použít pro Assan a zda toto již někdo v kombinaci s OPENTX provozuje. Abych toto upřesnil, rád bych do rádia implementoval nějaký modul 4in1.
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#1144 Příspěvek od Sluggish »

Ahojte, na mojom vysielaci mám trosku problém s pákou krídielok.
Aj keď dám páku do krajnej polohy, ukazovateľ a tak isto serva až do krajnej polohy nezachadzaju. Myslím že priložené fotky lepšie opisu môj problém. Bude to len chyba v konektore alebo je na odchode samotný gimbal ?
Přílohy
31117884-DEB6-42E4-9BB2-F2B567750FE9.jpeg
CE77BB14-650F-4ED7-AAC6-24FA5590867C.jpeg
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1145 Příspěvek od RCStudio »

Pouze konektor je potreba jej idealne napajet na tvrdo
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
zbek
Kontaktovat uživatele:

#1146 Příspěvek od zbek »

Měl jsem podobny problem a nechal jsem v RC studiu vyměnit paky za halaky a zatim dobrý :D .
zbek

aircombat
MiHaj

#1147 Příspěvek od MiHaj »

Ahoj majitelé Ečka. Zkontolujte si kablíky uvnitř vysílače a případně nějak zajistěte. Teď se mi stalo, že najednou z ničeho nic vysílač umřel. Naštěstí éro už na zemi. Tak jsem podezříval aku. Včera večer jsem to otevřel. Tak pro vaši informaci. Po výměně gimbalu jsem nechal kablíky volně ložené a nikde už je nezajišťoval. Proč taky? Jsou udělané na míru a nikde neplandají. Bohužel. Po vyklopení ramen se kablík dostal mezi rameno a doraz, prosekla se izolace a bylo vymalováno. :( Závada odhalena a odstraněna, teď už jen čekat na avizované babí léto :-)
miri
Kontaktovat uživatele:

#1148 Příspěvek od miri »

MiHaj píše:Ahoj majitelé Ečka. Zkontolujte si kablíky uvnitř vysílače a případně nějak zajistěte. Teď se mi stalo, že najednou z ničeho nic vysílač umřel. Naštěstí éro už na zemi. Tak jsem podezříval aku. Včera večer jsem to otevřel. Tak pro vaši informaci. Po výměně gimbalu jsem nechal kablíky volně ložené a nikde už je nezajišťoval. Proč taky? Jsou udělané na míru a nikde neplandají. Bohužel. Po vyklopení ramen se kablík dostal mezi rameno a doraz, prosekla se izolace a bylo vymalováno. :( Závada odhalena a odstraněna, teď už jen čekat na avizované babí léto :-)

Zde jsem o tomto problému informoval v článku i s videem. Zdravím.
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#1149 Příspěvek od sakulajda »

Ahoj
Zkoušel někdo u Ečka SBus Trainer? Koukám https://github.com/opentx/opentx/issues/5636, tak estli to vůbec má cenu zkoušet.
Ď
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#1150 Příspěvek od sakulajda »

sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#1151 Příspěvek od sakulajda »

sakulajda píše:Ahoj
Zkoušel někdo u Ečka SBus Trainer? Koukám https://github.com/opentx/opentx/issues/5636, tak estli to vůbec má cenu zkoušet.
Ď

vyzkoušeno
master/sbus - nefunguje (přijímač xm)
master/cppm - funguje (přijímač x4r)

-----
Malé povzdechnutí. Vysílač zakoupen v mod2, tehdy to bylo jedno, dodala se centrovací páka a vysílačka byla na pozemní modely. Nyní, kvůli funkčnosti trenéra, předěláno na letadla (na pozemáky de Horus), letadla ale létám mod1. Předělávání modu 2 na 1 a odebrání centrovací páky je děs :(
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1152 Příspěvek od RCStudio »

Proc prostě neprehodit paky, 8 šroubků a konektor
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#1153 Příspěvek od sakulajda »

RCStudio píše:Proc prostě neprehodit paky, 8 šroubků a konektor

přesně tak to dopadne, přešroubovávat ještě plastovou řechtačku atd. je nesmysl, jen ještě nevím, jestli tam nechat volně tu centrovací páku, nebo se nějak pokusit vytáhnout čep, ale moc z něho neleze, není za co chytit.
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#1154 Příspěvek od sakulajda »

Ale mam radost, ze uz aspon vidim cil s bezdratovym trenerem. Tesim se, jak na to povesim kluka, co zatim zkousi sim a otca, kere me kdysi ucil, ale uz hooodne dlouho neletal a uz si sam netroufa.
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#1155 Příspěvek od sakulajda »

nakonec sem tu osicku vysprtl sidlem z druhe strany, at tam to raminko neplanda, paky prehozeny zkalibrovany, jeste dovnitr nejak pekne uchytit prijimac se stabilizatorem, zkontrolovat nastaveni a de se na vec ;)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“