Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

#1126 Příspěvek od jyrry »

Leon píše:... pomocí nějakého GR doplňku ??

Do 4s stačí tohle - https://www.jino.cz/napetovy-modul-2-4s--xh-33631_4675
jyrry.webnode.cz
Leon

#1127 Příspěvek od Leon »

. . .to je fofr . . skoro mám dopito . . . :)
zdar - takže vrazit do servis konektoru aku a na rx vrazit do vstupu telemetrie . . .
??
Já se někdy raději táži 2x . . mám na to věk i když smyčkový proudy bych snad ještě dal..
Dík
L
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1128 Příspěvek od jyrry »

Leon píše:... vrazit do servis konektoru aku a na rx vrazit do vstupu telemetrie . . ....

Jo.

Pak jsou ještě další možnosti, třeba:
https://www.trivox.cz/?section=item&id=78363 - tohle měří jen celkové napětí baterky, ten volnej cancour stačí připájet na protikus balančního konektoru a píchnout na baterku

nebo využít nových vlastností přijímačů:
volty_na_Rx.png
jyrry.webnode.cz
koko
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od koko »

Ten samodomo bazmek co postoval jyrry je super, já to také hodně používám, jen jde o to jaký máš přijímač a taky jestli jsi udělal aktualizaci. S tím kupovaným napěťovým modulem co měří i jednotlivý články, jsem si akorát odpálil servo, včetně toho modulu, pač na letišti jsem ho špatně připojil - polarizace.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
Leon

#1130 Příspěvek od Leon »

Chci v novým modelu hlídat zejména napětí na AKU, tedy napětí před regulátorem, který dělá v mém případě
nejen regulaci elmotoru, ale i 5V pro rx . .
Umožňuje to telemetrie systému GR HOTT a mne stačilo jen zakoupit jednoduchý modul - poradil mi JIRRY .
P1280142.JPG

Jak vidět, zakoupil jsem modul č.33631, existuje i modul 33630 . .
Jen mi nesedí kabeláž na obrázcích. Pohled je z vrchu na konektory a můj, ještě nezapojený 33631 má vývod do RX nahoře a v návodu dole.
Nějak postrádám německou důkladnost . .
P1280141.JPG

Nedalo mi to a tak multimetr, dioda test a mínus je průchozí. Tedy na jednej miliampéře dá hodnotu 0165 . . . zřejmě prťavej vodpůrek 160 ohmů
Je to detail, ale nechápu ani cz obch. zástupce fi TRIVOX, že si nevšimnou a slepě okopírují helmuta . . .
L
Larch_CZ

#1131 Příspěvek od Larch_CZ »

Mám jich několik a všechny mají dráty na opačné straně než v návodu. No hlavní je zapojit baterii vždy nejblíže té černé tečce aby to fungovalo. I když se mi už i stalo že jsem to zapojil na druhou stranu, a nic se nepokazilo.
Leon

#1132 Příspěvek od Leon »

. . jojo, nerad dávám červenej drát na černej a obráceně . . ale kdysi se mi to asi dvakrát stalo. Je to dávno, kdy snad ještě NE 555 nebyl na pultech tuzemských elprodejen a já se divil, proč to nejde na první zapojení. Taková jednoduchost. A ještě to topí !!
No i když mám řidičák dodnes, tak jsem prohodil červený a zelený kablíky při bastlení...
Nechal jsem to vystydnout a ono to chodilo pak ještě řadu let, možná někde dodnes...

Modul chodí, ale ten návod by šel napsat ták zjednodušeně. Nemyslím ten přiloženej. Ale ten co je v manuálu k rádiu...
Takže už to hlásí příjemný ženský hlas . . .. .
:mrgreen:
Někdo se zmiňoval výše, jestli mám aktualizaci SW . . nemám. Když mi to všechno chodí, tak se nerad v něčem hrabu... jinak jsem
při aktivaci zahlédl ve žlutých textech na displeji, že rx má verzi 7. xxxxx
Já jsem rád, že zvládám dva kniply a asi tři, či čtyři SW . . . to mi bohatě stačí... Dyť ty rádia maj dnes takovejch možností, až z toho mám strach...
:)
L
Marek S.

