Rešil jsem to samé, ale zatím jsem to optimálně nevyřešil. Mám dvoutunerový SBox TS6820 T2 HEVC, takže můžu nahrávat nezávisle dva pořady a na třetí se dívat. To by bylo výborné, ale má to spoustu nedostatků a nectností. Nahrává na externí disk, nebo flashku přes USB, ve formátu TS (Transport Stream) a záznam je čitelný i na PC, ale konfort ovládání je proti DVD rekordéru příšerný. Při přehrávání přímo z disku mají doubory i název pořadu, ale na PC vidím jen složky s názvem stanice, s datunem a časem. Vlastní soubor s videem má jen pořadové číslo. I programování časovačů z EPG je poměrně těžkopádnéprotože protože ovladač je poměrně úzký a čísla se musí zadávat z numerických kláves, ale posouvat se musí pomocí šipek, takže se musí pořád přehmatávat skoro přes celý ovladač. Navíc tlačítka jsou dost malá a tím pádem i potisky, takže špatně čitelné v šeru. Další nectnost je, že pri spuštění a ukončení záznamu se sledovaný pořad na TV přepne na nahávaný pořad a nejde změnit numerickou klávesnicí, ale musí se "nakrokovat" pomocí šipek, jinak se objeví hláška "nedovolený příkaz" a SB se dostane do nějakého neurčitého stavu, ze kterého je problém se dostat. Ze začátku s tím měla manželka hrozný problém.

Hlavní nedostatek proti DVD rec. je, že se nedají pohodlně vystříhat reklamy a musí se to upravovat na PC.
Jestli to má někdo vyřešené, tak mám taky zájem.