Časové nahrávání DVD rekordérem přes SET TOP BOX DVBT2

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dareba

Časové nahrávání DVD rekordérem přes SET TOP BOX DVBT2

#1 Příspěvek od Dareba »

Podařilo se někomu vyřešit časové nahrávání DVD rekordérem přes SET TOP BOX?
Otec je fanda nahrávání pořadů z TV na DVD rekordér a já netuším jak mu zajistit, aby mohl nahrávat tak jak byl zvyklý.
Rady jako kup kabelovku si prosím nechte od cesty. SET-TOP box propustí vždy jen jednu nastavenou stanici a to ještě musí být zapnutý :-(. Veškeré programování nahrávání v rekordéru jde do háje.
Dareba

90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
Lark

Re: Časové nahrávání DVD rekordérem přes SET TOP BOX DVBT2

#2 Příspěvek od Lark »

Rešil jsem to samé, ale zatím jsem to optimálně nevyřešil. Mám dvoutunerový SBox TS6820 T2 HEVC, takže můžu nahrávat nezávisle dva pořady a na třetí se dívat. To by bylo výborné, ale má to spoustu nedostatků a nectností. Nahrává na externí disk, nebo flashku přes USB, ve formátu TS (Transport Stream) a záznam je čitelný i na PC, ale konfort ovládání je proti DVD rekordéru příšerný. Při přehrávání přímo z disku mají doubory i název pořadu, ale na PC vidím jen složky s názvem stanice, s datunem a časem. Vlastní soubor s videem má jen pořadové číslo. I programování časovačů z EPG je poměrně těžkopádnéprotože protože ovladač je poměrně úzký a čísla se musí zadávat z numerických kláves, ale posouvat se musí pomocí šipek, takže se musí pořád přehmatávat skoro přes celý ovladač. Navíc tlačítka jsou dost malá a tím pádem i potisky, takže špatně čitelné v šeru. Další nectnost je, že pri spuštění a ukončení záznamu se sledovaný pořad na TV přepne na nahávaný pořad a nejde změnit numerickou klávesnicí, ale musí se "nakrokovat" pomocí šipek, jinak se objeví hláška "nedovolený příkaz" a SB se dostane do nějakého neurčitého stavu, ze kterého je problém se dostat. Ze začátku s tím měla manželka hrozný problém. :( Hlavní nedostatek proti DVD rec. je, že se nedají pohodlně vystříhat reklamy a musí se to upravovat na PC.
Jestli to má někdo vyřešené, tak mám taky zájem.
dudaj

#3 Příspěvek od dudaj »

není lepší v dnešní době nahrávat na flash disk ?
přece jenom pokrok jde dopředu . To je jako kdyby někdo nahrával před deseti lety na VHS.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kuba78 »

no, zalezi CO si nahrava. jestli nejake porady treba z ceskych televizi, tak jestli nebude jednodussi ukazat mu cervene tlacitko a jak funguje archiv..
ale chapu to trvani na DVD, pokud je pan otec starsiho data vyroby, tak se proste naucil ovladat neco a na tom bude trvat, protoze nic noveho se ucit nebude, nechce a nikdo nema silu ho to naucit.. tak to u starsich lidi byva a je nutne to holt respektovat. Cest vyjimkam, ale bohuzel spise potvrzujicim pravidlo. nejhorsi kombinace jsou takovi, kteri se nejen ze nejsou schopni neco naucit, ale nejsou schopni si to hlavne ani priznat nebo pozadat nekoho jineho (vetsinou potomka nebo vnoucata) o zaskoleni a pak vztekle volaji a do telefonu pozaduji "neco sem zmackla a ono to neco udelalo a ted to neco ukazuje udelej s tim neco" :-)
Lark

#5 Příspěvek od Lark »

Dudaji, vždyť jsem to psal, že lze nahrávat na externí disk, nebo flashdisk.

Kuba78 v mém případě jsem taky starší ročník a mám deset let starou plazmu, která má pořád skvělý obraz, a ta červené tlačítko ještě nepodporuje. Navíc ne všechny pořady jsou v archivu, nebo je to placená služba. Časem určitě pořídím novou TV OLED, ale je to běh na delší trať, protože to bude znamenat i novou stěnu, ve které teď TV mám, protože OLED které jsou na trhu se mi tam nevejdou. Na tom DVD mám pro vnoučata hromadu pohádek, které mám bez reklam, a pokud chci nahrávat něco nového, musel bych to upravovat a stříhat na PC. Mám i vlastní archiv zajímavých pořadů na HDD, např. ze ZOOMu, ale teď je stahuji z uložto, což mi přijde snazší.
Dareba

#6 Příspěvek od Dareba »

Nahrávání přes set top box a hlavně programování je děsný opruz. A to nemluvím o přehlednosti a popřípadě sestříhání reklam a ostatních sraček.
Rekordér byl jednoduchý a pohodlný.
Naučit otce kopírovat a stříhat na PC hmmm... to bychom se zabili.
Dareba

90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
Lark

#7 Příspěvek od Lark »

Naprosto souhlasím, ale co jsem hledal, něco tak přívětivého pro DVB-T2 už asi bohužel nebude.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“