EasyStar a stříďák

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od thsoft »

Já mám problém na easy star že mi nedrží vrtule (originální) na osičce. Přilepil jsem ji vteřiňákem na odmaštěnou osičku a vždy po 10 minutách letu se odlepí a začne protáčet.

Máte na to nějaký fígl ???

Kupovat nějaký kužel se mi nechce origoš by přeci měla fachat nebo s tím máte taky potíže ??

Tom

koko píše:Nez to zacnes menit. Ja jsem pouze dal 2cl lipo 1700, trosku jeste dovazil, a lety byly vzdy pres 30 min. Ta lipolka byla tvrdsi nez 7cl. kan 1100 co jsem tam mel puvodne, takze i motor vic tocil. Puvodni vrtule je vyborna.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pucmeloud »

Jenže nefachá....já to lepil Chemoprénem a super! Sekunďák i Epoxy zklamalo....
kroxigor

#18 Příspěvek od kroxigor »

thsoft píše:Já mám problém na easy star že mi nedrží vrtule (originální) na osičce. Přilepil jsem ji vteřiňákem na odmaštěnou osičku a vždy po 10 minutách letu se odlepí a začne protáčet.

Máte na to nějaký fígl ???

Kupovat nějaký kužel se mi nechce origoš by přeci měla fachat nebo s tím máte taky potíže ??

Tom

Chtělo to číst stavební návod je tam napsáno nelepit vrtuli vteřiňákem ale fixačním lepidlem na šrouby a nebo epoxidem po zdrsnění osičky. :wink:

Jinak doporučuju vykašlat se na Guntrovku a koupit unašeč od MPJetu za 39,- a k tomu APC 6x4 za cca 69,- je to o hodně lepší.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Marcos »

Pucmeloud píše:Před půlhodinou jsem slepoval trup svého druhého ES. Po zkušenostech s prvním (který lítal tak dobře, že mi uletěl... :cry: ) jsem druhý pojal ve "velkém stylu": tříkolový podvozek, kola v papučích, průhledná kabina, karbonová výztuž...no hraju si. No a mimo jiné samozřejmě střídák. Na měřící stolici vyšel super pohon: motor TowerPro 2408-21T outrunner (za 11 doláčů na HC), který krááásně svým zvonkem navazuje na gondolu a vrtule 7x4 E. Tah 680g, z Lipol 2s 1450 mAh max. proud 9 A. S vrtulí 6x4 necelých 8 A. K tomu regl 12A za dalších 10 dolarů....perfektní a odzkoušené. Ještě uvažuji o 3-listé vrtuli tak okolo 6".
Všechno mám nafocené, ale neumím sem dát fotky....jinak bych to ukázal.

To bych také moc rád viděl, zkus to přidat jako nové éro na rcserver. A nebo ty fotky hod do zipu a treba pres www.leteckaposta.cz to uploaduj a vyplivne ti to link, pres ktery to stahnem.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
jamizo
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jamizo »

Jojo... Taky se primlouvam za ty fotky... moc rad bych neco takoveho videl... Obzvlaste by me zajimalo jak si se popral s tim podvozkem :wink:
kroxigor

#21 Příspěvek od kroxigor »

Na RCGroups je spousta fotek k inspiraci jak upravit ES :wink:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=793787
Naposledy upravil(a) kroxigor dne sob 23.08.2008 8:09, celkem upraveno 1 x.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Pucmeloud »

Kluci, fotky přibývají postupně...až bude ES hotový, tak to šoupnu na RCSERVER. Nedočkavcům pošlu mailem, když mi ho sdělí :lol:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Pucmeloud »

Tak pro nedočkavce je prozatimní postup stavby ES tady:
http://pucmeloud.rajce.idnes.cz/EASY_ST ... .../#album
Album budu postupně doplňovat, jak bude stavba pokračovat.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Nakadah »

Pucmeloud> dobra prace! 8) Nicmene nebude to uz mit takovy celni odpor, ze to pri silnejsim vetru bude stat na miste? Sem zvedavy na letovou hmotnost :wink: Nak
kroxigor

#25 Příspěvek od kroxigor »

hezký ale chtělo to říditelnej přední podvozek nebo snad je :wink:
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jirak »

dobrá práce, super provedeni !
nemůžu si ale pomoct, ten podvozek se mi prostě k ES nehodi.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od thsoft »

Koupil jsem ES přímo v RCM v Pardubicích a žádný CZ návod v krabici nebyl. Dík za tip zkusím nejdřív zdrsnit a epoxy a pozdeji případně koupit vrtuli dle doporučení.

Tom

kroxigor píše:Chtělo to číst stavební návod je tam napsáno nelepit vrtuli vteřiňákem ale fixačním lepidlem na šrouby a nebo epoxidem po zdrsnění osičky. :wink:

Jinak doporučuju vykašlat se na Guntrovku a koupit unašeč od MPJetu za 39,- a k tomu APC 6x4 za cca 69,- je to o hodně lepší.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Pucmeloud »

No letová hmotnost dozajista stoupne a čelní odpor taky, ale ten stříďák je na to silný až až. Takže snad to poletí....no potom poreferuju.
Přední podvozková noha není řiditelná, to už by bylo fakt moc :lol: . No počkejte si na fotky, až bude podvozek s kolama a papučema. Myslím, že to bude zajímavý vzhled :lol: :lol: :lol:
jamizo
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jamizo »

To Pucmeloud: To je pecka!!! ten podvozek je super! to bude erko... Papuce vypadaji paradne! drzim palec! sem zvedavej jak to bude vypadat ve finale :wink:

To thsoft: Na vrtulku mi stacil 5ti minutovy epoxy. Povolila pouze pri pristani na zadech kdyz chytla o zem, ale jinak naprosto ok. Jo podle navodu se ma propichnou spendlikem spicka toho kuzele aby mel kama odejit vzduch kdyz to budes nasouvat na tu hridel. (Kdyz sem vrtulku lepil podruhe, zapomelsem to znovu propichnou a bylo to hodne znat... Pri nasazeni vrtule na hridel to ten vzduch stahl z te hridelky zpatky)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Nakadah »

Ale panove :) vzdyt by stacil duralovy unasec MPJet 2.3mm a hotovo. Tak jake pak lepeni. Ten Permax bezproblemu utahne 6" vrtuli. Takze bud APC E 6x4 a nebo je dobra i Master Airscrew 6x3,5". Nak
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“