SPIN - BEC - hľadanie pravdy

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
kc4j

#31 Příspěvek od kc4j »

Vzduchoplavec píše:Ovsem ted nevim, zda se mam odvazit dat do Lynxe se 6ti servy SPIN 55 bez prijimacovek. Jak to tak ctu, tak zrejme prijimacovky radeji dam... :?

Zalezi hodne na tom, co mas za prijimac. Pokud by to bylo Spektrum (a nebo 2,4GHz technologie asi obecne), o prijimacovkach vubec nepremyslej a dej je tam hned.
Muj pocit z tohoto regulatoru je ten, ze to jsou opravdu vyhozene penize.
Jano
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Jano »

tych 6 serv plati aj pri malych servach ? 8-10g cca 1-1,3kg ťahu ?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Vzduchoplavec »

kc4j: Ne bude tam Graupner SPCM scan - 35 MHz
venry

#34 Příspěvek od venry »

jkolina píše:Asi máme něco jiného, ale už druhý rok SPIN 44 v Kataně S30 bez problémů. Bez kroužků, bez úprav. Asi už Vám lezu svými příspěvky na nervy, ale problémy nemáme. Opět poukážu na "normální " výbavu modelu. Motor AXI, regl. SPIN 44, serva Graupner, přijímač SMC 16-SCAN, baterie KOKAM. Nejsem kovaný v elektrotechnice, ale experimenty neděláme, nebo máme vyjímečný kus. Nevím jestli by to kopalo u 6 serv, to nedokážu posoudit. Ještě rádio - MC-22s.

Ahoj
Tadydle sem to probíral http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=659020 A můj osobní závěr,který jsem tam i citoval,je to o příjmači,který je schopen tyto "rušivé elementy" zamaskovat a pak to funguje,tedy i mne.Ale že by mě to přidalo na klidu to se říct nedá .,
Jiří Kolář-BAN1

#35 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Nechci nic obhajovat, že nejsem kovaný v elektrotechnice jsem už psal. Náš vývoj s JETI. První model Bonnie od p. Kostky-AXI,Ad40-3p,desetičlánek Sanyo,4x Hitec 81,přij. Hitec HFD-08RD(moje blbost a doporučení int.prodejce)- po třetím letu crash. :cry: Dále sestava stejná, přij. baterie(pětičlánek),výměna přij. za R-700. Létání v poho., škubání v urč. místech, stejně jako ostatním(údajně). Další vývoj- přij. REX 7MPD, bat. RC-System(zase moje blbost a doporučení),regl.SPIN 44. Létání v poho., škubání stejné jako před tím.Ale nic nespadlo.Po mnoha diskuzích prý velký odběr serv HITEC 81.A konečně Katana- výbava ,jak jsem již psal(nejdříve přij.REX 7MPD),serva Graup., bat. RC Sys.,SPIN 44 - škubání žádné.Díky bateriím, které šly pomalu do kytek jen polétání-bez problémů.Další výbava-výměna přij. za SMC 16-SCAN bat., KOKAM-žádné škubání, vše v poho.Ale jedna zajímavá věc-máme ještě Extru od Va-Models. Tam jsme měli regl.(ad 40 bezejmenný-MMG, motor PJS, serva 2x Carson,2x HITEC 81) a crash. Výměna serv HITEC za GWS Naro Pro, a od té doby bez problémů.Pozn.-kabely od SPINU k bat. máme prodloužené.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Abu »

To je zajimave. Ja teda s HS-81 takovehle problemy nastesti nemel (4xHS-81 a Jeti Advance+ s BECem v rychlejsim 2m elektrovetroni, 2 sezony zcela bezproblemu, prijimac Schulze Alpha). Ale mel jsem predtim velke problemy s HS-55, v kombinaci s prijimaci Jeti prakticky nepouzitelne (a nebyl jsem sam kdo to pozoroval).
55ky stejne jako 81ky jsou relativne rychla serva (na male levne analogy), mozna to je duvod proc vyrabeji nejake rusive spicky do napajeni... ??

Jirko, koupil jsem dnes nejaky kondiky 1500uF/6.3V, jestli je chces do Lynxe na filtraci napajeni prijimace (ala m2), tak ti to sletuju s konektorem a prilezitostne vemu na letiste.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
LV
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od LV »

Abu píše:To je zajimave. Ja teda s HS-81 takovehle problemy nastesti nemel (4xHS-81 a Jeti Advance+ s BECem v rychlejsim 2m elektrovetroni, 2 sezony zcela bezproblemu, prijimac Schulze Alpha). Ale mel jsem predtim velke problemy s HS-55, v kombinaci s prijimaci Jeti prakticky nepouzitelne (a nebyl jsem sam kdo to pozoroval).
55ky stejne jako 81ky jsou relativne rychla serva (na male levne analogy), mozna to je duvod proc vyrabeji nejake rusive spicky do napajeni... ??

Jirko, koupil jsem dnes nejaky kondiky 1500uF/6.3V, jestli je chces do Lynxe na filtraci napajeni prijimace (ala m2), tak ti to sletuju s konektorem a prilezitostne vemu na letiste.

Mám asi 8 ks HS81 a jedno bolo z inej série. Skončilo v koši. Rušilo jak prasa :cry:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“