Easy uletel co dalej ? :)
Easy uletel co dalej ? :)
Zdravim
Celkom uspesne som lietal s easym ( plus minus 10 letovych hodin ) mal som tam kridelka a brushless motor. Posledne mi uletel a padol v dialke do kukuricoveho pola ( momentlne 3.5 metra vyska kukurice ) takze je to bez sance najst. Co by ste mi poradili ako nieco podobne ale mohlo by to uz byt nieco trocha rychlejsie a ovladatelnejsie samozrejme asi to bude na ukor stabilneho kludneho letu ktorym easy disponoval. Asi by som rad zostal pri EPP. Focus co sa tu preberal sa mi paci ale predavaju to len ako sadu a ja v podstate vsetko mam.
Celkom uspesne som lietal s easym ( plus minus 10 letovych hodin ) mal som tam kridelka a brushless motor. Posledne mi uletel a padol v dialke do kukuricoveho pola ( momentlne 3.5 metra vyska kukurice ) takze je to bez sance najst. Co by ste mi poradili ako nieco podobne ale mohlo by to uz byt nieco trocha rychlejsie a ovladatelnejsie samozrejme asi to bude na ukor stabilneho kludneho letu ktorym easy disponoval. Asi by som rad zostal pri EPP. Focus co sa tu preberal sa mi paci ale predavaju to len ako sadu a ja v podstate vsetko mam.
ahoj
nevzdavejto di na urat ktery ma nastarost sklizen toho pole at pozadaji kombajnystu az pojede aby koukal me se to jednou stalo kdyz jsem zacinal a byl jsem tam pozadal a oni se za mesic ozvali ze ho nasli a byl v poho jen baterka v prdeli 
Tak nevim, ale já bych to pole prolezl, protože éro mi za to stojí.. Teď už je na to asi pozdě, protože baterka bude kaput, ale normálně bych šel s rádiem v ruce a zkoušel zaslechnout motor a serva. Blbý je, pokud se letadlo rozlomí a baterka odpojí..
Ale hledání v kukuřici není tak hrozný, dá se v tom chodit. Já si včera šel pro Focuse 100m zralou řepkou, to bylo sado
Jinak Focuse můžeš koupit po náhradních dílech (trup 299Kč, křídla 299Kč, ocasní plochy 99Kč, kryt motoru nevím za kolik..). Jsem za to letadlo rád, lítá pěkně, včera jsem s ním plachtil v docela silným větru (stuha byla vodorovně se zemí
). Ale porodní bolesti vzhledem k čínské nedokonalosti provedení asi pár lidí odradí..
Pokud máš možnost, raději jdi zas do EasyStara, podle všeho je to mnohem propracovanější a lepší éro.. (teď jsem neloajální svému Focusovi
)
Ale hledání v kukuřici není tak hrozný, dá se v tom chodit. Já si včera šel pro Focuse 100m zralou řepkou, to bylo sado
Jinak Focuse můžeš koupit po náhradních dílech (trup 299Kč, křídla 299Kč, ocasní plochy 99Kč, kryt motoru nevím za kolik..). Jsem za to letadlo rád, lítá pěkně, včera jsem s ním plachtil v docela silným větru (stuha byla vodorovně se zemí
Pokud máš možnost, raději jdi zas do EasyStara, podle všeho je to mnohem propracovanější a lepší éro.. (teď jsem neloajální svému Focusovi
- Dub79
- Kontaktovat uživatele:
U nás si jeden pořídil taky Focuse,ale koukali jsme na to tři a nepovedlo se nám jej zprovoznit.Dotyčný se naštval a koupil Easystara a použije elektroniku z Focuse.Ten Easysrtar je kvalitou zpracování někde jinde,holý s motorem vyjde asi na 1820Kč.S tím posloucháním serv to chtělo hned než byla baterka hyn,tedy pokud při pádu necestovala ven.V té kukuřici se hledá rozhodně líp než obilí nebo té řepce.Nastěstí je u nás pěkně udržovaná travička a kukuřice daleko.
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
keby ste boli asi tak 5-ti /nejakých kamarátov hádam máš, prípadne rodinu/ tak by ste vytvorili takzvanú "rojnicu" rozostupy medzi vami tak 4 metre /podľa potreby/ a išli by ste cez pole a tak dookola, naraz by ste prezreli 25 metrový pás...
hlavne treba na to nejaký systém a nie chaoticky pobehovať sám krížom krážom po poli...
- myslím že to lietadlo zato stojí pokúsiť sa ho nájsť...
hlavne treba na to nejaký systém a nie chaoticky pobehovať sám krížom krážom po poli...
- myslím že to lietadlo zato stojí pokúsiť sa ho nájsť...
