Výkresy dílů pro karbonový upgrade Belt CP

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cernoch
Kontaktovat uživatele:

Výkresy dílů pro karbonový upgrade Belt CP

#1 Příspěvek od cernoch »

Zdravím.

Pracuju ve firmě, kde se pálí plechy laserem (do tloušťky 20 mm nerez i černý materiál). Napadlo mě, že bych si sehnal duralové nebo, jde-li nějak sehnat, karbonové desky a kovový upgrade na mého ESky Belt CP bych si nechal vypálit (namísto frézování nebo vyřezávání nebo kupování :-)). Ovšem jaksi mi chybí přesné výkresy těch potřebných dílů.

Obrázek

Takže otázka. Dají se někde sehnat nebo zda-li někdo má výkresy jednotlivých dílů?? A dáte mi je? :-) Úplně v nejzažším případě si to můžu i překreslit, stačí mi fotka jestli to má někdo možnost a ochotu vyfotit. :-) Fotky by v takovém případě měli být co nejlíp kolmo s vloženým pravítkem nebo jiným měřidlem z kterýho trefím správnou velikost :-).
Maxipes

#2 Příspěvek od Maxipes »

nebylo by lepší to oskenovat s vloženým pravítkem než to fotit? foták zkresluje...
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
cernoch
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cernoch »

Maxipes píše:nebylo by lepší to oskenovat s vloženým pravítkem než to fotit? foták zkresluje...

Zatím jsem si dělal jenom stabilizační křidýlka z duralu (o víkendu je vyzkouším) a přes foťák to taky šlo (nemám skener i když tady v práci máme vlastně kopírku co i skenuje) :-). Určitě to bude ještě víc přesnější. Stejně bych to předtím nechal vypálit z nějakého "levnějšího" (rozuměj těžšího) materiálu a zkusmo to složil.

Taky platí, že se o případné DWG/DXF/IAM/IPT soubory podělím :-).
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ChluppCZ »

Jestli to Chápu dobře, tak máš plastovou verzi, ze který chceš udělat kovovou....... nejlepší by od někoho sehnat bouraný bočnice a překreslit, ale jak s těma Domkama pro rotor a ocas atd.....
Spektrum DX7 aneb briketa bez kristalů ?
T-Rex 450S/SE (430L, BLC-40, GY401)
F3P Clik! (HCS C 40W, LiteStorm 300mAh)
Decathlon Art-Tech (AXi2208/34SL, 3S LiPol)
HK EDGE 540t .25e ( Turnigy 35-42, HXT900 )
cernoch
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cernoch »

Jestli to Chápu dobře, tak máš plastovou verzi, ze který chceš udělat kovovou....... atd.....

Přesně tak. Možná mi o upgrade jde ale až v druhém případě - není nad to si něco udělat sám než to kupovat :D. I když by se možná sečetly náklady za materiál, práce strojů, práce člověčí tak v krámě to bude asi levnější. :-)

... ale jak s těma Domkama pro rotor a ocas

Nad tím jsem zatím nepřemýšlel. Jde ale koupit za $13 plastový set
Obrázek

nebo opět nějaký CNC upgrade což už by se zase dalo vyrobit (s hliníkem se u nás v práci pracuje běžně takže bych měl materiál "za hubičku" -- akorát ten dural bych si musel koupit extra :-))
Aluminum CNC Bearing Set on Main Shaft
Aluminum CNC Receiver Soleplate
....
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ChluppCZ »

Pokud děláte i Elox tak to potom ano, ale aby se ti to kutilství nevymklo z ruky :-D Rozumější by bylo to asi koupit, a možná i levnější 8)
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ChluppCZ »

tady by tě vyšel +- na 1000 ale to poštovný.... :D http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5019
cernoch
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od cernoch »

ChluppCZ píše:tady by tě vyšel +- na 1000 ale to poštovný.... :D http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5019

Na ehirobo jsem toho mýho belta kupoval, takže to znám :-). Chci si to zkusit udělat sám, protože mám tu možnost si ty díly nechat vypálit (máme stroj podobný tomuto malýmu laseru). Navíc jsem teď kupoval gyro (GY401+servo :-)) a upgrade rotorové hlavy (ten komplet z ehiroba) a nesmím to s výdajema moc přehánět :-). Jsem začátečník a čekám jak mi to vydrží :-D, takže další výdaj (dle mého modelářského vývoje) v pořadí bude za Spektrum DX7 :-D ($350).
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ChluppCZ »

DX7 mám taky, doporučuji :) Výdajů se najde vždy dost :D Můžeš ty bočnice zkusit udělat podle těch plastových, překreslit kde se přesně nachází držáky hřídele atd...... a pak je dokreslit obrys rámu dle fotek
scarabeus

#10 Příspěvek od scarabeus »

cernoch píše:... takže další výdaj (dle mého modelářského vývoje) v pořadí bude za Spektrum DX7 :-D ($350).

350 je moc, zkus 300 :-)

http://thebarnfloor.com/

Kupoval jsem ji tam, doporucuju.
cernoch
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od cernoch »

ChluppCZ píše: ... Můžeš ty bočnice zkusit udělat podle těch plastových, překreslit kde se přesně nachází držáky hřídele atd...... a pak je dokreslit obrys rámu dle fotek

Hm, hm. Beru to tak, že za zeptání nic nedám :-) a třeba by se našla duše co mi ty karbonový díly oskenuje :-). Když jsem teď ten plastový rám pořádně prohlížel a že jsem od založení tohoto vlákna zkouknul po netu pár postupů jak skládají carbon verzi, tak tohle zařadím jako druhou variantu překreslení. Ovšem asi až mimo heli sezónu, teď, když to lítá to rozebírat nebudu :D (pokud s tím dřív někde nebacím). :-)

scarebeus píše:350 je moc, zkus 300 :-)
http://thebarnfloor.com/

Wow. Říkám si, že tam je taky $350 a zkusil jsem to hodit do košíku. Milé překvapení. :-) Akorát poštovný je $40-$50 a Hong-kong má ... $35, aha. Takže jediná nevýhoda oproti HK je větší šance zaplatit dph+clo, protože amíci nebudou falšovat paypal faktury :-D (né, že bych to někdy žádal :-)). Hm, hm. Ještě chvíli počkám na další vlákna s debatou (jaký vrtulník, jaký osazení, jaký vysílač :-D) a třeba tam chytnu adresu na ještě jinej shop.

ChluppCZ píše:...Pokud děláte i Elox ...

Jsem si musel po netu přečíst jakou řečí na mě mluvíš :-). Elox neděláme, ale podle řady diskusí a návodů mě láká si to střelit sám :-). Kyselinu sírovou na lázeň a louh na čištění koupím v tetě :-), respirátor, rukavice a štít vyfasuju v práci a nějaký zdroj 12-24V s řízením proudu taky snad někde vyhrabu :-).
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ChluppCZ »

bože to dopadne :D Zkus se podívat někde po Shopech kde ty bočnice nabízejí, třeba tam bude foto kby budou dobře focený ty bočnice, takže je jen zvětšíš....
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ChluppCZ »

cernoch
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od cernoch »

OK, tak toto vlákno lehce shrnu :-). Bude-li někdo mít bourané karbonové bočnice nebo (bouraný) plastový rám pro ESky Belt-CP, prosím aby je dotyčný/á nevyhazoval/a a nějak mi je poskytl (naskenoval, ofotil, poslal :-)). Na nějaké případné kompenzaci času stráveného mou prosbou jsem pochopitelně ochoten jednat. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“