Programování fází letu vysílače Graupner mz-24

#1133 Příspěvek od Marek S. »

Dobrý den,
prosím máte někdo zkušenost s programováním letadla typu F3F, F5J apod. ve vysílači Graupner mz-24? Nedaří se mi úplně použít všechny možnosti mechaniky křídla. Butterfly, mixy, dohromady s fázemi letu. Detaily následně vysvětlím.
Děkuji MS
jelensoft

#1134 Příspěvek od jelensoft »

Stalo se nekomu, že by vysilac zapominal parovani s prijimacem?? Prijimac je GR 24pro, ale pokud ho vypnu a zapnu, tak se zase chytne, takže tim to asi neni. Kdyz je zparuju, tak vse funguje vc. nastaveni, ale po vypnuti vysilace a znovu zapnutí se mi objevi varovani na failsafe a musim znovu parovat. Na jine pozici pameti to nedela. Jo a zacalo to delat po tomm co jsem si v krivkach nastavil rozsah plynu spalovaku. Diky za rady. Vyřešeno.
Naposledy upravil(a) jelensoft dne pon 20.06.2022 21:58, celkem upraveno 1 x.
MSP

#1135 Příspěvek od MSP »

Učitel žák MZ 24 Pro + MZ12 Hott

Ahoj - nedaří se mi propojit bezdrátově vysílače MZ 24 Pro a MZ 12 v režimu učitel/žák - nemáte prosím někdo návod či odkaz na youtube, kde by to bylo popsáno. MZ24 jako učitel a MZ12 žák.

Díky
MSF - Sniper(s) & Logo(s) & LA700’s
jelensoft

#1136 Příspěvek od jelensoft »

Já myslím, že to nejde, protože 12 to neumí.
koko
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od koko »

Tak minimálně mx12 to uměla, na 99% to mz umí taky. Nic to není, najdi si v rádiích příslušné menu a zkoušej na stole. Pamatuju si, že jedna finta byla, že žák se spároval s RX a teprve pak se pároval učitel k žákovi.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
janva9

#1138 Příspěvek od janva9 »

MSP píše:Učitel žák MZ 24 Pro + MZ12 Hott
Ahoj - nedaří se mi propojit bezdrátově vysílače MZ 24 Pro a MZ 12 v režimu učitel/žák - nemáte prosím někdo návod či odkaz na youtube, kde by to bylo popsáno. MZ24 jako učitel a MZ12 žák.
Díky

Asi už jsi to vyřešil ale pro ostatní: V obou vysílačích nalistovat Učitel-žák - Párování a na obou vysílačích současně kliknout na Párovat.
Ground Penetration Tester
jelensoft

#1139 Příspěvek od jelensoft »

Jak vám chodí gr.studio ve W11?? Mě to nenajde žádny USB port. Když jsem to zkoušel na jinym kompu s W10 tak v pohodě.
Leon

#1140 Příspěvek od Leon »

. . já bych jen přihodil novou zkušenost s novým rx GR16 hott . . potřeboval jsem a na trhu nějaký čas nebyly. Až nyní.. Tak jsem koupil, přišel zásilkovnou. Doma zapnu MZ 18 a do přijímače vrazím aku NiMh 4článek . . spáruji . . divný, TX si stěžuje . . dám telemetrii a nestačím se divit:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OsPbzz1Jfgc[/youtube]

Pochopitelně jsem vzal jedno éro a zkusil . . vše O.K. a tak odstupuji obratem od kupní smlouvy.
Dnes snad dorazí peníze na můj účet. Ale pochopitelně jsem dědkům v partě "žaloval". Ozval se kolega, ajťák, syst. ing, správcé sítí a poslal mi svoji zkušenost:

Ahoj, vyjádřím se jen k tomu RX a zkušenost s jiným od Flysky FS-IA6B, který byl zakoupen na zahraničním eshopu , ale neznamená to, že nelze zakoupit i zde.
A přesně jak píše Olaf, asi podobné chování, také telemetrické údaje nebyly v pořádku. Dokonce chyběl mj. parametr RSSi., GPS zkomolené atd. Jinak s chováním RX nebyl problém. Asi před rokem koupený také RX FS-IA6B problémy s telemetrií neměl a nemá. Na dotaz u výrobce, jestli lze zjistit verzi firmware byla odpověď samozřejmě , že ne. Následoval dotaz jak tedy je možné, že mají RX viditelně s různými FW a poslal jsem mu kopie obrazovek, se žádostí o zaslání originálu FW. Odpověď. FW samozřejmě nemohou poskytnout a odkázal mě obecně na GITHUB.
Tak jsem si dal práci a začal jsem hledat na Internetu . Našel jsem FW, který údajně měl problém s tel. daty odstranit. Tak jsem ho zkusil nahrát do RX a oddechl jsem si. Vše OK.
Tak si myslím, že i ty RX od GR. jsou vyráběny v Číně a tudíž o "klony" s různými verzemi FW není nouze.
Chudáci prodejci......

Já mám GR studio (na w7profi i na w10orig instal) a funguje to. Ale neumím a ani nechci měnit FW,
byť jsem tak trochu od fochu, ovšem v časech, kdy se dal opravit i HW...
Firma XY odstoupení uznala až poté, co její externí servis zjistil,že rx funguje. A tak jsem vznesl dotaz proč jim ano a mně ne a přiložil výše zmíněný text. Včera 13.3.
A tak čekám, jestli mi k tomu tamní servisáci něco pošlou . . .
OiL
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“