Z toho co jsem posledně napsal jasně vyplynulo že pokud s tím nepohnu ještě teď před zimou tak nemám co předělávat nebo finalizovat dřív jak na jaře a sezóna se tím opět zkrátí.Znamenalo to trochu přišlápnout plyn a potlačit nechuť řešit zabudování mechaniky do trupu kde jsou přepážky pevně dané, stejně tak poloha mechaniky a je otázka jak to vyjde.
Začal jsem snazším předním nosníkem z dubového prahu. Potvrdilo se to co jsem tušil, přední origo poličku jsem rozřezal ukvapeně a zbytečně, tenhle trup je úplně jiný než oba předchozí a mechanika tam sedí taky jinak. Takže jsem to zase slepil s vlepením menšího hranolu a i když to zatím nemá využití, je to pět pevnější část trupu. Jiný je i velký čirý kryt kabiny, ten mě donutil dát mezidesku s mechanikou o něco výš než u předchozího trupu ale protože tam ve finále skončí dvoulist a ten stroj nebude maketový, neřeším to.
Kotvení vepředu je masivní a pevné, pouze jsem musel provrtat zarážecí matice do nichž se původně zaváděly dlouhé šrouby skrz otvory v trupu a plastové spojky kovových nohou dost špatně, ještě hůř vzadu. Teď se to konečně šroubuje shora a zarážecí matice M3 s trny jsou na dubovém nosníku zdola.
Vím kolik musí trčet trubka ven z trupu, ten jsem zkrátil o 19mm a proříznul karbonovým kotoučkem výřez na táhlo ke smykátku. Táhlo jde na cestě dozadu skrz tři válečky bowdenu stažené páskem a zajištěné tavnou pájkou, chodí to volně.
Celou dobu jsem vymýšlel a kreslil jak ukotvit zadní část mezidesky, už jsem toho měl celkem plné zuby protože jedno řešení horší než druhé. Osa šroubů tak aby se kotvily zdola ( protože shora se tam vůbec nedá dostat ) procházela jako na potvoru skrz šikmé žebro, složité vyměřit a udělat, pak díry do trupu na zavedení šroubů, vidět tam nebude. Při několikerém zasunování mechaniky na zaměření trubky a kotvení vpředu mě napadlo využít tenhle pohyb, zadní nosník na mezidesce doplnit hliníkovým plechem a do něj dva ostré čepy ze šroubů M4. Ostré aby se člověk snáz trefil při nasazování a hlavně pro vyznačení bodu kde to pak provrtám a vyladím jehlovým pilníkem. Čepy mají záměrně nepatrně jinou délku aby se vyznačil napřed ten delší a po odvrtání a zavedení ten kratší. Funguje to perfektně, žádná vůle tam není. V tu chvíli mi všechny další práce přišly jako v podstatě hotové a malicherné, to nejhorší jsem měl úspěšně za sebou.
Hrb trupu je o 6mm širší a trup křivý, nezbylo než na vymezovací desky v úrovni desky cykliky doplnit dva kousky sololitu, vyznačit si kde jsou šrouby a kam tedy nesmím vrtat a doufat že to vyjde jinam. Předchozí majitel otvory pro silentbloky zeslepil potiskem, stačilo ho odlepit a s tavnou pájkou zajistit silentbloky z kabiny TREX 550. Po nasazení mechaniky to vyšlo přesně do volného prostoru a kotvení je opět vruty dodávané k servům.
Svislý stabilizátor měl jako na potvoru o 1mm kratší rozteč pro šrouby které ho kotví do zadního domku s vrtulkou. Tohle se těžko řeší pilníkem tak jsem to převrtal na 3,5mm. Vodorovný stabilizátor není kolmo na ten svislý, asi to bude dodatečně na rozborku, úpravu dosedací plochy a nové slepení. Osvětlení na první starty a testy jak si s tím poradí Demon neřeším, osadil jsem pouze diody z měřáku kapacity k2Ulm na obě strany trupu mezi okna.
Přední okna budou řešená opět přes magnety ale to má čas. Dobré zpevnění představují pevná zadní okna a tam mám nečekaně smůlu. V minulosti ta okna někdo vyřízl ( kvůli bateriím ? ), každopádně ta rezervní co byla i s kabinou k modelu jsou na ten civilní trup ( AEROPOWER ) co mi spadnul a co budu opravovat. Tam mají zadní okna výšku 14cm, tady pouze 12cm a ta rezervní se nedají využít. Asi to dopadne osazením rovného čirého lexanu a to vyboulení tam nebude.
Přední kabina byla pouze na 8 šroubků ( ze 20 ) což je málo. Stejně to nebudu sundávat tak jsem udělal těch dalších 12 samořeznými vruty do předvrtané destičky bílého plastu tl 3mm ( pak budou černé ).
Mechaniku jsem opět přehodil na dvoulist a laminátové MSC listy, vrtulka Align 95mm. Úhly +9,8 až -5,1, záchrana jde teď už na +10 ( byla +6,2 ). S vyšší vahou jenom vyšší úhel na listech nepomůže, určitě to bude chtít nejvyšší otáčky ( 1450 ) a i tak lítat opatrně.
Pokud se definitivně rozhodnu pro druhou mechaniku z 550, osadím ji na tuhle mezidesku a kotvení zůstane. Nevěřím tomu že bych vyrobil dokonale stejnou kopii

. Takhle si uvolním ruce a vyrobím druhou mezidesku rovnou do druhého trupu.
Původně to mělo letět dnes ale počasí bylo proti, ATIS na Ruzyni začal hlásit trochu únosnější data až okolo půl páté a s posunem času to znamenalo jeden dva starty až tam přijedu. Zítra odpoledne bude sice chladněji ale vylítám všech devět baterek.
Pokud s tím Demon poletí dobře, neznamená to že Spirit bude úplně stejný. Akorát budu moct udělat statickou detekci vibrací na stole bez listů, to s Demonem nejde.