Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo

#601 Příspěvek od jyrry »

Já si počkal až se odpoledne rozfouká vítr :mrgreen: , pak jsem si dal jeden let s černým RQ-170 a dva s šedým.
No a pak mě jakožto pravověrného alergika skolila kvetoucí tráva, která je těsně vedle naší krásně posekané plochy... :roll:
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od Celeron »

HONZIK 22 píše:Jojo videl jsem to. Cap letel v termice na zadech. Kridla slozena, nohy pokrcene. :mrgreen:
U nas furt prsi.

Srandičky, srandičky. :) U nás lilo v noci skoro 2 hodiny, od tý doby nic. Asi to přelezlo k Vám.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od DAF »

Dnes jsme měli "Malý velký letecký den" dvou kroužků z DDMka. Zřejmě kvůli předpovědi, která se nakonec nesplnila (a také několika ochořením), nedorazili všichni. Myslím, že jsme si všichni dosytosti polétali a naštěstí toho moc nerozbili. Pravda, k jednomu poškození modelu došlo a jeho majitel se tak stal novým držitel SP (special price) - "Zlomené vrtule". Model byl naštěstí opravitelný, takže ještě dnes létal. Podle reakcí, hlavně rodičů, se to klukům líbilo. Samozřejmě jsme měli i nějaké soutěže a protože výkony byly dost vyrovnané, byl na "bedně" prakticky každý.
Také bych chtěl ještě jednou poděkovat TomasoviC, který nám udělal letovou ukázku, při které jsme nestačili valit oči (při rychlosti jeho modelu cca 250km/h nám ani nic jiného nezbylo :lol: ).
S ohledem na GoDoPR sem nemůžu dát odkaz na celé album, ale až proberu fotky, třeba se tam něco vhodného najde.
Hitec Aurora 9X
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od jyrry »

Vitr se navečer uklidnil, vyvezl jsem oba ftáky. Akorát je po deštíku, mokrá tráva se lepí do hloubi spodních nasávacích otvorů. Musím to vyčistit az doma...
Přílohy
20220604_194221.jpg
jyrry.webnode.cz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od TomasC »

Během doby co mladík hrál fotbal, tak jsem si byl poletat.
Dve zajímavé fotky:
Pozice kormidel, když mi při kopaném tlacenem výkrutu odletěla baterka.
Co se stane, když se při létání myslí na sepisování mailů na poslance. Pant vydržel a Uhupor už se odpařuje.
Přílohy
20220602_164412.jpg
20220602_163540.jpg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od DAF »

...a o den dříve
69 akrobacie.jpg
Hitec Aurora 9X
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od Celeron »

Taky mi tady barevně stejnej Yak55 od RC Factory leží po kvalitní čumákovce. Tedy už ho spravuju, akorát zrovna přemejšlím, jak nahradit tu na elementy rozebranou "rouru" z EPS, co naznačuje kryt hvězdičáku.
Nevíte prosím někdo, jestli ta roura, co má RC Factoru na stránkách, je na tu starou jednometrovku co se už nevyrábí a nebo na doplnění toho součastně vyráběnýho 0,8m?
Díky!
Kuta33

#608 Příspěvek od Kuta33 »

Už pár dní mi doma ležela hotová včelka.
IMG_20220611_154732.jpg

Nevydržel jsem a i když dnes bylo dost větrno, šla na zálet.
No, z kombinace nárazového větru, těžiště (výkresového) dost vzadu a zbytečně velkých výchylek vyšlo místo letu spíše chaotické třepotání "alá motýl" s následným řízeným pádem do vysoké trávy místo přistání. :mrgreen: Naštěstí bez sebemenší újmy.
IMG_20220611_154702.jpg

Zálet jsem pro dnešek vzdal (snad zítra) a vytáhl starší osvědčené kousky. Celkem příjemné sobotní odpoledne.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
REX

#609 Příspěvek od REX »

Celkem neobvyklá barevná kombinace, ale docela se mi líbí, dobrý nápad ;) no a kola luxusní! :) Palec nahoru!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od Celeron »

Celý modrý letadlo jsem tedy ještě nikdy neměl. Je to dobře vidět na obloze bez mraků?
Kuta33

#611 Příspěvek od Kuta33 »

Ta modrá byla tak trochu "z hecu" :wink: Byl to nápad dcerky, jako hlavního domácího dizajnéra, a protože jsem celé modré letadlo taky ještě neviděl, nedalo mi to. :wink:
Na obloze je to s viditelností samozřejmě trochu horší, zvlášť když to má takovou "plnoštíhlou" siluetu a výškovka skoro splývá s hodně hlubokým křídlem. Ale co, když létají i éra s transparentním potahem, nesmím si ho pouštět moc daleko.
Ty kola jsou něco mezi okrasou a nouzovkou, nehodí se všude. Náklady nula, nula, nic, výroba jednoduchá, jsou zhruba o 5 gramů lehčí, než pěnovky stejného průměru (95 mm) a daleko pevnější, navíc ty pěnovky by mi tomhle vyloženě vadily.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
JardaRůžička

#612 Příspěvek od JardaRůžička »

Ad moje ztracená kontramatice z ASP 160FT: Smířen s výrobou, koupil jsem potřebný závitník, sehnal kus vhodnho materiálu a - zatím jsem neměl čas. :(
Zato jsem si dnes byl zase zalétat a na letišti na mě přišlo vnuknutí, že vlastně mám kamaráda, který se baví "hledáním pokladů" a má tedy potřebné vybavení. Dal se zangažovat a technika nezklamala - našli, rádcové, našli !! :mrgreen: Přitom (celkem zákonitě) nebyla daleko. Jenže (taky zákonitě, ovšem podle pana Murphyho) matice zapadla přesně do křižovatky myších cestiček, kam se krásně vešla, jsa před našimi zraky dovedně kryta travou. :evil:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#613 Příspěvek od DAF »

Podle Murphyho zákonů je hledaná věc na tom posledním místě, kam se podíváš. Nevím proč zatím nikoho nenapadlo se na to poslední místo podívat jako první :lol:.
Bohužel z mého létání sešlo. Dal jsem nabíjet Rx aku v modelu a nabíječka ukazovala 0,15 V, ale přesto testovala a nabíjela. Tak jsem kolem toho dělal chvíli indiánské tance a těšil se, že budu muset koupit novou baterku. Zkusil jsem jí vyndat a nabíjet mimo a Ejhle!, ono to šlo a bez problémů. Samozřejmě jsem byl potěšen. Po vložení zpět a zapnutí nic neragovalo, takže mě nadšení netrvalo dlouho. Opadlo úplně, když jsem vyměnil přijímač a najednou vše fungovalo. Takže místo baterky za asi 4 kilča mě to bude stát asi trojnásobek za nový přijímač :( (Hitec Optima 7). Tak mě pro dnešek chuť na létání přešla
Hitec Aurora 9X
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od Celeron »

JardaRůžička píše: našli, rádcové, našli !! :mrgreen:

Tak jsem zase jednou dělal zbytečnou práci. :mrgreen: Předpokládám, že ten motor máme na celý RC mánii jen my dva a oba si dáme velkej pozor, aby se to už nikdy nezopakovalo. :)
JardaRůžička

#615 Příspěvek od JardaRůžička »

Celeron píše:Tak jsem zase jednou dělal zbytečnou práci.
Ale nedělal. Ta malůvka sed už neztratí a může se hodit mně, Tobě, nebo nikomu jinému. A já už jsem pořídil zmíněný závitník (UNF 5/16x24); ten závit se vyskytuje i na jiných motorech a jeho pořízení nelituju.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“