Hledám kolegu vrtulníkáře

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledám kolegu vrtulníkáře

#241 Příspěvek od OPR »

mildap píše:Model T-Rex 500 DFC, Tx momentalne MX Cockpit MM, ale na ceste je Taranis X9D +. No a zatim trenuji na simu. Pred prvnim letem bych ocenil kdyby mi nekdo pomohl s nastavenim Tx a modelu. Rad bych snizil riziko havarky z duvodu spatneho nastaveni na minimum. I tak bude prvni skutecny let o usta... Neco jako u letadla kontrola teziste, vyvazeni, proste ty veci ktere je potreba pred letem udelat aby mel zacatecnik s tim nejak rozumne letet.

Ahoj, četl jsi uplně první příspěvek tohoto vlákna?
prikrylm

#242 Příspěvek od prikrylm »

mildap píše:Model T-Rex 500 DFC, Tx momentalne MX Cockpit MM, ale na ceste je Taranis X9D +. No a zatim trenuji na simu. Pred prvnim letem bych ocenil kdyby mi nekdo pomohl s nastavenim Tx a modelu. Rad bych snizil riziko havarky z duvodu spatneho nastaveni na minimum. I tak bude prvni skutecny let o usta... Neco jako u letadla kontrola teziste, vyvazeni, proste ty veci ktere je potreba pred letem udelat aby mel zacatecnik s tim nejak rozumne letet.

Jestli není Brno (Řečkovice) moc daleko, tak se někde můžeme potkat. Už jsem s vrtulníkem párkrát spadl, tak vím, na co si dávat pozor. :)
Na dálku to jde taky, ale pravda, není to tak rychlé.
Naposledy upravil(a) prikrylm dne pát 23.03.2018 7:29, celkem upraveno 1 x.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
mildap

#243 Příspěvek od mildap »

Příspěvek jsem četl, proto jsem psal do tohoto vlákna že hledám kolegu z okolí Tišnova a v dalším příspěvku pak píši co mám za model a vysílač a co bych potřeboval. Co je špatně?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od OPR »

Už v ničem.
Franta Flinta

#245 Příspěvek od Franta Flinta »

Zdravim, najdu kolegu nejlepe z Plzne jihu? Ale muze byt u Plzen, Klatovy nebo Domazlice. Letam letadla, jezdim auta, lode a ted mam od kamarada vrtulnik, tak bych rad probral plno veci a vrtulnik vyzkousel. Sam se do toho nechci poustet. Kamarad si vrtulnik koupil a letat s nim neumel a stal ho dost penez :-( tak jsem se ho ujal. Vrtulnik je esky belt cp v2. Dekuji
vitahavlicek

#246 Příspěvek od vitahavlicek »

byl to muj prvni sestikanal na kterem jsem se naucil sve prvni skoky
bohuzel musim konstatovat ze se jedna o hodne nekvalitni model a v dnesni dobe nejspis bude problem sehnat dily
Study0072

#247 Příspěvek od Study0072 »

Ahoj, je zde někdo okolí: Humpolec, Pelhřimov, Jihlava ? :)
hejtmas

#248 Příspěvek od hejtmas »

Zdravím našel by se nějaký kolega vrtulnikář z Ústí nad Orlicí či české Třebové a okolí?
začátečník - hk 450 -
Banung

#249 Příspěvek od Banung »

Ahoj,
nepůjde náhodou někdo z Prahy létat zítra později odpoledne. (cca od 15h)?
Kdyžtak napište kam a v kolik.
V provozu: Cessna 182 Skylane, KDS 450 a T-rex 500
Bubakuba

#250 Příspěvek od Bubakuba »

Ahoj, koupil jsem si bazaroveho T-Rex 450 a mám vysílačku graupner mx-12. Nastavil jsem vysílačku dle manuálu, ale přijde mi že si to dělá co chce. Není někdo ochotný z Ostravy - Poruby kdo by se mnou prošel nastavení vysílačky? Díky
Lioton

#251 Příspěvek od Lioton »

Dobrý den. Hodně záleží na tom, jestli už umíte s šestikanálovým vrtulníkem létat. Pro úplného začátečníka to vždycky bude vypadat, že si model dělá co chce. Ale seřízení za pomoci zkušeného kolegy je určitě na místě. Antonín
Bubakuba

#252 Příspěvek od Bubakuba »

S vrtulníky zkušenost nemám, problém co mě hlavně trápí je když nastavím swash Plate 1 servo tak normálně plyn od 0 do 100, autorotace výplně plyn. Ale když nastavím swash Plate 3 serva jak má T-Rex tak na 0 páky se už roztoči motor. Což mi vadí když zapojíme baterku a už se to točí a autorotace (vypnutí motoru) nefunguje. Taky mi nejde cut-off při zadnem nastavení. Proto bych radši s někým osobně kdo mi to pomůže nastavit správně.
sampoalphascan

#253 Příspěvek od sampoalphascan »

Hm, graupnera nemám a neznám. Co máš v heli za jednotku?
zeldaWR

#254 Příspěvek od zeldaWR »

Přátelé, hledám kolegu vrtulníkáře co by mi ukázal pár věcí do začátku. Momentálně se vracím k modelům po 15ti letech (nedávno jsem řešil výběr vysílačky v jiném vlákně) a vybírám první vrtulník. Zajímalo by mě jak funguje ta automatická stabilizace v praxi, případně rady s prvním výběrem vrtulníku..

Lokalita ideálně sever prahy (prosek, letňany, kobylisy atd) ale nemám problém někam kolem prahy přijet..

Předem díky!
Netopyr

#255 Příspěvek od Netopyr »

zeldaWR píše:Přátelé, hledám kolegu vrtulníkáře co by mi ukázal pár věcí do začátku. Momentálně se vracím k modelům po 15ti letech (nedávno jsem řešil výběr vysílačky v jiném vlákně) a vybírám první vrtulník. Zajímalo by mě jak funguje ta automatická stabilizace v praxi, případně rady s prvním výběrem vrtulníku..

Lokalita ideálně sever prahy (prosek, letňany, kobylisy atd) ale nemám problém někam kolem prahy přijet..

Předem díky!

Poslal jsem SZ.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“