3D tiskárna - materiál na rám

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zpráva
Autor
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D tiskárna - materiál na rám

#31 Příspěvek od Curtiss »

Nevím, proč nepoužít originál spojovací prvky: https://katalog.aluteckk.cz/kategorie-p ... -drazka-6/
Drží to perfektně.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:... Ja vim ze s tim trojuhelnikem porad votravuju...

https://www.gearbest.com/3d-printer-par ... 03296.html

Taky mi není jasný proč to lidi nespojují tím čím se to má spojovat... :?
Máme takových konstrukcí ve fabrice plno, i vyřazené... už jsem trochu odmontoval.
jyrry.webnode.cz
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Curtiss »

Montujeme z toho v práci celé výrobní linky, tak nevím, proč by to nemohlo "udržet" ušmudlanou 3D tiskárnu. S originál pospojovaným rámem to nehne ani kdyby se i sama obsluha o to snažila a hlavně je to už dávno vymyšlený a bez starostí.
bitovod

#34 Příspěvek od bitovod »

Curtiss píše:Nevím, proč nepoužít originál spojovací prvky: https://katalog.aluteckk.cz/kategorie-p ... -drazka-6/
Drží to perfektně.

Věřím, vypadá to zajímavě. Jen tam k tomu chybí ceny, to pak člověk možná tu zajímavost trochu přehodnotí - alespoň mám takové obavy, když jsem zahlédl ceny u obdobných výrobků konkurence.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod

#35 Příspěvek od bitovod »

Jsem původně nepochopil , jak to s tím trojúhelníkem myslíš. Jo, tohle by šlo, takhle byl v podstatě stavěnej Průša i2 - a na to, z čeho byl stavěnej, držel dost dobře.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Curtiss »

Tak tady třeba ceny jsou, pro představu: https://www.askmt.com/stranka-drazka-profilu-5-mm-128
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jyrry »

bitovod píše:... jsou místa, kde by mi ten trojúhelník celkem aktivně překážel (jako třeba právě nahoře na spojení toho mostu)...

Ten 3-úhelník nemusí být uvnitř rámu, já takhle vyztužil gumovou Anet A8 (spodek je na několika místech přišroubovaný na 30mm kuchyňskou desku):
vyztuha.jpg
Ale to jsem využil toho že se to tak samo nabízelo; pokud se použijí ty origo spojováky, nebude to myslím zapotřebí.
Ty vzpěry jako v odkazu použiju určitě pokud budu stavět nový rám; synek si žádá větší desku, tak to asi časem vypukne.
jyrry.webnode.cz
bitovod

#38 Příspěvek od bitovod »

Curtiss píše:Tak tady třeba ceny jsou, pro představu: https://www.askmt.com/stranka-drazka-profilu-5-mm-128

Hmmm, obávám se, že mé vize se naplňují :( Mně tak napadá, že on ten Kombi profil možná není tak špatnej :) :) :)

Ale vážně, ještě se to dá, i když by se mi to líbilo za půlku - asi bych to tu uzavřel, informace mám a teď už je na mě, jak s tím naložit, díky všem.
hucilu

#39 Příspěvek od hucilu »

Ja ted stavim z hlinikovych profilu a bral jsem to tady z nemecka.Spojovani sroubem se mi zda lepsi nez ten hranaty stred.
https://www.motedis.com/shop/index.php?language=en
Amper

#40 Příspěvek od Amper »

nechce se me to cele cist ale tiskarna pro 300x300x300 z meho pohledu jedine kostka.

Hlinikove profily z motedisu a vysledkem je krasna Hypercube Evolution ktera tiskne k plne spokojenosti. Da se to dobre zakrytovat pro ABS, tuhost ramu je myslim maximalni co jde z profilu a da se tam placnout z boku jeste kus plechu na dalsi zpevneni (zbytecne, mam tam je polykarbonat). Pripadne se da z aliku od cinana koupit cely set s uz narezanyma profilama.

S 32bit deskou nebo 8bitem a Klipperem neni problem tisknout s rychlostma pres 100mm/s ve velmi slusne kvalitu.

Mrskani objektem o vetsi velikosti na pohyblive Y style ose z prusa style tiskaren (vcetne rebela) je imho blbost.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Celeron »

Cik-cak odskákaný vrstvy nebo vlnovka na ose Z ale není tuhostí rámu ale přenosem šmajdání závitovek na vodící tyče osy Z přes společný držák. Pokud rozdělíš u Rebel II dole držák motoru a tyče aby každý byl samostatně na rámu, tak cik-cak či vlnovky zmizí. :wink:
bitovod

#42 Příspěvek od bitovod »

Celeron píše:Cik-cak odskákaný vrstvy nebo vlnovka na ose Z ale není tuhostí rámu ale přenosem šmajdání závitovek na vodící tyče osy Z přes společný držák. Pokud rozdělíš u Rebel II dole držák motoru a tyče aby každý byl samostatně na rámu, tak cik-cak či vlnovky zmizí. :wink:

No jestli se nepletu, tak Z je přes spojku na ose motoru a celá osa Z je u Rebela dole jen opřená o spodní ložisko toho krokáče. A kdo krokáč rozebral a podíval se, jak to spodní ložisko vypadá, zjistil, že je tam mezi ložiskem a zadní stěnou krásná plochá pružina pro vymezení vůlí... Takže celá Z sedí na kusu ohnutého pružného plechu - to na stabilitě a rovinnosti tak úplně nepřidá.

Některé motory mají to vymezení na straně výstupu hřídele, jiné na opačné (a alespoň u mých krokáčů se to blbě přehazuje), v podstatě pomůže jen si s tím pohrát a podložkovat, a to poměrně napřesno... Ideální je ale vykašlat se na úpravy krokáčů a ukotvit závitovku (teda já tam mám čtyřchodej trapéz, šmajdá to opravdu podstatně méně) tak, aby Z měla vlastní uložení, což je ale zásadní konstrukční změna a chce to zapojit mozek (což se mi ještě nepovedlo, takže to mám vypodložkované :) ).

No a k té tuhosti na Z - problémy vznikají ještě o kus jinde, tedy u konstrukce jako je Rebel nebo i3. Tam, kde X jezdí na dvou tyčích, tak dochází vahou hlavy k jejich průhybu směrem dolů (jsou to stovky, ale jsou tam) a nevyvážením celé tiskové hlavy se kroutí torzně celý pohon - opět nějaké ty stovky. A začíná se to sčítat, pak to jednou o trochu hůř vezme strunu, protože je na cívce moc utažená a hele, máme schod mezi vrstvama, protože to celé zapružilo... A při dalším průchodu celá hlava na ten schod najede a pružností v rámu a pohonu to celé poskočí - a boule se zvesela prokopíruje až na střechu.

Jinak od začátku mluvím o konstrukci 200x300x200, tedy o tiskárně s protaženým pohybem v ose Y, všechno ostatní je "průšovská" klasika, cube mě zatím moc neláká.
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“