MomoBrut píše:Aktuálně se nedá asi 3 týdny dovolat na celní poštu Praha 120. Píšu to, protože to 3 týdny zkouším. Napsal jsem jim už 3 emaily, na žádný jsem nedostal odpověď. Česká pošta absolutně sabotuje kontakt se zákazníkem. Lžou, když informují, že linka je obsazená, on tam prostě opravdu nikdo není a nikdo to nebere, zkoušeno mnohokrát přesně na začátku časového intervalu (8:00), kdy automat dovolí přijetí hovoru automatem. Zkoušeno asi 10 krát.
Mne fascinuje, že se řeší všelijaká politika v médiích, ale funkčnost této organizace nikoliv. To, co se aktuálně děje na celní poště, je prostě zcela mimo smyslové chápání. Nebudu vůbec ani komentovat to, že jejich webový formulář rozlišuje jen běžného pacienta a výdělečný hospodářský subjekt. Oni jsou snad všichni přijemci jen tyto typy subjektů? Debilita.
Problém je ten, že této organizaci se u zahraničních zásilek od dodavatelů nedá vždy vyhnout, trčí mi tam moje osobní i pracovní zásilky. Od 1.10 po zavedení nových pravidel se to úplně posralo, do té doby to bylo jen připosrané. Musím dodat, že nejsem sprostý. Kolega nemá doručené zasilky od září ...
Aktuálně hodnocení Firmy, to jsem myslím ještě nikdy nikde neviděl ...
https://www.firmy.cz/detail/13301516-vy ... oholy.htmlAnebo hodnocení na Google, stačí pohledat ...
Kdo s tím kdy konečně něco udělá? Tohle je jak z jiného světa.
Update, zásilka je stále v celním řízení, tedy zablokovaná v Mordoru, je tam bez pohnutí už měsíc a půl. Podklady k vyřízení jsem posílal emailem na začátku prosince v den, kdy přišlo avízo o zásilce. Podklady jsem na email
cd-zvlastnirezim@cpost.cz uvedený v avízu poslal celkem 5 krát za dobu 2 měsíců. V týdnu mi teď přišlo upozornění z české pošty, že pokud do 14 dnů nepošlu podklady, zásilku buď odešlou zpět nebo zničí.
Co k tomu říct? Těžko k tomu říct něco racionálního.
No, jak to vidím já, Česká pošta klame zákazníky tím, že v avízu uvádí kontaktní email, který nikdo na české poště nečte, uvádí kontaktní telefon, který Vám nikdo nikdy nezvedne, ještě za něj platíte, na toto číslo jsem protelefonoval více než 300 Kč za poslední dva měsíce, uslyšíte pouze automat a hlášku, že je pro ně Váš telefonát důležitý, ale opravdu Vám to nikdy nikdo nezvedne, je to v podstatě jen kasírka za čas protelefonovaný na automat. Pokud chcete něco proclít, česká pošta Vám bude tvrdit, že musíte použít jejich debilní a často nefunkční webowské rozhraní a za to zaplatit jako za službu, která nefunguje a trvá neúměrnou dobu, anebo musíte v písemné podobě zaslat veškeré podklady k proclení. Takže posílat musíme českou poštou české poště podklady k proclení. Jinak je to naprosto neprůchozí hradba, dokonce když si proto zajedete do Prahy osobně, nic Vám nevydají. Co k tomu říct?
Webovské rozhraní umožňuje clení v zastoupení české pošty pouze pro soukromou osobu nebo podnikající hospodářský subjekt, žádná jiná alternativa tam není. To znamená, že pokud nespadáte do ani jedné skupiny, musíte opravdu poslat podklady poštou, to jako fakt?
Česká pošta samozřejmě lže, proclít to jde i bez ní, ale to by z toho nic neměli. Počet stížností na českou poštu rapidně narostl v posledních dvou měsících, fascinuje mne, že toto není téma v médiích.
Můj apel na všechny, kteří kupujete něco v zahraničí, co se musí clít a jít přes Mordor. Clete vše přes eCEP, naučte se to, je to jednoduché, rychlé a za tu službu nic neplatite navíc. Tady jde hlavně o to, aby česká pošta neměla z těchto zásilek žádné brebendy, přeji si z celého srdce, aby tato společnost zkrachovala, čím dříve, tím lépe.