FPV flight kit

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Garmen

FPV flight kit

#1 Příspěvek od Garmen »

Co na to říkate? :D
Škoda že je to tak drahé ( zatím )

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=33548
Tatar

#2 Příspěvek od Tatar »

no lol... to chci :lol:
2lizard

#3 Příspěvek od 2lizard »

Bomba, ale nějak drahý to není. Vždyť cena je pouze 13tis!
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zero »

To jsem ted nekdy videl na rc groups nebo nekde,ale cena byla 550$!!!což při kurzu 14,7kč/$ dělá necelých 8100.hura,nalezeno v historii : http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=858566
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
arnysimilar
Kontaktovat uživatele:

chyba

#5 Příspěvek od arnysimilar »

Má to jednu chybu - nepodporuje to súpravy 2.4 GHz, lebo samo to pracuje v tomto pásme, ale spolupracuje len s 35 Mhz alebo 40 MHz súpravou. A ja som prešiel na ASSAN - smola :(
Fly, fly in the sky
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mad_Box »

A co je to za nesmysl? To jako že kdyý to jede na 2,4? tak to zahltí vše okolo nebo co? Dle mého je to spíš jen sichr prodejce, kdyby něco.........
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lubosh »

Mad_Box píše:A co je to za nesmysl? To jako že kdyý to jede na 2,4? tak to zahltí vše okolo nebo co? Dle mého je to spíš jen sichr prodejce, kdyby něco.........

Bohužel to není nesmysl, ale realita. Před časem jsem koupil kameru stejných parametrů (2,4 Ghz, 4 volitelné kanály, dosah 800 m) a provozoval jsem ji spolu s 35 Mhz. Fungovalo to, ale při určitém natočení antény vysílače kamery docházelo k rušení i na 35 Mhz, což se dalo řešit. Pak jsem ji zkoušel s DX7 a obraz byl nekoukatelný... Sice RX šlapalo, ale do vzduchu bych s tím nešel.

Takže už se těším, až na letišti někdo bude "rušit" s širokopásmovou kamerou.

Ještě k té "bezproblémové" pilotáži: dal jsem kameru na autíčko a řídil ho přez TV. Úzký úhel pohledu byl pro mne zpočátku dost problém, vrážel jsem do všeho kolem, ale pak se to člověk naučí. V letadle bych asi rychle ztratil orientaci. Jinak řídit buginu přez tři pokoje a chodbu je docela sranda:-) Zvláště když přijede návštěva a na zahradě kolem jezdí samotná bugina, nikde nikdo...
Luboš
www.3dprintedtanks.com
_George_
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od _George_ »

Skúste už len riadiť lietadlo v Real Flight G4 z pohľadu kokpitu - nie je to sranda, treba naozaj jemne a precízne riadiť. Možno by sa to hodilo do nejakého väčšieho stabilného vetroňa.
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Walhalla »

s tim zahlcenim mi to prijde nejaky divny. ale nechci se hadat. a jak to funguje treba u EagleTree, ktery taky funguje na 2,4? a u neho jsem nikdy zadne podobne varovani nevidel...
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lubosh »

Walhalla píše:s tim zahlcenim mi to prijde nejaky divny. ale nechci se hadat. a jak to funguje treba u EagleTree, ktery taky funguje na 2,4? a u neho jsem nikdy zadne podobne varovani nevidel...

Vysílač od kamery nepokryje celé pásmo, ale pár kanálů blízko sebe rušit může. Pro IFS nebo XPS to nebude problém, u DX7 už sázka do loterie, které kanály a jak daleko od sebe si vybere. Pokud se zapne až po kamerce, mělo by to být O.K. Největší problém bude nejspíš při umístění v letadle blízko sebe a následné zahlcení přijímače. Zkoušel jsem to, ale DX7 fungovala stále. Nicméně bych na to nevsázel. Přijímač kamery funguje pokud je vysílač alespoň 1 m deleko, blíže dojde právě k zahlcení a obraz zmizí.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Walhalla »

tak uvidime, zda se nekdo odhodla a koupi to, at uz u nas nebo v zahranici.. a pak se podeli o zkusenosti...
maťo

#12 Příspěvek od maťo »

a aký to má zmysel??? Ved RC je RC ...........a ked chcete lietať tak si treba našetriť na vodičák nie???
letieť vodorovne nieje také ľahké ako sa zdá

šimo -cvičný hornoplochextra 3D,Blade 3D,breeze 3D, blink blink V3placka,mustang, sun rider, canary, samokridlo arkhawk,hlg micro,air blastermini discuslazy beeplameniak
_George_
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _George_ »

maťo píše:a aký to má zmysel??? Ved RC je RC ...........a ked chcete lietať tak si treba našetriť na vodičák nie???

Hm "vodičák" na lietadlo? :D
Myslím že to bude mať niečo do seba. Predsa s Rc modelom si určite viac dovolíš ako so skutočným érom.. :wink:
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od happy_cz »

jsem si rikal : 2,4GHz bezlicencni pasmo, kterej chuj prijde s nejakou blbosti a cely to zarusi, no netrvalo to moc dlouho :/ Muzete mi nekdo napsat nejaky duvod (krome machrovani a prip. spionaze), proc by si rc modelar tohle mel poridit ? Tohle mi totiz uz pripada jako totalni ulet :roll:
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lubosh »

Je to výborná věc, ale za předpokladu, že model řídí modelář standardně. Druhý člověk má nasazené brýle a sleduje okolí modelu, přičemž kameru řídí druhou rc soupravou. Ta kamerka může sloužit pouze jako náhled záběru pro fotoaparát nebo pořádnou kameru.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“