Eternity F5J-4m

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Eternity F5J-4m

#46 Příspěvek od graup15 »

Teda vysvetli mi o jake obzory jde?
Jako... Letet kdyz nechci pac tam evidentne je lejno termika?
Nebo...... Flaknout s tim na konec svinovaciho metru?
(no to uznavam ze se muze hodit.. V dnesni dobe musi dobry pilot sednout kamkoli.. Na dva, tri metry presne... Pokud chce kadit na qr nesmysli a letat si jde chce :-).
Jak si nastavit ero co nejlip aby v luftu vydrzelo co nejdele.. Umim i bez zavodu. Ale vzhledem k tomu te chodim litat kdyz to nosi.. A ne obracene, tak to zase tak extra dulezite neni.. Hihi
graup15

#47 Příspěvek od graup15 »

Ale na to ero jako takove, zvedavy jsem. To zase jo.
TomHlavinka

#48 Příspěvek od TomHlavinka »

graup15 píše:................ kde můžu Eternity vidět naživo...(do nějaké prdele na Moravu fakt nechcu :-) :-)

Všichni se nemohli narodit v Praze, pro všechny tam místo není! Srandovní je, že těm kterým chyběl už jen kousek, aby to do centra "dotáhli", hulákají po nás Moravácích vždycky nejvíc. :lol: :lol: a narození přímo v centru Prahy podobné řeči nemají. Až se mnou ve sklepě u vína bude chtít ožralej "chtěl by Pražskej" Pepík zase kamarádsky plácat přes rameno, připomenu mu, že u vás je určitě líp!
LV
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od LV »

TomHlavinka píše:

Všichni se nemohli narodit v Praze, pro všechny tam místo není! Srandovní je, že těm kterým chyběl už jen kousek, aby to do centra "dotáhli", hulákají po nás Moravácích vždycky nejvíc. :lol: :lol: a narození přímo v centru Prahy podobné řeči nemají. Až se mnou ve sklepě u vína bude chtít ožralej "chtěl by Pražskej" Pepík zase kamarádsky plácat přes rameno, připomenu mu, že u vás je určitě líp!

On nie je pražák, on sa iba na pražáka hrá. :lol: On je vesničan z Rakovníka.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
graup15

#50 Příspěvek od graup15 »

Re LV
Ani si na nej nehraju.
Jak musim okolo nebo prez Pragl na D1 směr Morava.. Trpim jako zvire.
Prujezd Prahou je za trest
Prujezd D1.. Je boží trest za vsechny hříchy.
tomashr

#51 Příspěvek od tomashr »

graup15 píše:Tak buď za
a) je to ero tak strasne dobre
b) pilot a tvurce v jednom je hrozne dobrej
c) ma ukrutny stesti

Zase Eternity boduje.

Je to hodně o bodu b), Bohouš létá dobře, ale při vší úctě je konkurence v SK o dost menší, než u nás. Jsem hodně zvědavý, jak se Bohouš ukáže v září na Samba cupu, což bude po různých covid rušeních jasně největší akce roku vůbec (už je přihlášeno 114 pilotů z tuším 10ti zemí).
graup15

#52 Příspěvek od graup15 »

A o bodu C.
Když to jebneš 3x do podmínek,že nic neletí..ani káňata nelítaj. Tak můžeš být sebelepší...nic nenaděláš.
Jak já to tak sleduji , tak je to pořád ta kombinace všeho dohromady..plus, když jedinec opravdu usilovně a furt trénuje, tak to štěstí ho má nějak radši než ty ostatní...
LV
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od LV »

graup15 píše: jedinec opravdu usilovně a furt trénuje, tak to štěstí ho má nějak radši než ty ostatní...

Blbost, alebo ja som vinimka. :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tomashr

#54 Příspěvek od tomashr »

Já bych štěstí zas tak nepřeceňoval... Ono je důležité spíš pro slabší piloty, kdy může napravit nějakou chybu, na té opravdu top úrovni F5J je ale vidět, že úplná špička je tak dobrá v čtení situace atd., že se zas tak často do krizových situací nedostává. A když už se do problému dostane, tak je trochu jinde schopnost využít každou maličkost k tomu, aby se z problému dostali.

Aktivní piloti F5J dobře ví, s kým trávím vlastně všechny soutěžní lety jako pomocník, takže tohle vidím naživo velice zblízka, létání pilota, který je opravdu absolutně top (nebojím se říct jednoznačná jednička v ČR) už zkrátka funguje trochu jinak. Někdy to člověka až slušně deptá :mrgreen: :lol:
TomHlavinka

#55 Příspěvek od TomHlavinka »

O víkendu jsem opět ladil nové Eternity. Strachotínské letiště s rozlehlým asfaltovým povrchem a Pálavské slunce dělalo super podmínky!
S možností restartu (srabsky) jsem zkoušel výšky okolo 10m a i méně a často z toho odlétl až do nebe. Foukal metr, dva a i v tom se 1550g Eternity uveze. Je však dobré pořád udržovat rychlost, musí to prostě letět rychleji než Prestige nebo Xplorer. Celý víkend jsem se těšil na silný jižák a test na svahu Kolby. Bohužel tento víkend nefouklo! Balast jsem měl na 2150g :lol: :lol:
Přílohy
IMG_20210817_100644.jpg
RC_FB

#56 Příspěvek od RC_FB »

Rychleji-i naklapkované?
A chceme logy z Altisu-fakt
Taranis XD9+ na OTX 2.2.2
Django F5J-100
graup15

#57 Příspěvek od graup15 »

Jen vic takovych fotek.
Super.
TomHlavinka

#58 Příspěvek od TomHlavinka »

Logy bohužel nemám, protože v Altisu bylo F5J nastavení a neměl jsem u sebe PC pro přehrátí na běžný firmware, který povoluje restart motoru. Takže abych mohl zapínat motor, tak jsem Altis vytáhl a zapojil natvrdo do přijímače.

Rychleji i naklapkované! Prostě celkově rychleji. FAI limit na tom bude jinak, ale 1550g chce letět, plácáním se na minimálce to moc nevydělává. Možná bych snesl trochu větší úhel seřízení už z výroby. Nicméně na to jak máme spolu málo nalítáno, tak super!
Naposledy upravil(a) TomHlavinka dne stř 18.08.2021 11:05, celkem upraveno 1 x.
RC_FB

#59 Příspěvek od RC_FB »

Nevzít si počítač na takovéhle zalétávání je ovšem nezodpovědnost, stejně jako nenechat Altis plácat jen jako záznamník (pokud jsou jedny volné fousy na přijímači) :mrgreen:
Křídlo vypadá velice sympaticky, délka rovněž (žádný superkraťas, takže ocasky budou mít dost autority)... Ještě aby byl ocas do kříže...
Taranis XD9+ na OTX 2.2.2
Django F5J-100
TomHlavinka

#60 Příspěvek od TomHlavinka »

Nebylo to zalétávání, ale týdenní dovolená. :lol: Díky skladnosti není problém mít teď u sebe Eternity skoro pořád.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“