Tak po pár dňoch som to skúsil z Wildom opäť. Po úpravách (vyvážil som krídla, ťažisko a celú geometriu) aero počúvalo na slovo. Mám za sebou druhý deň lietania, necelú hodinu vo vzduchu, asi 10 hladkých pristání (z 10).
Ako úplný nováčik by som chcel všetkým mne podobným zdeliť, že netreba podceniť geometriu a správne vyváženie lietadla. Niektorí mi tu radili, že chyba je vo mne a nie v lietadle. Aj bola, ale v tom, že som ho zle pripravil na let. Po dôkladnej kontrole pred letom ma Wild Hawk počúval naozaj na slovo a robil presne to, čo som chcel. A to som bol prvýkrát vo vzduchu s rc lietadlom (ak nepočítam predošlé 3 pokusy asi pred týždňom, po ktorých som lepil).
Keby som mal na blízku niekoho, kto mi môže v začiatkoch pomôcť s lietaním, bez váhania by som to bral. Ale tým, že nikto taký na blízku nebol, som bol nútený sa učiť sám. A aj na moje prekvapenie to išlo výborne.
Čiže ak nemáte nikoho, kto by vám v začiatkoch poradil, nebojte sa ísť do toho aj sami, ale preštudujte si predtým pár hodín na tomto fóre, čo a ako treba nastaviť a doladiť, aby aero bolo pripravené na let. Verte tomu, že potom sa vám odvďačí poslušnosťou, ako mne.
Chcem poďakovať všetkým za rady a tomuto fóru, že som tu našiel zatiaľ všetko, čo som hľadal.