Bydliště by sis mohl vyplnit:-)Pokud mmáš v blízkosti svého bydliště letiště pro "opravdová" éra,a pokud tam máš nějaké známé,tím líp,a pokud ne tak si kup vyhlídkový let a létejte nad polem,pak když to uvidíš tak si dej nějakej orientační bod kudy by si šel,na leteckym dnu v Jehnědí takhle hledaly taky nějakýho balsovýho el. větroně,ale u nás jsme hledali asi tak v 60cm trávě 2m SU-31,hledali jsme ho asi 5-10min 
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
ja hledal vetrone asi dve hodiny v obili, ktere mi sahalo k pasu. tusi jsem priblizne, kam padl.. tak jsem to prohledaval. hodinu jsem doufal, ze zaslechnu serva, dalsi hodinu a pul jsem uz chodil bez vysilacky. prochazel jsem radky nejdriv po a pak krizem... kdyz uz jsem to po ctyrech hodinach - zacinala byt tma - chtel vzdat, rikal jsem si, ze to je sice nesmysl, ale ze pujdu jeste o kousek dal, hloubeji do pole. sice to tam urcite nepadlo, bylo to mnohem bliz, ale zkusim to.. no a ve vzdalenosti jednou takove, nez v jake jsem hledal jsem zahledl couhat ocas... dooost mne to potesilo.
takze hledat nejen tam, kde "tusime", ze to padlo, ale kliedne i trochu kolem
takze hledat nejen tam, kde "tusime", ze to padlo, ale kliedne i trochu kolem
Tak neviem chlapi. Ja asi chodim v uplne inej kukurici ako vy.
1. Fakt ma 3.5 metra a je taka kosata aj dole ze ledva vidim ob riadok, takze na jeden krat by som preliezol max tri linky.
2. Za druhe je tam kurevsky vela pelu na ktory ja alergicky sice nie som no tam je ho tolko, ze ked som tam pochodil 30 minut mal som dost.
3. Za tretie vyhodili sa mi nejake vyrazky na chrbte lebo mi tam toho pelu svinstva napadalo pomerne dost a je to nejake drazdive.
4. Za stvrte nepoznam ani priblizne to miesto kde padol poznam okruh tak 500 na 500 metrov. Ked som to vypocital tak 500 metrov prejdem s pozeranim sa naokolo asi za 18 minut. Tych liniek tam na 500 metroch je asi 400. 400 *18 minut = 120 hodin. Keby sme boli 10 tak 12 hodin. Ale najpodstatnejsie je ze aj kolegovi padlo lietadlo a to len nejakych 40 metrov od kraja pri pristavani a hladali sme 5 dni na striedacku kym sme ho nasli.
5. A este k tomu uz bol aj tak skaredy dobity a letel nakrivo. ( to sa len tak utesujem )
6. Kludne poskytnem mapku kde mi padol a ked ho niekto najde moze si ho nechat ked mi poskytne naspat prijimac.
Jedna sa o Bratislavu Rusovce a nase velke letisko.
sreklich1 : To ma nenapadlo, dik za radu.
Danar : Kde kupim toho focusa po castiach za tieto ceny ?
robotmz :
Inak ten easy sa da kupit normalne komplet cele balenie tak ako u nas v obchode predavaju za 65 us dolarov myslim na towerhobbies.
Nejake napady ake lietadlo kupit ?
1. Fakt ma 3.5 metra a je taka kosata aj dole ze ledva vidim ob riadok, takze na jeden krat by som preliezol max tri linky.
2. Za druhe je tam kurevsky vela pelu na ktory ja alergicky sice nie som no tam je ho tolko, ze ked som tam pochodil 30 minut mal som dost.
3. Za tretie vyhodili sa mi nejake vyrazky na chrbte lebo mi tam toho pelu svinstva napadalo pomerne dost a je to nejake drazdive.
4. Za stvrte nepoznam ani priblizne to miesto kde padol poznam okruh tak 500 na 500 metrov. Ked som to vypocital tak 500 metrov prejdem s pozeranim sa naokolo asi za 18 minut. Tych liniek tam na 500 metroch je asi 400. 400 *18 minut = 120 hodin. Keby sme boli 10 tak 12 hodin. Ale najpodstatnejsie je ze aj kolegovi padlo lietadlo a to len nejakych 40 metrov od kraja pri pristavani a hladali sme 5 dni na striedacku kym sme ho nasli.
5. A este k tomu uz bol aj tak skaredy dobity a letel nakrivo. ( to sa len tak utesujem )
6. Kludne poskytnem mapku kde mi padol a ked ho niekto najde moze si ho nechat ked mi poskytne naspat prijimac.
sreklich1 : To ma nenapadlo, dik za radu.
Danar : Kde kupim toho focusa po castiach za tieto ceny ?
robotmz :
Inak ten easy sa da kupit normalne komplet cele balenie tak ako u nas v obchode predavaju za 65 us dolarov myslim na towerhobbies.
Nejake napady ake lietadlo kupit ?
martin303 píše:2. Za druhe je tam kurevsky vela pelu na ktory ja alergicky sice nie som no tam je ho tolko, ze ked som tam pochodil 30 minut mal som dost.
tak v tom te chapu. taky nejsem alergickej, ale sel jsem pred nejakou dobou pro WH prez repkove pole.. byl jsem zlutej az za usima (doslova) a na ruce kterou jsem kytky rozrazel jsem mel 14 dni vyrazku a do dneska ta ruka neni uplne fit...