TomasC píše:Já osobně si myslím, že asi není větší nadávka než pošťák ze Štěrbohol. Někdy se jim opravdu nedaří...
Ale zase někdy, jsou schopni mimořádných činů.
Tome, můžeš naznačit, co si mám představovat pod tím souslovím "mimořádný čin"?
TomasC píše:Já osobně si myslím, že asi není větší nadávka než pošťák ze Štěrbohol. Někdy se jim opravdu nedaří...
Ale zase někdy, jsou schopni mimořádných činů.
MomoBrut píše:Po 53 minutách čekání mi to roba vzala, úplně mne překvapila, ani jsem neměl nachystané podklady, nečekal jsem, že to někdo zvedne.
blembondo píše:Tak hlásím další level.Obálka z Alíku(Ali Standard/ prošla mimo Mordor 120 a od 17.2 je dle ČP doručena na moji adresu.Nic nemám a protože je zásilka označena jako firemní nemusí být předání do vlastních rukou.Označení firemní zásilky si tam ČP dává sama.Objednávka byla na fyzickou osobu.Reklamovat na Ali to nejde protože je zásilka doručena.Už fakt nevím čím ČP ještě překvapí ale nemá to konce....
Poštovní služby
Také vady poskytovaných poštovních služeb lze reklamovat. V případě, že je Vám doručena zásilka poškozená, dojde ke ztrátě zásilky či jinému vadnému poskytnutí služby, je možné podat u provozovatele služby reklamaci. Podmínky pro uplatnění reklamace jsou stanoveny v poštovních podmínkách konkrétního provozovatele (např. u České pošty činí lhůta pro podání reklamace 2 pracovní dny od doručení zásilky). Provozovatel je následně povinen vyřídit reklamaci nejpozději do jednoho měsíce.
Je nutné myslet na to, že při reklamaci je nezbytné poskytnout součinnost s jejím vyřízením, což může spočívat např. v předložení zásilky včetně obalového materiálu, případně v hodnověrném doložení stavu zásilky včetně obalového materiálu jiným způsobem (např. podrobná fotodokumentace balení a obsahu).
Pokud provozovatel reklamaci nevyhoví, nebo ji nevyřídí včas, může se odesílatel nebo adresát obrátit na ČTÚ s návrhem na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace. Toto řízení je možné zahájit ve lhůtě do 1 měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace nebo ode dne, kdy reklamace být vyřízena měla. Jinak právo zaniká.