2 motory a jejich směr otáčení
Re: 2 motory a jejich směr otáčení
Prečo by mali byť motory v tandeme rovnako zaťažované? Čo si od toho sľubujeme?
- mior
- Kontaktovat uživatele:
soaron píše:Prečo by mali byť motory v tandeme rovnako zaťažované? Čo si od toho sľubujeme?
Tu na RC portáli sa k tomu strhla diskusia:
https://www.rcportal.sk/model-pohanany- ... -ft12775-1
Môj osobný názor je ten, že by som z toho zase až takú atomovú vedu nerobil. Ak by som to mal odľahčiť, tak by som, s ohľadom na 7%-ný rozdiel otáčok motorov, konštatoval: "Veď sme až 93% od klasického (jednovrtuľového) pohonu a len 7% od dokonalosti!
Ono je dosť ťažké stanoviť priority pri "ladení" kontra-propu.
Na čo sa sústrediť?
1. Na rovnaký výkon motorov?
2. Na maximálny ťah?
3. Na maximálnu efektivitu?
4. Na elimináciu reakčných momentov?
5. Na čo najmenšiu rotáciu výstupného stĺpca vzduchu?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Trochu to tu po čase zase oživím 
Contra-prop mi nedal spát a při první slabší chvilce jsem jeden objednal. Už je to nějaký čas co se tak stalo a pak jen ležel doma, občas jsem se jen pokochal a nic víc se nedělo....
Ale před Vánoci jsem se rozhodl že s tím něco udělám, koupil jsem nějaký polystyrenu a pustil se do stavby Blohm-Vosse! Nic lepšího mě nenapadlo. Jediná změna kterou jsem musel udělat, a nevím jestli jsem tomu jen nedal za uši, že jsem otočil vrtule a udělal z toho tlačný pohon.
Dneska to poprvé letělo, pocity zatím smíšený, každopádně funguje to, letí to, při plném plynu docela kravál, čekal jsem to teda rychlejší, ale co čekat od vrtulí 7x3,5 ......a ta sekačka na trávu vzadu je prostě super!
Contra-prop mi nedal spát a při první slabší chvilce jsem jeden objednal. Už je to nějaký čas co se tak stalo a pak jen ležel doma, občas jsem se jen pokochal a nic víc se nedělo....
Ale před Vánoci jsem se rozhodl že s tím něco udělám, koupil jsem nějaký polystyrenu a pustil se do stavby Blohm-Vosse! Nic lepšího mě nenapadlo. Jediná změna kterou jsem musel udělat, a nevím jestli jsem tomu jen nedal za uši, že jsem otočil vrtule a udělal z toho tlačný pohon.
Dneska to poprvé letělo, pocity zatím smíšený, každopádně funguje to, letí to, při plném plynu docela kravál, čekal jsem to teda rychlejší, ale co čekat od vrtulí 7x3,5 ......a ta sekačka na trávu vzadu je prostě super!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Hoď video se zvukem 
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...