Po pár pokusech s Lidlgliderem (nic moc, samozřejmě) jsem usoudil že bych si mohl občas zavětronit a když už, tak se svézt na vlně RES modelů. Původní myšlenka byla že použiji neupravovaná žebra na Admirála II (odtud ten název), postupně jsem ale doplnil některé záležitosti a křídlo poněkud překonstruoval, i když profil a základní konstrukce jsou pokud možno zachované, i když to asi nebude zrovna "cool" a "in" a bude se to (dost) lišit od současných představ o výkonném modelu RES.
Kreslím to na dovolené, nejde mi to moc fofrem, ale snad se do konce prázdnin pustím do frézování.
Hloubku žeber křídla jsem zachoval, uši budou také původní až po žebro 15. Spojku jsem zavrhnul, 2m se do slušného auta pod strop vejde v pohodě; zjednoduší to stavbu a snad i něco váhově ušetří. Torzní skříň ("D-box") také neošidím, prostě ji tam chci mít
Ocasní plochy jsou spíš z Admirála III, výškovku možná udělám plovoucí. Určitě nechci kopírovat ty moderní (módní?) tvary ocasních ploch jiných RES modelů, budu rád když se to na první pohled odliší. Stejně tak trup bude dle možností jen zmenšený Admirálovský, ne taková ta vychrtlá tyčka.
Upevnění křídel ještě popřemýšlím, ona ta guma má taky něco do sebe, i když to vypadá archaicky
Nečiním si nároky na kdovíjaké výkony, prostě to bude středně těžký dvoumetrový samodomo větroň na relax.