Elektromobil na dálnici
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Elektromobil na dálnici
Přesně tak. Bohužel to někteří věrozvěsti nechtějí stále pochopit. Často je to jen pohledem z Prahy nebo Brna, kdy vesnice jsou pro ně Terra incognita popřípadě místo, kde mají chalupu a znají jen cestu tam a zpět. O životě tam neví skoro nic.
Nic proti Praze, jen je dobré si připustit, že život a potřeby lidí jsou ve velkých městech jiné než v malých městech a úplně jiné v zapadlých vesničkách nebo samotách. Tam asi car sharing uplatnění nenajde.
Nic proti Praze, jen je dobré si připustit, že život a potřeby lidí jsou ve velkých městech jiné než v malých městech a úplně jiné v zapadlých vesničkách nebo samotách. Tam asi car sharing uplatnění nenajde.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
jio píše:.. než v malých městech a úplně jiné v zapadlých vesničkách nebo samotách. Tam asi car sharing uplatnění nenajde.
nahodou, koukam na internet a car sharing maji i v Brně..
Netvrdím, že čuďáci jsou nepřekonatelní, ale zatím mají stále více vlastností pro praktické využití, že EV. Bohužel nabíjení bude stále dlouhé (je to chemická reakce, která potřebuje čas, silnější kabely nepomohou) a i když věřím, že ne všechno již bylo vynalezeno, obávám se, že pokud někdo nepřijde na něco opravdu přelomového (třeba kapesní studenofúzní reaktor?), tak energetická hustota bude stále o nějaký řád nižší, než u těch shnilejch dinosaurů.
Mimochodem teď jsem někde na netu četl, že automobilka Bentley hodlá oslovit orgány EU, aby změnily hmotnostní hranice pro řidiče osobních vozidel z 3500 kg někam výš, protože jejich poslední modely se této hmotnosti výrazné a nebezpečně přiblížily, takže jejich majitelé, resp. řidiči, by tak museli mít řidičáky na náklaďáky
.
Kubo78 a mají ho třeba i v Habrůvce? Pokud bys nevěděl, je to kousek od Štatlu, tedy od Brna.
Mimochodem teď jsem někde na netu četl, že automobilka Bentley hodlá oslovit orgány EU, aby změnily hmotnostní hranice pro řidiče osobních vozidel z 3500 kg někam výš, protože jejich poslední modely se této hmotnosti výrazné a nebezpečně přiblížily, takže jejich majitelé, resp. řidiči, by tak museli mít řidičáky na náklaďáky
Kubo78 a mají ho třeba i v Habrůvce? Pokud bys nevěděl, je to kousek od Štatlu, tedy od Brna.
Hitec Aurora 9X
Kuba78 píše:
nahodou, koukam na internet a car sharing maji i v Brně..
Sákryš, a já Brno považoval za město. Hluboká omluva.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem na firemním dni svýho dodavatele okukoval Ioniq5, co si koupili do fy vloni na podzim. Až budu velkej a budu mít 1,4 mega, tak si ho koupím. Dojede minimálně 450 km a nabít se dá i za 20 minut. Ovšem tak tlustý dráty do baráku asi nikdy mít nebudu, jedině že bych si k tomu za podobnou cenu přikoupil SASku od AERS. To by pak jistič 3x25A mohl stačit a spotová silovka KWH mezi 3-5 hodinou ráno stojí pár desetníků.
Celeron píše:Včera jsem na firemním dni svýho dodavatele okukoval Ioniq5, co si koupili do fy vloni na podzim. Až budu velkej a budu mít 1,4 mega, tak si ho koupím. Dojede minimálně 450 km a nabít se dá i za 20 minut. Ovšem tak tlustý dráty do baráku asi nikdy mít nebudu, jedině že bych si k tomu za podobnou cenu přikoupil SASku od AERS. To by pak jistič 3x25A mohl stačit a spotová silovka KWH mezi 3-5 hodinou ráno stojí pár desetníků.
Kdy asi tak předpokládáš, že se tak stane? U mnoha lidí nikdy (tedy to, že jednou budou velcí).
Hitec Aurora 9X
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
No proto jsem to tak napsal. 
Je to tak, lepší levný herák, jak drahá káva... 
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Až budu mít připsání na výplatní pásce vepředu devitku, nebo aspoň nulu na konci a budou i nadále současně ceny, možná o tom začnu uvažovat. Ono i v zahraničí to jde na "odbyt" jen tam, kde je trh zdeformován dotaceni a jinými úlitbami proti zdaňování a omezování provozu. Mimochodem jsem se také dočetl, že to Němec koupil EV s dotací, obratem vylezl (myslím do Dánska) a tam se ziskem obratem prodal.
Hitec Aurora 9X
Mam možnosť sa voziť na elektromobile, ak by mi dal niekto zdarma elektromobil beriem. Inak ak sa tam niečo pokazi to bude "palba" a nebodaj ak by baterka urobila niečo podobne ako v tom to videu.
https://www.youtube.com/watch?v=5r-yN8SugWM
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
ingwarr píše:Mam možnosť sa voziť na elektromobile, ak by mi dal niekto zdarma elektromobil beriem.
Zdarma? Zapomeň...
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... oj=otvirak
ingwarr píše:Mam možnosť sa voziť na elektromobile, ak by mi dal niekto zdarma elektromobil beriem. Inak ak sa tam niečo pokazi to bude "palba" a nebodaj ak by baterka urobila niečo podobne ako v tom to videu.
To vypadá podobně jak když Rusové na Ukrajině použili bílý fosfor pokud to opravdu byl on.
ingwarr píše:Mam možnosť sa voziť na elektromobile, ak by mi dal niekto zdarma elektromobil beriem. Inak ak sa tam niečo pokazi to bude "palba" a nebodaj ak by baterka urobila niečo podobne ako v tom to videu.
V prípade horeuvedenej poruchy bude mať vodič kremáciu zdarma.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
zdzd píše:https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/auto-vybava-automobilky-prijem-predplatne-aplikace-software-funkce.A220508_205000_automoto_mom?zdroj=otvirak
Ještě že už jsem starej a v týhle nesmyslný době už dlouho žít nemusím.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
automet píše:V prípade horeuvedenej poruchy bude mať vodič kremáciu zdarma.
Zajímavý jak dlouho dokázaly blikat výstražný světla toho elektrobusu. Že by světelnej okruh byl oddělenej od pohonnýho? Autoelektrikář mi tvrdil, že 12V se dělá step down měničem z pohonu.