OK2BUH píše:No dobře, nebudu se hádat. Ale vím jistě, že za celý svůj život jsem neslyšel o tornádu v Evropě. Ani můj děda o tom nikdy neslyšel. Poslední dobou jich je dost z toho tři u nás. Jedno jsem dokonce zažil. Kolik jich ještě bude než vám to začne být divné? Mě už to teda trochu divné je ale neříkám nic, třeba je to jenom náhoda.
No, divné, to není - protože to, že Ty jsi o něčem neslyšel, zas tak moc nepřekvapuje - spíš je to skoro jistota.
Ovšem to neznamená, že by to tak bylo.
Dám klasický příklad.
V roce 2002 byla v ČR tisíciletá voda. V Budějcích, naprostý šok, hrooooozný překvapení.
U nás v ulici voda, nikdo to nepamatuje. Tak se ptám tchyně - to je dílo, co...
"si děláš srandu ne" ?
Proč?
No, protože po válce, někdy v roce 54, byla taky v ulici voda. Náš barák je z roku 1922, ejhle z roku 1925 (tj. 3 roky po dostavění) byla voda v ulici ještě výš.
Fotka samozřejmě existuje. http://www.encyklopedie.c-budejovice.cz ... y/p174.jpg
Takže tisíciletá voda?
Chvilku vážně - v Budějcích se na náměstí na lodičkách jezdilo v roce: 1336, 1481, 1567, 1582, 1592, 1593, 1653, 1656, 1670, 1730, 1736, 1784, 1848, 2002.
Samozřejmě chápu, že v povodně v roce 1336 a 1481 byly způsobené emisemi z osobní dopravy (od koní
To jen aby se konečně rozsvítilo.
A ještě dám jeden příklad s tím větrem (co jsi o něm taky nikdy neslyšel)
V roce 1916 byla bouře a výsledek byl, že prakticky většina lesů nad Budějcema (polesí Velechvín a další) totálně popadala. Situace byla dokonce tak katastrofická, že se vyplatilo (!) postavit úzkokolejku - parní drážku až do prostoru cca k dnešnímu Budvaru - a ta pak několik let fungovala na svoz toho kalamitního dřeva.
http://severniceskobudejovicko.cz/2015/ ... e-u-borku/
Od té doby, nic větrně srovnatelného, se na tom místě (respektive široko daleko) nestalo. Myslíš si, že za to, že v roce 1916 byla taková katastrofická bouře, taky můžou dieselový motory a nebo neekologická doprava v městech?
Tím samozřejmě netvrdím, že nemá smysl se chovat ekologicky - ale to, co se v současnosti děje - to není žádná ekologie ale jen a pouze zelené vymítání ďábla ještě větším ďáblem.
-----------
Prostě to, že ty o něčem nevíš, je jenom o tom, že víš xxxxx, a že v roce 1916 nebyly televize noha a ynternet, kde by se to mohlo stále doblba omílat. A že se na to, od té doby totálně zapomnělo.
Přírodní katastrofy byly, jsou a budou a tvrdit, že teď je jich daleko víc, je víc než odvážné.